30.1.13

Τσόκαρα και γόβες…


Έχω πολλές φορές γράψει για την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού μας σκηνικού, με νέα, άφθαρτα πρόσωπα, βγαλμένα από τη ζωή και την κοινωνία και όχι από τις δημόσιες σχέσεις, την αβάντα των ΜΜΕ και το υπόγειο πάρε – δώσε με επιχειρηματικούς και άλλους κύκλους επιρροής της δημόσιας ζωής.


Στις τελευταίες εκλογές, κάτι τέτοιο έγινε…
Σχεδόν τα 2/3 των βουλευτών που εξελέγησαν, ήταν νέα πρόσωπα, πολλά εξ’ αυτών άγνωστα στο ευρύ κοινό, που καμιά σχέση δεν είχαν με τα media και την show biz.
Σε αυτό συνετέλεσαν η θεαματική άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η δύναμη που απέκτησαν μικρότερα κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜ.ΑΡ. και η Χρυσή Αυγή, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των ποσοστών των δύο παραδοσιακά μεγάλων κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι όμως αυτό αρκετό;
Πολύ φοβάμαι πως όχι…


Δεν φτάνει απ’ ότι τελικά μας έχουν διδάξει οι εφτά και πλέον μήνες που η νέα σύνθεση της βουλής παρελαύνει μπροστά μας και κυριολεκτικά… μεγαλουργεί!
Για τι να πρωτογράψουμε;
 Για τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ…;
Για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επιδίδονται σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής και φέρονται λες και δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται και ποιος ο ρόλος τους;
Για το κόμμα του Καμμένου που ήταν κόμμα και τώρα είναι συνοθύλευμα;
Άδικος κόπος…
Όλοι τα βλέπουμε καθημερινά άλλωστε και τα κρίνουμε.
Θα ήθελα όμως να σταθώ, στο χθεσινό επεισόδιο που συνέβη στη βουλή, με πρωταγωνίστρια τη νεοεκλεγείσα βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μια κυρία με όνομα Ραχήλ Μακρή.
Η εν λόγω λοιπόν κυρία, που από σπόντα προφανώς και εκμεταλλευόμενη τη δίκαιη οργή του εκλογικού σώματος, κατάφερε να τρυπώσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, προφανώς, δεν έχει ανοίξει κανένα βιβλίο, δεν έχει ενημερωθεί για το τι σημαίνει το όνομα Γιάννης Βούλτεψης και κανείς δεν φρόντισε να της διδάξει τρόπους καλής συμπεριφοράς, παρά τα δεκάδες πτυχία που παραθέτει η ίδια στο βιογραφικό που βρίσκεται αναρτημένο στην προσωπική της σελίδα στο facebook.
Γιατί άλλο πράγμα η εκπαίδευση, και άλλο πράγμα η παιδεία και η πραγματική καλλιέργεια.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν κι επιδέξιους κώλους για να φορεθούν που λέει κι ο λαός.
Όπως είναι επίσης προφανές, πως η ψήφος που κρατάμε στα χέρια μας είναι όπλο ισχυρό, που απ’ ότι φαίνεται, μάλλον δεν το χρησιμοποιήσαμε σωστά κρίνοντας από το παράδειγμα της κυρίας που νομίζει ότι ο ρόλος της εξαντλείται στα σινιέ ταγεράκια και τις κόκκινες γόβες.
Απ’ ότι γράφει επίσης στο βιογραφικό της, δίδασκε και σε σχολεία…
Ελπίζω οι μαθητές της, να μην διδάχτηκαν τους τρόπους της, διότι πάμε χαμένοι…
Και κάτι τελευταίο:
Διάβασα, ότι ο συνάδελφός της κας Μακρή στους Ανεξάρτητους που ήταν πολλοί κι έμειναν τρεις κι ο κούκος, Τέρενς Κουίκ, για τα μάτια του οποίου η βουλευτίνα έγινε μπουρλότο, ξεσπαθώνοντας κατά της κόρης του μπάρμπα Γιάννη, της Σοφίας Βούλτεψη προσβάλλοντας την μνήμη του πατέρα της και την ίδια προσωπικά, τηλεφώνησε λέει, στην Σοφία Βούλτεψη για να της ζητήσει συγνώμη εκ μέρους του προέδρου και του ιδίου προσωπικά…
Θεωρώ πως η στάση αυτή, δεν ήταν καθόλου αντρίκια…
Ήταν μπροστά στον καυγά…
Τη στιγμή εκείνη, θα μπορούσε άνετα έτσι πως έχει γίνει ροντέο η βουλή, να της βουλώσει το στόμα…
Ποιος θα παραξενευόταν με τα νέα ήθη που έχουν άλλωστε επικρατήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Αντίθετα, δεν πήρε θέση επί τόπου αλλά, προτίμησε ένα τηλεφώνημα την επόμενη μέρα στη συνάδελφό του τόσο στη δημοσιογραφία τόσα χρόνια, όσο και στην πολιτική τελευταία.
Και δεν τον τιμά καθόλου για έναν ακόμα λόγο.
Δήλωσε ότι ο Γ. Βούλτεψης, ήταν δάσκαλος του.
Και τι έκανες αγαπητέ Τέρενς για να υπερασπιστείς την μνήμη του δασκάλου σου;
Τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου