10.1.13

Θυμήθηκα γιατί δε βλέπω τηλεόραση


Πριν λίγη ώρα είπα να βάλω να δω τηλεόραση. Ναι, ξέρω, θα μου πείτε "τρελός είσαι?". Τελευταία με πιάνει που και που, την ανοίγω για κάνα μισάωρο. Οπότε πετυχαίνω το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το αφήνω να παίζει στο background και συνεχίζω τις δουλειές μου. Μέχρι που πιάνει το αυτί μου θέμα για την περίφημη δίκη της υπεξαίρεσης στο Δήμο της Θεσσαλονίκης. Ως (από σπόντα) Θεσσαλονικιός  έχω παρακολουθήσει λίγο το θέμα, κυρίως μέσα από τα εκτενή ρεπορτάζ του taxalia. Ε, μέσα σε 3-4 λεπτά κόντεψε να μου πέσει το σαγόνι από τα τέρατα που άκουσα.

Στο θέμα της δίκης ήθελα να αναφερθώ εδώ και καιρό, αλλά προτιμούσα να περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός. Ε, δεν μπορώ όμως να μην γράψω δυο κουβέντες για το τι έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στα δικαστήρια της πόλης και τι καταλάβανε τα Αθηναϊκά ΜΜΕ (ναι, ξέρω, ακούγομαι σαν τον κλασικό γκρινιάρη Σαλονικιό).

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έχουνε βγει κάποια πρώτα συμπεράσματα. Το πρώτο, και το μόνο στο οποίο πέσανε μέσα στον ΑΝΤ1, είναι το ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι κουλουβάχατα και ο περιβόητος Σαξώνης το εκμεταλλευόταν για να κλέβει αβέρτα. 

Στα υπόλοιπα συμπεράσματα έχουμε κατά κύριο λόγο το ότι η κύρια αξιωματούχος μάρτυρας που είχε αναλάβει την υπόθεση, η κα Τσεμπερά, επιεικώς δεν ξέρει που πάνε τα 4 (ολογράφως τέσσερα). Αυτό βέβαια δεν το αναφέρει κανείς, αλλά όταν διπλογράφεις ποσά όταν μεταφέρονται από έναν λογαριασμό σε άλλο, θεωρείς μαύρο χρήμα αποζημιώσεις κρατικών κοινωνικών ταμείων και έχεις επικεντρωθεί στην λασπολόγηση και το διασυρμό πολιτικών προσώπων χωρίς να έχεις κάνει τον κόπο να ψάξεις ποιοι υπάλληλοι έδιναν ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες στο Δήμο, ε, δεν είσαι και εξπέρ!

Το τελευταίο συμπέρασμα, για την εγγυρότητα του οποίου βέβαια είναι καθαρά υπεύθυνη η δικαιοσύνη και επιφυλασσόμαστε, είναι πως ο Σαξώνης έκανε ότι έκανε μόνος του και απλά έψαχνε εξιλαστήρια θύματα, εκμεταλλευόμενος την κλασική μεταπολιτευτική φιλοσοφία του "για όλα φταίει κάποιος δεξιός", μαζί με τους κλασικούς μηχανισμούς υπεράσπισης οποιουδήποτε λαμόγιου και την πέρα-βρέχει αντίληψη της απολιτικοποιημένης δεξιάς

Και εδώ περνάμε στα τέρατα του ρεπορτάζ. "Έκαψε" γράψανε τον Παπαγεωργόπουλο ο Σαξώνης. Επειδή βγήκε και έγραψε νέα στιχομυθία άνευ οποιασδήποτε απόδειξης. Ότι δηλώσει δηλαδή ένας αποδεδειγμένος καταχραστής είναι ιερό Ευαγγέλιο. Από δω μπήκα, από κει βγήκα, σακούλες, ιστορίες για αγρίους και πάει λέγοντας. Ο οποίος επίσης μας προέκυψε και... δεξί χέρι του πρώην Δημάρχου! Καλά, θα μου πείτε εδώ παρουσίασαν φωτό του Δημάρχου σε κάποια εκδήλωση που είχε γίνει σε ένα από τα μαγαζιά που διατηρούσε ο Σαξώνης και μόνο που δεν τους βγάλανε κολλητάρια! Για να μην πούμε δε για τα 50τόσα εκατομμύρια, που δεν μπορούν να βρουν από που λείπουν και από ότι φαίνεται είναι απλά ένα φουσκωμένο νούμερο για να φανεί πως έκλεψαν κι άλλοι εκτός του Σαξώνη.

Κακά τα ψέματα. Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για το μπάχαλο που επικρατεί στον Δήμο, αλλά και κάθε Ελληνική κρατική οντότητα. Και ακόμη δεν ξέρουμε τι θα αποφανθούν οι δικαστές. Μπορεί η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου να ήταν αυτή που ουσιαστικά έφερε στο φως την υπόθεση, αλλά ο άλλος ήταν αμολυτός πόσα χρόνια και έκλεβε! Και δεν τον είχανε πάρει χαμπάρι!

Σας εφιστώ την προσοχή όμως στο εξής. Να ψάχνεστε. Να μη μένετε σε μια μόνο πηγή. Ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, μπορεί να υπάρχουν λάθη, παραλείψεις ή απλός ωχαδερφισμός, ειδικά αν πρόκειται να τσιμπήσεις κάνα νουμεράκι, κάνα view παραπάνω. Μην κολλάτε στο ότι μιλήσαμε για τον Σαξώνη και τον Παπαγεωργόπουλο. Το σημαντικό είναι να μην σας πιάνουν κορόιδα. Γιατί ακόμα κι αν η ενοχή ή όχι του πρώην Δημάρχου δεν είναι κάτι το κοσμοϊστορικό, εθίζεστε στην ειδησεογραφία των παχυλών τίτλων και της φτηνής προπαγάνδας.

TopGunZ

Υ.Γ.: Ξέχασα στο αθόρυβο την τηλεόραση και ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 η καθημερινή διάπλασις των νέων δια της προβολής του Σουλεϊμάν του Μερακλή. Θου Κύριε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου