28.1.13

Ισλαμικές καταστάσεις….


Πρόσφατα, οι αρχές του Ιράν εκτέλεσαν δι’ απαγχονισμού δυο νεαρούς που είχαν ληστέψει έναν περαστικό.


Τώρα, η δικαιοσύνη της ισλαμικής αυτής «δημοκρατίας», μας δείχνει ένα πιο ήπιο και σαφώς πιο ελεήμον πρόσωπο.



Το Ιράν λοιπόν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα «μηχάνημα» το οποίο κόβει δάκτυλα(!), και που χρησιμοποιείται στην τιμωρία κακοποιών στοιχείων!
Στις τέσσερις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται ένας καταδικασμένος μοιχός αλλά και διαρρήκτης, του οποίου ακρωτηριάζεται το δάκτυλο, λίγο πριν κλειστεί στις φυλακές για τρία χρόνια.
Επίσης, σημειώνεται ότι μετά την αποκοπή του δακτύλου, και πριν τον στείλουν στο κελί του, ο εν λόγω κατάδικος δέχθηκε και 99 βουρδουλιές με μαστίγιο στη πλάτη.
Πάντως, και επειδή δεν δείχνει να πονάει, οι ξένοι ανταποκριτές πιστεύουν ότι πριν υποβληθεί στον ακρωτηριασμό, οι αρχές τον νάρκωσαν, δείχνοντας έτσι τον ανθρώπινο χαρακτήρα του ισλαμικού δικαίου.
Σύμφωνα με τον Mahmoud Amiry-Moghaddam, εκπρόσωπο της οργάνωσης Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν, που εδρεύει στο Όσλο, η συσκευή αυτή είναι μια νέα μέθοδος του ιρανικού καθεστώτος προκειμένου να σπείρει τον φόβο και να αποτρέψει τις όποιες διαμαρτυρίες.
Όπως λέει, «κάθε φορά που πλησιάζουμε σε προεδρικές εκλογές, αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις αυξάνονται. Πρόκειται για μια απόπειρα να τρομοκρατηθεί ο πληθυσμός, για να αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου