24.1.13

Κάτι κουρασμένα ανταρτόπουλα….


Ιδού ο άνθρωπος που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και που οδηγεί εδώ και μέρες τις κινητοποιήσεις στο Μετρό στα άκρα. 

 
Είναι ο οργισμένος 64χρονος συνδικαλιστής από το Κερατσίνι, που υπήρξε υποψήφιος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών, αν και για χρόνια ήταν συνδικαλιστής «ταγμένος» στην ΠΑΣΚΕ.


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση των εργαζόμενων και διαμηνύει πως θα υπάρξουν πλέον σκληρά μέτρα κατά όσων δεν πηγαίνουν στην εργασία τους, η φαινομενικά «μπετοναρισμένη» εικόνα των απεργών φαίνεται να μην είναι τόσο αρραγής. 
Κι αυτό διότι αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που αποστασιοποιούνται από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο μετρό Αντώνη Σταματόπουλο.
Μάλιστα πολλές είναι οι φωνές εργαζόμενων που δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με μια πρώτη απόφαση Δ.Σ. κι όχι με άλλου είδους ψηφοφορία ανά κινητοποίηση.
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή ημέρα είναι και η πιο κρίσιμη.
Ήδη διαρροές υπάρχουν και για το γεγονός πως ο κ. Σταματόπουλος όντας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (γ. γραμματέας της ΠΑΣΚΕ) προσελήφθη με «αδιαφανείς» διαδικασίες το 1999, σε ηλικία 50 ετών στον οργανισμό αλλά και για το ότι «μιλά εκ του ασφαλούς» λόγω άδειας ΠΡΟΠΟ που υπάρχει στο όνομα της κόρης του, και σχετικό κατάστημα επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 380 στο Κερατσίνι.
Επίσης οι ίδιοι εργαζόμενοι αναφέρουν πως όντας πολύ κοντά στη σύνταξη ο ίδιος κάνει «καριέρα» πολιτικού δίχως να φοβάται τις επικείμενες απολύσεις. 
Τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το  protothema.gr  
αποκαλύπτουν τον ανορθολογισμό που επικρατεί ως προς τις αμοιβές των εργαζόμενων στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Για παράδειγμα, εργαζόμενος ως φύλακας στα τρένα φέρεται να λαμβάνει 2.478,61 ευρώ το μήνα, δηλαδή μεικτά χρήματα 4 χιλιάδες ευρώ!
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις αμοιβές των συλλεκτών εισιτηρίων οι οποίες φθάνουν στα 2.506,25 ευρώ, ενώ αδικίες παρατηρούνται και εντός των ίδιων των συναδέλφων αφού την ώρα που οι κατώτερες αυτές ειδικότητες αμείβονται τόσο καλά, οι Σταθμάρχες που είναι πιο υπεύθυνοι λαμβάνουν τα ίδια χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου