13.2.13

Καλή τύχη «μάγκες»!


Διαβάζοντας το μανιφέστο των τεσσάρων συλληφθέντων ληστών και πρωτίστως τρομοκρατών (sic) της Κοζάνης, απογοητεύτηκα.

 
Απογοητεύτηκα πολύ και θα σας πω γιατί.
Γιατί η γυναίκα τον άντρα τον θέλει αληθινό, τον θέλει έξυπνο, τον θέλει ικανό να φέρει κρέας στη σπηλιά για τα παιδιά τους.


 Στην προκειμένη περίπτωση, η κοινωνία θα ήθελε τους επαναστάτες της αληθινούς, έξυπνους και ικανούς να φέρουν την ελευθερία και την ισότητα στη σπηλιά για τα παιδιά τους. 
Έτσι δεν δηλώνουν οι λεβέντες της Κοζάνης; Ότι έχουν πόλεμο για μια ελεύθερη κοινωνία; 
Ε, η κοινωνία δεν τους αναγνωρίζει, αρνείται ότι έχει συνάψει σχέσεις μαζί τους και δηλώνει πως αν την ξαναενοχλήσουν θα βάλει τον αληθινό της άντρα να τους κλείσει το στόμα.
Και ξέρετε ποιον έχει άντρα η κοινωνία; Τον Κοινό Νου.
Αυτόν που διαβάζει το μανιφέστο τους από τη φυλακή, ανατριχιάζει με τις αντιφάσεις τους και βγάζει καντήλες με όσους θεωρούν την επιστολή τους σοβαρή και συμβόλαιο γάμου με την υπερήφανη αν και φαινομενικά άμυαλη, Ελληνική κοινωνία. 
Όπως θα είδατε, ξεκινούν λέγοντας πως έκαναν λάθη γι αυτό συνελήφθησαν.
Στη συνέχεια εξομολογούνται πως τα όπλα δεν τα κρατάνε για δράση, αλλά για αντίδραση και ότι δεν είχαν κανένα σκοπό να αγγίξουν μια τρίχα από τα μαλλιά του ανθρώπου που έπιασαν όμηρο προκειμένου να διαφύγουν.
Κάτι που όπως υπογραμμίζουν, έδωσε στην αστυνομία μεγάλο αβαντάζ, αφού ο όμηρος έγινε η ασπίδα των αστυνομικών και κατάφεραν να τους συλλάβουν.
Και ερωτώ:
Τελικά, ήταν λάθος η πρόθεσή τους να μην αγγίξουν τον όμηρο ή ήταν σωστό, μια και ιδεολογικά όπως λένε, δεν θα έθεταν ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου;
Όταν αποφασίσουν, να μας στείλουν υστερόγραφο. 
Μέσα στα λάθη τους, εντοπίζουν και το γεγονός πως το βαν που είχαν μετατρέψει εξωτερικά σε ασθενοφόρο, ψάχνοντας να εξασφαλίσει σίγουρο δρόμο διαφυγής τους μετά τη ληστεία, πέρασε τρεις φορές μπροστά από τους αστυνομικούς και προκάλεσε υποψίες. 
Και ξαναρωτάω:
Αυτό ήταν το λάθος τους ή ότι πήγαν σε μια άγνωστη πόλη να κάνουν ληστεία και δεν είχαν φροντίσει καν να μάθουν τους δρόμους της και κυρίως όλους τους πιθανούς δρόμους διαφυγής από το σημείο του εγκλήματος; 
Εδώ, μια γνωστή μου συγγραφέας για να γράψει ένα βιβλίο που διαδραματίστηκε στην Καστοριά, πήγε και έμεινε εκεί 4 ολόκληρους μήνες. 
Αν ήταν έτσι ηλίθιοι σαν εσάς οι επαναστάτες ρε παλικάρια, ούτε τον ηλεκτρισμό δεν θα είχε ανακαλύψει η ανθρωπότητα ακόμα. 
Εν τω μεταξύ, δεν φτάνει που είναι και ανόητοι ως άνδρες, είναι και ενοχικοί.
Δικαιολογούνται πως δεν είναι τεμπέληδες που δεν δουλεύουν, απλώς αρνούνται να γίνουν κι αυτοί ένα γρανάζι του συστήματος. 
Βεβαίως, όταν είσαι βλάκας και ενοχικός, είσαι πάντοτε και ψεύτης.
Γιατί λένε ότι τα χρήματα δεν τα ήθελαν για να κατασπαταληθούν σε καταναλωτικές αηδίες και απολαύσεις, αλλά για να εξυπηρετήσουν τον αγώνα τους.
Θα αγόραζαν όπλα, αυτοκίνητα, στουπιά και ό,τι άλλο ψωνίζει ένας τρομοκράτης και με τα ρέστα, που φυσικά δεν είναι και λίγα, θα πλήρωναν τα ενοίκιά τους και βεβαίως τη διατροφή τους, τις βενζίνες τους, τα ρούχα τους, τα κινητά τους, φως, νερό, τηλέφωνο,  τα ταξίδια για «δουλειά», τα προφυλακτικά τους. 
Ό,τι έκανε και ο Τσοχατζόπουλος δηλαδή.
Και οι δυο από τις τράπεζες τραβήξανε το χρήμα.
Ποιανού ήταν και τι επιπτώσεις θα είχε η ληστεία τους, κανέναν τους δεν ενδιέφερε.
Διότι όλοι οι Τσοχατζόπουλοι αυτής της χώρας έχουν επινοήσει την τέλεια δικαιολογία στον εαυτό τους και τους άλλους, για το μασούλημα ξένου χρήματος. 
Το κερασάκι στην τούρτα του συγχυσμένου τους μυαλού όμως, είναι ότι παραπονιούνται για το ξύλο που έφαγαν, μια και αυτοί ισχυρίζονται πως δεν χρησιμοποιούν βία στους εχθρούς τους, αλλά εκτέλεση. 
Πώς βλέπεις το σκυλί στο δρόμο χτυπημένο από αυτοκίνητο και του φυτεύεις μια σφαίρα στην καρδιά να μη βασανίζεται;
Αυτό.
Το να το πας στο γιατρό, δεν υπάρχει ως σκέψη, όπως δεν υπάρχει ως σκέψη στο μυαλό των τρομοκρατών (sic), πως και οι μπάτσοι θα μπορούσαν να τους είχαν σκοτώσει αντί να τους κάνουν τούμπανο στο ξύλο, μια και ο καθένας έχει το ίδιο δικαίωμα με αυτούς να επιλέγει τις τακτικές του στον πόλεμο. 
Δεν δηλώνουν πως έχουν κηρύξει πόλεμο στην εξουσία; Λοιπόν, τι ζητάνε;
Να πολεμάει ο άλλος κατά πώς τους βολεύει κι αν αυτοί σηκώνουν Καλάσνικοφ, ο εχθρός να σηκώνει παντόφλα; 
Λένε κι άλλες ανοησίες στο μανιφέστο του ανάξιου εραστή που προώθησαν στα ΜΜΕ, αλλά εντάξει, με αυτά δεν ασχολούμαι γιατί βαριέμαι κιόλας.
Δείτε τα και θα καταλάβετε μόνοι σας, αν και θα συνιστούσα να βγάλετε το σκύλο βόλτα. 
Γι αυτό σας λέω και πιο πάνω παλικάρια.
Η κοινωνία δεν σας γουστάρει για προστάτη.
Με φλωρόμαγκες και ψεύτες, δεν προκόβει ένα σπίτι.
Καλή τύχη «μάγκες»!

Έλια Ζερβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου