13.1.13

Τέρμα το κουτόχορτο. Τώρα… κωλοτούμπες!


Όποιος παρακολούθησε την προχθεσινή συνέντευξη Τσίπρα στο Νίκο Χατζηνικολάου ίσως και να μην πίστευε σε αυτά που άκουγε. 
Άδειασε τους καταληψίες του κόμματός του λέγοντας ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ότι : «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι δυναμική. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική στάση».
Πρόσθεσε όμως ότι : «Αν πρόκειται για εγκαταλελειμμένα σπίτια και υπάρχουν κάποιοι κάνουν πολιτιστικές δράσεις και δεν ενοχλούν κανέναν...».

 
Την  κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ τη χαρακτήρισε απολύτως ανόητη και καταδικαστέα ενώ είπε τον προβληματίζουν οι επιθέσεις με γκαζάκια σε δημοσιογράφους.

Παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την αποτυχία της στρατηγικής καταγγελίας του Μνημονίου και ανατροπής της κυβέρνησης αναφέροντας για τη ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ πως : «Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση. Λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία».
Μίλησε επίσης για ευμετάβλητες διαθέσεις του εκλογικού σώματος.
Όμως αυτά ίσως αποτελούν λεπτομέρειες μπροστά στην παραδοχή ότι η χώρα δεν ανταγωνιστική.
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι η χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα».
Μόνο που δεν είπε τον τρόπο που η χώρα θα γίνει ανταγωνιστική.
Είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Επίσης δεν μας είπε πως θα γίνει αυτό.
Και δεν το είπε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πρόταση ή μάλλον για την ακρίβεια γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κορμός των μέτρων που έχουν ληφθεί αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας γεγονός που φαίνεται και στις εξαγωγές αλλά και στην αύξηση του τουρισμού τη φετινή χρονιά.
Υπάρχει όμως μαγική συνταγή για την ανάπτυξη;
Μήπως με νέα δανεικά για αυξήσεις σε μισθούς; Μήπως χωρίς αύξηση της παραγωγικότητας; 
Ο κ. Τσίπρας μιλά για ευρωπαϊκές επενδύσεις (δηλαδή ζητά λεφτά από εταίρους) και νέο κούρεμα (ζητά να μας χαρίσουν χρήματα).
Το κούρεμα μάλιστα το βάζει στο τραπέζι λέει γιατί έτσι θα γίνει βιώσιμο το χρέος και να εξασφαλιστεί η παραμονή στο Ευρώ.
Ξεχνά ή μάλλον συνειδητά αποκρύπτει ότι όσα κουρέματα και αν γίνουν αν η χώρα παράγει ελλείμματα το χρέος πάλι θα αυξηθεί. Και δεν μας λέει πως θα τιθασευτούν τα ελλείμματα.
Μήπως με ανάπτυξη με δανεικά σαν αυτή που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;
Αν κάποιος δει με ψύχραιμο μάτι τον Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου σε ένα συμπέρασμα καταλήγει: Ότι αποτέλεσε μια καλά μελετημένη προσπάθεια επικοινωνιακής ανατροπής της δημοσκοπικής πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατάλαβε ότι τα καμώματα των καταληψιών και αναρχικών βουλευτών και στελεχών του κόμματός του φοβίζουν και εξοργίζουν τους Έλληνες.
Δεν είχε όμως το θάρρος να τους καταδικάσει απερίφραστα.
Κατάλαβε ότι πλέον η επαναστατική γυμναστική δεν πουλά επικοινωνιακά.
Το μόνο ίσως που δεν κατάλαβε είναι ότι οι εποχές των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Και το κουτόχορτο καταναλώνεται όλο και λιγότερο από τους Έλληνες πολίτες.

Του Νίκου Καρούτζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου