10.12.12

Με αγάπη....

Ο μεγάλος Van Morisson στο καταπληκτικό μπλουζ Ballerina από το κλασικό του LP "Astral Weeks".

Από τον  Strange με αγάπη....






Όλη η αλήθεια για την κρίση στους Αν. Ελ.


Όπως ξέρετε, ο Ορθογράφος είναι αυτός που σκαλίζοντας πάντα βρίσκει την αλήθεια.
Όπως την είχε βρει πρόσφατα, με τον στολίσκο στη Γάζα, που όλοι έψαχναν τον Καπετάν Κουράκη , και μόνο εμείς αποκαλύψαμε το πώς και το γιατί αυτός απουσίαζε από την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

 
Έτσι και τώρα, ψάξαμε και βρήκαμε τις αιτίες που κρύβονται πίσω από τον ξαφνικό εσωκομματικό αλληλοσπαραγμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενός σπαραγμού που μπορεί (αν δεν ελεγχθεί) να βάλει τον τόπο σε περιπέτειες.

Το κοινωνικό κράτος πέθανε.


Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις (ή πλάνες) του 20ου αιώνα, που έφεραν το κράτος πρόνοιας, ήταν εν πολλοίς εμπνευσμένες από τους μεγάλους οικονομικούς στοχαστές Karl Marx and John Maynard Keynes.
Και παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, είχαν ένα κοινό σημείο: και για τους δυο, η εισοδηματική ισότητα προωθεί την οικονομική ανάπτυξη.

 

Υπάρχουν λαοί χωρίς μα…..ες;


Ναι υπάρχουν!
Ο Barry Hewlett και η σύζυγός του Bonnie, ανθρωπολόγοι του πανεπιστημίου  Washington State, μελετούν τους Aka και τους  Ngandu της κεντρικής Αφρικής εδώ και πολλά χρόνια.

 
Πρόσφατα άρχισαν να εξετάζουν και την σεξουαλική συμπεριφορά αυτών των φυλών.
Το αποφάσισαν μετά από κάποιες συζητήσεις με μεσήλικες άνδρες των Aka, όπου προέκυψε πως κάνουν έρωτα τρεις και τέσσερις φορές κάθε βράδυ!
Το ζευγάρι των ανθρωπολόγων δεν τους πίστεψε στην αρχή, θεωρώντας πως απλά τα παραλένε, μέχρι που το επιβεβαίωσαν και οι γυναίκες της φυλής.

Ο (η) φρενοβλαβής με την ... κιμωλία.


Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζω, πως το δημόσιο έχει καταντήσει  «δεξαμενή ψυχών», όπου εκεί μέσα βρίσκει καταφύγιο ο κάθε … πικραμένος.
Τώρα όμως προκύπτει, πως εκτός από αποκούμπι βολέματος, το δημόσιο αποτελεί και «άσυλο ανιάτων».

 
Ή τουλάχιστον έτσι προκύπτει, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ, και που θέλουν να απομακρύνονται 6.000-7.500 χιλιάδες δάσκαλοι, ως … ψυχικά διαταραγμένοι.

Αλλιώς μας τα έλεγαν… ή μήπως όχι;


Κάποτε μας έλεγαν πως στο μέλλον, δηλαδή σήμερα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ειδικά μέσα στο σπίτι μας.

 
Το 1966, ο Arthur C. Clarke έγραφε στο περιοδικό  Vogue ότι η κατοικία του 21ου αιώνα θα ήταν «το κάτι άλλο». Πως μέχρι το 2001, τα σπίτια μας θα πετούσαν (κυριολεκτικά), και πως ολόκληρες συνοικίες θα μεταφέρονταν προς Βορρά ή Νότο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, για δροσιά ή ζέστη!
Ή ακόμη και για μια απλή αλλαγή σκηνικού!

Ο Πάπας και η νέα τάξη πραγμάτων.


Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος XVI, ζητάει την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, και μιας παγκόσμιας νέας τάξης.


Σε ομιλία του στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Ειρήνης του Βατικανού την 3η Δεκεμβρίου, ο Πάπας μίλησε για την ανάγκη «δόμησης μιας παγκόσμιας κοινότητας, με την ανάλογη εξουσία, που θα υπηρετεί το κοινό συμφέρον της οικογένειας του ανθρώπου».

Εδώ είναι Ινδία κύριε….


Όποιος επισκέπτεται την Ινδία, βλέπει παντού άνδρες να κατουράνε δημοσίως.
Στη επαρχία Rajasthan, εδώ και έναν μήνα, υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν να ντροπιάσουν τους «παραβάτες», χρησιμοποιώντας τύμπανα και σφυρίχτρες.

 
Αυτό όμως που χρειάζεται  η χώρα, σύμφωνα με πολλούς, είναι περισσότερες και καλύτερες δημόσιες τουαλέτες.