7.1.13

Bad news…


Περιπλανώμενος στα διάφορα διεθνή ειδησεογραφικά σάιτς, όπως κάνω σχεδόν καθημερινά (και όπως δεν μπορεί να κάνει ο σέξι Αλέξης, που δεν σκαμπάζει από αγγλικά), βρήκα δυο περίεργες και «άσχημες» ειδήσεις, που ευτυχώς δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας.

 
Η πρώτη έχει να κάνει με το Κουβέιτ, όπως έχει να κάνει και με όλους αυτούς εδώ στην Ελλάδα που καταγγέλλουν δεξιά και αριστερά ότι έχουμε χούντα, επειδή για παράδειγμα μπήκε η αστυνομία στην βίλα Αμαλία, και έδιωξε τους διάφορους παράνομους καταληψίες  («ιδεολόγους» και κακοποιούς μαζί).

Ένας χρήστης λοιπόν του  Twitter, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση, επειδή ανέβασε ένα tweet, που κρίθηκε ως προσβλητικό για το αξίωμα και το πρόσωπο του ηγέτη της χώρας Σείχη Sabah al-Ahmad al-Saba.
Ο συγκεκριμένος Twitter είχε και 5.700 followers, τους οποίους τώρα έχασε αφού βρίσκεται κλεισμένος σε μπουντρούμι.
Στο Κουβέιτ επιτρέπονται κάποιες διαμαρτυρίες μικρής όμως κλίμακας, αλλά απαγορεύονται δια ροπάλου οι μαζικές διαδηλώσεις, πορείες, κλπ όπως και οι προσβολές  του κύρους της κυβέρνησης.
Για αυτό μάλλον και δεν είδαμε να εκδηλώνεται εκεί κάποιο είδος «αραβικής άνοιξης».
Φανταζόσαστε να ίσχυε κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα;
Οι μισοί θα ήμασταν μέσα…

Μια άλλη είδηση, μικρότερης σημασίας, αλλά πολύ πιο τρομακτική, συνέβη στην Αυστραλία.
Μια μαμά, ξύπνησε μέσα στην άγρια  νύχτα, εξαιτίας των ήχων που έβγαζε η εξαγριωμένη γάτα της.
Φανταστείτε όμως το σοκ που υπέστη η 22χρονηTess Guthrie, όταν είδε την δίχρονη κορούλα της να κοιμάται στο κρεβατάκι… τυλιγμένη από έναν πύθωνα μήκους δύο μέτρων.
Το φίδι είχε τυλίξει λοιπόν σφιχτά την μικρή Zara, και στην προσπάθεια της μαμάς της να την απελευθερώσει την δάγκωσε τρεις φορές (την μικρή).
Η ψύχραιμη μαμά κάλεσε για βοήθεια, και επί τόπου έσπευσε ειδικό συνεργείο απομάκρυνσης φιδιών, ενώ η μικρή διεκομίσθη στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς κάτι το ανησυχητικό.
Σύμφωνα με τον ειδικό επί των ερπετών  Tex Tillis, το φίδι δεν είχε καμιά πρόθεση να βλάψει την μικρή, απλά «έψαχνε για αγκαλιά».
Παράλληλα, συνεχάρη την έντρομη μαμά, που ενήργησε αστραπιαία, και που συναίνεσε στην μη θανάτωση του φιδιού, αλλά και στην απελευθέρωσή του, και μάλιστα σε απόσταση σχετικά πολύ κοντά στην κατοικία της.
Όπως είπε ο  Tillis «πρόκειται για γενναία και συμπονετική μητέρα…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου