20.2.13

Τι σύνταξη θα παίρνει ο Βενέδικτος;


Η απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να παραιτηθεί από το αξίωμά του έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά, κυρίως διαδικαστικά.

 
Ο λόγος είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά που παραιτείται Πάπας εδώ και αιώνες, οπότε και το Βατικανό καλείται να λύσει μερικά πρακτικά προβλήματα, όπως π.χ. τι σύνταξη δικαιούται;


Έτσι, αν θέλετε να γίνεται και σεις ποντίφικας, καλό είναι να γνωρίζετε τι σύνταξη θα πάρετε αν αποφασίσετε ποτέ να παρατήσετε το «οφίτσιο».
Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Βενέδικτος θα εισπράττει  περίπου $3.340 το μήνα ως σύνταξη.
Καθόλου άσχημο ποσό, αν και ακούγεται σχετικά μικρό για κάποιον ο οποίος ήταν προκαθήμενος μιας από τις ισχυρότερες (οικονομικά) εκκλησίες.
Στο παραπάνω ποσό πρέπει να προστεθεί και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και το γεγονός ότι όλα τα έξοδα του (στέγη, τροφή, κλπ) θα συνεχίσουν να καλύπτονται από το Βατικανό, μέσα στα όρια του οποίου θα συνεχίσει να ζει ο συνταξιούχος θρησκευτικός ηγέτης.
Κάποιοι όμως αναρωτιούνται, αν σε καιρό κρίσης, χρειάζεται να πληρώνεται με τόσα χρήματα ο πρώην Πάπας.
Τι να τα κάνει, λένε;
Βέβαια, το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, ακόμη και να διπλασιαστεί, αν ο διάδοχός του στον παπικό θρόνο ονομάσει τον Βενέδικτο (όπως αναμένεται) επίτιμο Καρδινάλιο της Ρώμης.
Τέλος, και ως σημείο αναφοράς, σημειώνεται ότι βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να εισπράττει κανείς ως σύνταξη στις ΗΠΑ είναι $3.350.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου