10.1.13

Ένας ακόμη πονηρός πολιτευτάκιας….


Κάποτε, αναφερόμενος στα «σκυλάδικα» από του  βήματος της βουλής, ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος τα είχε χαρακτηρίσει ως πολιτιστικά κέντρα.
Και πέσανε όλοι να τον φάνε….

 
Μάλιστα, μέσα στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε, επειδή ανέφερε ότι ακόμη και ο Παϊτέρης παράγει πολιτισμό, ο συμπαθής τσιγγάνος τραγουδιστής έγινε διάσημος στα ξαφνικά, από εκεί που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, παρά μόνο μερικοί σκληροπυρηνικοί «σκυλάδες».

Τώρα έγινε διάσημος ο βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την βίλα Αμαλία (αν δεν κάνω λάθος) χώρο παραγωγής πολιτισμού!
Μάλιστα, ανάγκασε την Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί μαζί του, αντί να τον παραπέμψει στον κάλαθο των αχρήστων όπως είχε κάνει κάποτε ο παππούς Παπανδρέου απαντώντας σε κάποιον παρόμοιο σερσερή βουλευτή της εποχής του: «Α, αυτός το είπε; Ε τότε δεν έχει σημασία…».
Γράφει λοιπόν η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ότι:
«Η σημερινή παραδοχή του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον ALPHA 989, ότι “ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλία”, ότι ο ίδιος “αυτοπροσδιορίζεται στον Αναρχικό χώρο”, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν “εξέγερση και επανάσταση” και ότι η αναρχία “είναι η άμεση δημοκρατία” και ο αναρχικός “άμεσος δημοκράτης” εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα».
Και βεβαίως λίγα λέει…
Διότι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αναρχικός και μέλος του συστήματος, δεν λέει.
Δεν λέει να δηλώνεις ότι τα θλιβερά επεισόδια του 2008 αποτελούσαν εξέγερση και επανάσταση, όντας βουλευτής!
Δεν λέει να ταυτίζεις την αναρχία με την άμεση δημοκρατία, και συγχρόνως να συμμετέχεις στον κοινοβουλευτισμό ως εθνοπατέρας.
Και εν πάση περιπτώσει, τι σχέση έχουν οι αγράμματοι μπαχαλάκηδες με τις θεωρίες του αναρχισμού του Μπακούνιν, του Προυντόν, του Κροπότκιν, ή ακόμη και του Τζόρτζ Γούντκοκ (που ανάθεμά με αν τον έχει καν  ακουστά κανένας νεόκοπος επαναστάτης της Αμαλίας);
Αν είσαι αναρχικός, απέχεις από το πολιτικό «θέατρο».
Δεν εντάσσεσαι στο σύστημα που πολεμάς.
Καλά καλά δεν θα πρέπει ούτε να είσαι δηλωμένος πουθενά, πόσο δε μάλλον σε κόμμα που πάει για εξουσία.
Ο γνήσιος ιδεολόγος αναρχικός φτύνει το σύστημα γενικώς!
Δεν συμμετέχει.
Δεν κοροϊδεύει.
Δεν πληρώνει λογαριασμούς, δεν χρησιμοποιεί υπηρεσίες, και δεν το νομιμοποιεί.
Ζει και λειτουργεί στο περιθώριο, προσπαθώντας να δράσει δημοκρατικά σε επίπεδο γειτονιάς, οικοδομικού διαμερίσματος κλπ.
Δεν χειροκροτεί την βία, ούτε του κράτους, αλλά ούτε και των μπαχαλάκηδων.
Δεν πάει φαντάρος, αποδεχόμενος την μοίρα του, και τις όποιες συνέπειες για λόγους ιδεολογίας.
Εν ολίγοις δεν πάει να γίνει βουλευτής, αφού η όλη έννοια του αναρχισμού είναι αντίθετη με οποιαδήποτε μορφή αρχής ή εξουσίας, εκτελεστικής, δικαστικής, ή νομοθετικής.
Για όλα αυτά, μάλλον πρόκειται απλά για έναν ακόμη υποκριτή, που παριστάνει τον επαναστάτη εκ του ασφαλούς, εκμεταλλευόμενος τα διάφορα προνόμια του συστήματος, για να κερδίσει ψηφαλάκια, και αναγνώριση.
Του αφιερώνω λοιπόν εκείνο το τραγούδι του Νιόνιου, Ο Πολιτευτής, που λέει πως «χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις ….».




Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου