4.1.13

Η «αριστερή» κουλτούρα κυριαρχεί και στις ΗΠΑ.


Εδώ και καιρό, ακούω και διαβάζω παντού για το πώς, από την μεταπολίτευση και μετά, η αριστερή κουλτούρα έχει επιβληθεί παντού, και έχει κυριαρχήσει κατά κράτος στη χώρα μας.


Κάτι ανάλογο φαίνεται να πιστεύουν τώρα και οι Αμερικανοί, για τη δική τους χώρα. Μόνο που εκεί, όπου αριστερά βλέπετε φιλελευθερισμό.

Έτσι, οι «δεξιοί» και οι «συντηρητικοί» των ΗΠΑ, στη προσπάθειά τους να συμβιβαστούν με την πρόσφατη ήττα του Ρεπουμπλικάνου Mitt Romney, ψάχνουν για διάφορες δικαιολογίες.
Ο αρθρογράφος του The Week Matt Lewis, θεωρεί πως η αιτία είναι μία: Ο πόλεμος της κουλτούρας έληξε, και οι συντηρητικοί έχασαν.
Όπως γράφει, «οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συμφωνούν πλέον με τις συντηρητικές αξίες… αυτό είναι θλιβερό».
Οι συντηρητικοί, λέει, ταυτίστηκαν εν πολλοίς με ακραίες και περιθωριακές ιδέες, οι οποίες τους οδήγησαν σε συνεχείς εκλογικές ήττες. Οι Ρεπουμπλικάνοι μοιάζουν να έχουν χάσει την επαφή με τον μέσο πολίτη.
Την ώρα που οι συντηρητικοί εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στο να κερδίζουν τις εκλογικές μάχες, η κοινωνία άλλαζε… προς τα αριστερά.
«Η αμερικανική κοινωνία έγινε πιο ανεκτική, λιγότερο παραδοσιακή, και κοινωνικά πολύ πιο φιλελεύθερη… για κάθε έναν συντηρητικό που εκλέγεται, υπάρχουν δέκα κινηματογραφικές ταινίες ή τραγούδια, τα οποία πλασάρουν το σεξ, τα ναρκωτικά, και την βία», γράφει.
Και όπως καταλήγει ο Lewis, το βασικό πρόβλημα είναι η κατάρρευση της οικογένειας.
Για να επιβιώσει η συντηρητική ιδεολογία στην Αμερική, ο Lewis προτείνει στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων να εστιάσει την προσοχή του στην ενδυνάμωση του οικογενειακού θεσμού, κάτι όμως που θα είναι «πολύ δύσκολο, και μακροχρόνιο ως εγχείρημα…».

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου