24.1.13

Φάτε μάτια ψάρια....


Η κρίση που χτύπησε την Ελλάδα σαν λαίλαπα, και που μας γονάτισε οικονομικά, πέραν των πολλών αρνητικών συνεπειών της, έδωσε και την χαριστική βολή στο «αιώνιο» όνειρο των Ελλήνων για μια ακριβή … κούρσα.


Έτσι, τις τελευταίες δεκαετίες, όποιος πρόλαβε πρόλαβε, αλλά τώρα τα κεφάλια μέσα.
Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις απαγορεύουν ουσιαστικά δια ροπάλου την απόκτηση αυτοκινήτων επιδόσεων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ακούω και διαβάζω κατά καιρούς, το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου Έλληνα (που συνεχίζει να έχει εργασία) βρίσκεται σε επίπεδα αρχών της δεκαετίας του `80.
Τότε δηλαδή που ένα μεταχειρισμένο Yugo αποτελούσε οικογενειακό όνειρο θερινής νυκτός, και που ο Μητσοτάκης κέρδιζε πόντους και εκλογική πελατεία υποσχόμενος … φθηνότερα παπάκια.
Όσον αφορά στην αγορά αυτοκινήτου σήμερα, ακούω ότι έχει μειωθεί κατά 70% σε σχέση με αυτήν του 2008, με όλα τα αρνητικά παρεπόμενα (δημοσιονομικά, κλπ) μιας τέτοιας εξέλιξης.
Πάνε οριστικά δηλαδή οι εποχές που βλέπαμε γύρω μας τα τελευταία πολυτελή μοντέλα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας, τον κάθε Μήτσο με τζιπ BMW, ακόμη και διάφορους άσχετους στο τιμόνι ενός Mitsubishi Evo Tommi Makinen edition!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου το γελοίο και συνάμα θλιβερό θέαμα κάποιου Αθηναίου νεόπλουτου που απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει θέση στάθμευσης για το  Hummer του στα στενά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολαύσει κι αυτός τον καφέ του στην ερωτική συμπρωτεύουσα….
Επειδή όμως εδώ στον Ορθογράφο είμαστε μερακλήδες σας παρουσιάζουμε ένα όνειρο, που θα χρειαστεί καμιά εικοσαριά χρόνια για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ξανά στο Ελλάντα.
Πρόκειται λοιπόν για την νέα Chevrolet Corvette C7 (7ης γενιάς), που πιάνει τα 100 χλμ/ω σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.
Έχει κινητήρα V8, και μόλις … 6.200 κυβικά εκατοστά, ο οποίος της χαρίζει μέγιστη ισχύ 450 PS, και ροπή 62.2 kgm.
Καλή ε;
Και για όσους (Συριζαίους και μη) δεν γουστάρουν αμερικανιές, ιδού το νέο Audi RS7 Sportback με τον νέο twin turbo TFSI V8 κινητήρα, με 4.000 κ.ε., που αποδίδει 567 PS στις 5.700-6.700 rpm, με 71.4 kgm ροπής που πετυχαίνει επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.9 δευτερόλεπτα!
Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου αγγίζει τα 300 χλμ/ω.


Και να μη ξεχάσουμε (για τους λεπτολόγους) ότι το συγκεκριμένο αμάξι εφοδιάζεται με το 8 σχέσεων κιβώτιο tiptronic.
Τέλος, για τους αμετανόητους και ανήσυχους εραστές της οδηγικής πολυτέλειας, (στυλ Πάολας!) υπάρχει και η νέα Bentley GT Speed Convertible, με 6.000 κ.ε. και διπλό τούρμπο.
Πιάνει τα 100 χλμ/ω σε 4.4 δευτερόλεπτα, και έχει τελική ταχύτητα 325 χλμ.

Ότι πρέπει για εντυπώσεις στα πάρκινγκ των όσων σκυλάδικων παραμένουν ακόμη ανοιχτά….
Απολαύστε υπεύθυνα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου