20.2.13

Μια σουρεαλιστική υπόθεση κλοπής…


Πριν από μερικούς μήνες, κάποιος έκλεψε ένα σουρεαλιστικό σκίτσο (ακουαρέλα) αξίας $150.000 του Salvador Dali από μια γκαλερί της Νέας Υόρκης, και στη συνέχεια το επέστρεψε μέσω ταχυδρομείου!


Οι αρχές προβληματίστηκαν ιδιαίτερα με την υπόθεση, η οποία όμως έχει τώρα διαλευκανθεί, και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.


Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης της θρασύτατης κλοπής είναι ο 29χρονος Έλληνας Λάμπρος Ισταυρίογλου, που γράφει για μόδα σε ιταλικό περιοδικό.
Ο Ισταυρίογλου, που συνελήφθη με περιπετειώδη τρόπο, δηλώνει αθώος, πλην όμως η αστυνομία είναι πεπεισμένη για την ενοχή του.
Όπως αναφέρουν οι αρχές, όταν είδε την πανάκριβη ακουαρέλα στην γκαλερί και διαπίστωσε ότι ήταν απροστάτευτη, την πήρε μαζί του και την έφερε στην Αθήνα!
Λίγο μετά, άρχισε να μετανιώνει για τη πράξη του, ειδικά όταν συνειδητοποίησε ότι το ανθρωποκυνηγητό ήταν στραμμένο επάνω του.
Για αυτό και την τύλιξε, «σαν να ήταν εφηβικό πόστερ», και την έστειλε πίσω στη γκαλερί με το ταχυδρομείο!
Οι αρχές έχουν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, όπως π.χ. ένα δακτυλικό αποτύπωμα στη θήκη που χρησιμοποίησε για να την επιστρέψει, και πολλές σχετικές με την υπόθεση αναζητήσεις στο Google από τον υπολογιστή του.
Επίσης έχουν και μια φωτογραφία της ακουαρέλας που ο Ισταυρίογλου ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook.
Τελικά ο χρυσοδάκτυλος Έλληνας συνελήφθη όταν ένας αστυνομικός σε μυστική αποστολή στην Αθήνα τον έπεισε ότι είναι ο υπεύθυνος μιας γκαλερί στη Νέα Υόρκη και του πρόσφερε δουλειά, φέρνοντας τον μαζί του πίσω στην Αμερική.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου