10.2.13

Μια νέα ασθένεια χτυπάει τις γυναίκες!


Δεν φτάνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του κόσμου, τώρα έρχεται ένα ακόμη, και δείχνει σοβαρό.


Εδώ και καιρό, οι γιατροί της Αμερικής παλεύουν να αντιμετωπίσουν μια καινούργια ασθένεια που πλήττει κυρίως τις νεαρές γυναίκες, και που μοιάζει με ένα είδος ψύχωσης.



Στη Philadelphia των ΗΠΑ, οι γυναίκες που νοσηλεύονται εξαιτίας της ασθένειας αυτής δείχνουν συμπτώματα δαιμονισμένων, με μεταπτώσεις διάθεσης, αφού την μια κλαίνε και την άλλη γελάνε.
Την μια χορεύουν, και την άλλη τις πιάνει κατάθλιψη.
Πολλές χρειάζεται να περιοριστούν, να δεθούν δηλαδή, για να μη κάνουν κακό στον εαυτό τους.
Και ενώ στην αρχή οι γιατροί πίστευαν ότι έχουν να κάνουν με κάποια ψυχιατρική ασθένεια, τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα είδος αυτοάνοσης εγκεφαλίτιδας με την ονομασία Anti-NMDA Receptor Encephalitis.
Η συγκεκριμένη πάθηση που ανακαλύφτηκε μόλις πριν από 6 χρόνια, πλήττει τον γυναικείο εγκέφαλο με αντισώματα, προκαλώντας πρηξίματα και διογκώσεις του εγκεφαλικοί φλοιού.
Οι περιγραφές των ασθενών μιλάνε για μια αίσθηση που είναι σαν να καίγεται το μυαλό!
Η ασθένεια μπορεί να ανιχνευτεί με  μια εξέταση δείγματος νωτιαίου μυελού, και να αντιμετωπιστεί με ανοσοθεραπεία, αλλά δεν θεραπεύεται, αφού οι ασθενείς συνήθως υποτροπιάζουν.
Ένας φόβος είναι ότι πολλοί από τους ασθενείς που σήμερα βρίσκονται σε κώμα, ή κλεισμένοι σε ψυχιατρεία, μπορεί στην πραγματικότητα να πάσχουν από συτή την ασθένεια χωρίς κανείς να το γνωρίζει, και χωρίς να τυγχάνουν της ανάλογης θεραπείας.

S.A.
CBS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου