28.1.13

Τι είπε πάλι ο αθεόφοβος;


Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, με ευκαιρία μια εκδήλωση για την μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi μίλησε για τα «καλά» που πρόσφερε στη χώρα του ο φασισμός του Μουσολίνι.

 
Όπως τόνισε, η τότε ιταλική κυβέρνηση ανησυχούσε για το ενδεχόμενο μιας γενικής κυριαρχίας της Γερμανίας, οπότε προτίμησε να συμμαχήσει με τον Χίτλερ παρά να του αντισταθεί», προσθέτοντας πως «το μόνο άσχημο της υπόθεσης ήταν η απόπειρα εξαφάνισης των Εβραίων».


Στη συνέχεια ο φρεσκαρισμένος και ανανεωμένος Silvio κατέκρινε τους «ρατσιστικούς νόμους» που επέβαλε ο Μουσολίνι, και σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύτηκε στους Εβραίους να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, ή να συμμετέχουν σε διάφορα επαγγέλματα.
«Κατά τα άλλα», είπε, «ο φασισμός μας έκανε καλό».
Να θυμίσουμε ότι επί Μουσολίνι εκτοπίστηκαν σε ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου περίπου 7.000 Ιταλοί Εβραίοι, 6.000 από τους οποίους ποτέ δεν επέστρεψαν.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι του  Berlusconi τον κατηγορούν τώρα για πολιτικό κυνισμό, και ιστορικό ρεβιζιονισμό, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιθυμούν την ποινική του δίωξη για τον εγκωμιασμό του φασισμού.

S.A. (AP)

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω οτι το ακραιο μισσος κατα συγκεκριμενων ομαδων και η επιθετικοτητα ηταν το μεγαλο λαθος των Γερμανων και των συμμαχων τους κατα την περιοδο του Μεσοπολεμου και του ΒΠΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή