2.1.13

Το πάχος βοηθά στην μακροζωία;


Το πάχος αφαιρεί χρόνια από την ζωή μας, αλλά αυτό ισχύει για τους υπέρβαρους, και όχι τους ελαφρώς υπέρβαρους!

 
Μάλιστα, σύμφωνα με μια νέα «εκπληκτική» μελέτη, οι ελαφρώς υπέρβαροι, ζουν περισσότερο από όσους έχουν  κανονικό βάρος.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία από διάφορες επιστημονικές εργασίες, που αφορούσαν σε σχεδόν 3 εκατομμύρια ανθρώπους, και όπως ανακάλυψαν εκείνοι που χαρακτηρίζονται ως υπέρβαροι πεθαίνουν με χαμηλότερους ρυθμούς από ότι εκείνοι που έχουν φυσιολογικό βάρος!
Παράλληλα, όσοι έχουν ελαφρώς παραπάνω βάρος από το κανονικό, έχουν τις ίδιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου με τους υπόλοιπους κανονικού βάρους!
Στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 65 ετών, ακόμη και οι πολύ παχύσαρκοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο ρίσκο πρόωρου θανάτου.
Σύμφωνα με τους προβληματισμένους ειδικούς, αυτό το «πλεονέκτημα» των παχύσαρκων μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες: Το πλεονάζον λίπος προστατεύει τους ασθενείς, και ίσως προσφέρει περισσότερη προστασία στα κόκαλα από πεσίματα.
Μπορεί επίσης να παίζει ρόλο το ότι οι παχύσαρκοι που συνήθως υποφέρουν από διάφορες παθήσεις, επισκέπτονται πιο συχνά τον γιατρό, και άρα προλαβαίνουν κάποιες σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση.
Όπως λέει ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Heart Association (ΑΗΑ), «κάτι έχει το υπερβολικό λίπος, που βοηθά ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου