16.1.13

Νέος αυστηρός νόμος για τα όπλα στην Νέα Υόρκη.


Η συζήτηση για τον έλεγχο και τον περιορισμό της οπλοφορίας έχει ανάψει για τα καλά στις ΗΠΑ.

 
Σήμερα μάλιστα, η Νέα Υόρκη προχώρησε στην εφαρμογή του πιο αυστηρού νόμου αναφορικά με τον περιορισμό των όπλων, σε όλη την Αμερική.
Συμπεριλαμβάνει επέκταση της απαγόρευσης των πολεμικών τυφεκίων, και υποχρεωτικούς ελέγχους όσων αγοράζουν πυρομαχικά.


Ο κυβερνήτης (των Δημοκρατικών) Andrew Cuomo υπέγραψε τον νόμο μια μόλις ώρα μετά την τελική υπερψήφισή του στην βουλή της πολιτείας, με τους υποστηρικτές του νέου νόμου να τον χαρακτηρίζουν ως πρότυπο για ολόκληρο το έθνος, ενώ από την άλλη οι υπέρμαχοι της οπλοφορίας μιλάνε για ημίμετρα που δεν προάγουν την ασφάλεια.
Όπως τόνισε ο κυβερνήτης, «επιτέλους νίκησε η λογική».
Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο νόμο που ισχύει πλέον σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης, οι ψυχολόγοι, οι ψυχίατροι, και άλλοι ειδικοί της πνευματικής υγείας θα πρέπει να αναφέρουν στις αρχές αν κάποιος ασθενής τους απειλεί να χρησιμοποιήσει όπλο. Στην περίπτωση αυτή, η άδεια οπλοφορίας του συγκεκριμένου ατόμου θα ανακαλείται.
Επίσης, οι κάτοχοι πολεμικών ημιαυτόματων όπλων όπως είναι το οπλοπολυβόλο Bushmaster που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του Newtown, και που υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο άτομα, θα πρέπει να τα δηλώσουν στις αρχές.
Μέχρι πρότινος, ο νόμος απαγόρευε τα ημιαυτόματα τυφέκια που έχουν αφαιρούμενους γεμιστήρες, και άλλα στρατιωτικά χαρακτηριστικά όπως είναι η λαβή πιστολιού, το πτυσόμενο κοντάκι, ο φλογοκρύπτης, και η θέση για ξιφολόγχη. Με τον νέο νόμο, αυτά πλέον απαγορεύονται.
Ο νόμος επίσης περιορίζει τους γεμιστήρες σε μόνο επτά σφαίρες (αντί για δέκα), και καθιστά την Νέα Υόρκη ως την μόνη πολιτεία που απαιτεί πλέον ελέγχους προκειμένου κάποιος να αγοράσει σφαίρες.
Παράλληλα, στο εξής θα μπαίνουν σε ειδικό «μικροσκόπιο» όσοι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες σφαιρών.
Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας πολύ μεγαλύτερης βάσης δεδομένων όλων όσων απαγορεύεται να κατέχουν όπλα.
Αύριο πρωί αναμένεται η τοποθέτηση του προέδρου Ομπάμα, και οι προτάσεις του επί των μέτρων που σκέφτεται να πάρει για την αντιμετώπιση της βίας των όπλων.

S.A. (AP)

3 σχόλια:

  1. Μερικές παρατηρήσεις. 1ον η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη παραμένει "στον αέρα" αφού έχει ήδη ξεκινήσει νομική διαδικασία από τους Αμερικανούς προκειμένου να την προσβάλλουν.
    2ον Τα πολεμικά τυφέκια ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και ΠΟΤΕ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΑ. Το Bushmaster είναι ένα κλασσικό sporting rifle και σαφώς και ΔΕΝ είναι οπλοπολυβόλο... έλεος...
    3ον και σημαντικότερον: Αλήθεια πιστεύετε πως οι εγκληματίες υπακούουν στους νόμους; Δηλαδή ο επόνενος παλάβρας που θα θέλει να φάει κόσμο θα πρέπει να προμηθευτεί καμιά δεκαριά γεμιστήρες των 7 φυσιγγίων και να κάνει και προπόνηση στις γρηγορες αλλαγές... Έλεος... μην παίζετε κι εσείς το παιχνίδι της νέας τάξεως που θέλει άοπλους πολίτες για να μπορεί να επιβάλλει την χούντα της πιο εύκολα... η οπλοκατοχή αποτελεί την κορωνίδα των ελευθεριών και με το έκτρωμα που θέλουν να περάσουν το μόνο που θα κάνουν είναι οι νομοαταγείς πολίτες να έχουν 7σφαιρους γεμιστήρες και bolt action rifles και οι εγκληματίες πολυβόλα... more LEGAL guns equals less crime λέμε στην Αμερική... αλλά αυτό θέλει μυαλό για να το καταλάβει η μάζα δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ ορθογράφε! Δεν σε είχα να λογοκρίνεις σχόλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο σχόλιο μιλάτε? Πολύ πιθανόν να έγινε κάτι με το σύστημα ή να μην ήταν κάποιος μας να εγκρίνει έγκαιρα κάποιο σχόλιο. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καν απορρίψει κάποιο σχόλιο, και μπορείτε να δείτε πως υπάρχουν και αρκετά σχόλια με τα οποία δε συμφωνούμε, απλά επειδή το blog δεν είναι επαγγελματικό, δεν έχουμε όρεξη να μπλέξουμε αν τυχόν μπει κάποιος και αρχίζει και βρίζει ή απειλεί, οπότε όλα τα σχόλια μπαίνουν προς έγκριση, για να προλάβουμε τυχόν τέτοια φαινόμενα.

      Διαγραφή