15.1.13

Τα καλά και τα κακά της μόδας…


Οι μόδες έρχονται και παρέρχονται.
Μια από τις σχετικά πρόσφατες μόδες είναι και αυτή των ξυρισμένων κρανίων, χάρη στην οποία οι φαλακροί γίνανε ιν!

 
Μια άλλη, είναι η μόδα του ξυρισμένου εφηβαίου, του λεγόμενου bikini waxing, που μάλλον ξεκίνησε από την Βραζιλία, και που σήμερα επικρατεί παγκοσμίως.


Η μόδα λοιπόν αυτή, έφερε και μια παράπλευρη απώλεια για το «ζωικό βασίλειο», αλλά ένα αναπάντεχο κέρδος για τον άνθρωπο.
Και όπως πάνε τα πράγματα, μπορεί πολύ σύντομα να δούμε να συστήνεται  καμιά ΜΚΟ με θέμα την διάσωση των ψειρών!
Γιατί; Διότι οι ψείρες, και πιο πολύ οι ενοχλητικές ψείρες του εφηβαίου (δεν αναφέρουμε την λαϊκή τους ονομασία) που είναι γνωστές επιστημονικά ως Pediculus humanus humanus και P. h. Capitis, οδεύουν προς εξαφάνιση, εξαιτίας της επικρατούσας μόδας του  bikini waxing… σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς.
Για παράδειγμα, στην μεγαλύτερη κλινική αφροδισίων νοσημάτων του Σίδνευ της Αυστραλίας, καμιά γυναίκα δεν έχει παραπονεθεί για φθειρίαση του εφηβαίου από το 2008, ενώ και οι αντίστοιχες περιπτώσεις κρουσμάτων σε άνδρες έχουν μειωθεί κατά 80% τα τελευταία 10 χρόνια.
Όπως αναφέρει ένας εντομολόγος, η συνήθεια του ξυρίσματος του εφηβαίου στις γυναίκες, έχει συντελέσει σε δραστική μείωση του πληθυσμού των ψειρών τα τελευταία χρόνια. 

Μάλιστα, όπως σημειώνει, «πρόκειται βασικά για μια περιβαλλοντική καταστροφή όσον αφορά στο συγκεκριμένο είδος»!
Όχι βέβαια ότι στενοχωριέται κανείς.
Σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, πρόκειται για την πρώτη τέτοια καταστροφή που ουσιαστικά αποτελεί μια καλή εξέλιξη.
Όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ, το 80% των σημερινών φοιτητών και φοιτητριών ξυρίζουν συστηματικά τη περιοχή γύρω από τα γεννητικά τους όργανα.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου