20.2.13

Πρακτορείο μοντέλων για άσχημους!


Είθισται το μόντελινγκ να αποτελεί δραστηριότητα αυτών που ευνόησε η φύση, όσον αφορά στην εμφάνιση (τουλάχιστον).

 
Υπάρχει όμως ένα λονδρέζικο πρακτορείο μοντέλων, που δεν πιστεύει στην παράδοση που θέλει τα μοντέλα να είναι πανέμορφα και κοκαλιάρικα άτομα.
Για αυτό και ψάχνει οποιονδήποτε άνθρωπο, χοντρό, άσχημο, ή όπως να’ ναι, αρκεί αυτός να θέλει να επιδείξει τα όποια κάλλη του στη πασαρέλα ή στη κάμερα.


Πρόκειται για το πρακτορείο Ugly Modeling Agency, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα πάει πολύ καλά.
Το ίδρυσαν δυο φωτογράφοι μόδας το 1969, οι οποίοι είχαν βαρεθεί να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια λεπτά καλλίγραμμα κορίτσια.
Έτσι, έβαλαν μια αγγελία σε μια εφημερίδα που έλεγε: «Έχετε ένα ενδιαφέρον πρόσωπο; Αν ναι, ελάτε σε επαφή μαζί μας».
Και πέτυχαν τον σκοπό τους, αφού σήμερα, 40 χρόνια μετά, το πρακτορείο τους είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο!
Πως όμως επιλέγουν άσχημους;
Μας εξηγεί ο ένας εκ των ιδιοκτητών Marc French: «Αυτό ποικίλλει… καταλαβαίνω αμέσως ποιος θα μπορούσε να είναι ένα καλό άσχημο μοντέλο. Αν αισθάνονται άνετα με τον εαυτό τους, θα είναι και καλά μοντέλα».
Με τόση μεγάλη ποικιλία στην εμφάνιση των μοντέλων του, το πρακτορείο τα  έχει κατηγοριοποιήσει σε ομάδες όπως είναι οι  άνδρες, οι γυναίκες, οι ειδικές περιπτώσεις, και οι οργισμένοι.
Τα πιο περίεργα μοντέλα είναι αυτά των ειδικών περιπτώσεων, όπου εκεί υπάρχει για παράδειγμα η γενειοφόρος Miriam, και η Elaine Davidson, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τα περισσότερα πίρσινγκ στο σώμα της.
Όποιος λοιπόν άσχημος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με το πρακτορείο….

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου