12.3.13

Απολύσεις στο δημόσιο;


Τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία και δεν έχει καταφέρει να απολύσει ούτε έναν επίορκο δημόσιο υπάλληλο.
Δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό που να λειτουργεί στοιχειωδώς προκειμένου να πατάξει την φοροδιαφυγή.


Αυτό συμβαίνει γιατί άπαντα τα κόμματα είναι όμηροι της πελατοκρατίας που έχουν επιβάλλει σαν κυρίαρχο πολιτικό μοντέλο.
Δεν έχουν καταφέρει να απολύσουν ούτε έναν επίορκο (δηλ. ένα λαμόγιο που χρηματίζεται και εκβιάζει πολίτες για να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους) γιατί είναι οι επίορκοι που κυβερνούν τη χώρα.



Το πολιτικό σύστημα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή παρακάτω από τη «βιτρίνα» που κρύβει την αίθουσα της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και της πελατοκρατίας.
Προβάλουν την κοινωνική αλληλεγγύη και ποντάρουν στο συναίσθημα της κοινωνίας για να μην απολύσουν ούτε ένα πελάτη τους, επίορκο ή μη.
Από το 2004 μέχρι το 2009 προσέλαβαν στο δημόσιο περίπου 300.000 άτομα με βασικό κριτήριο την προσωπική συνέντευξη που είχε αυξημένη βαρύτητα σε σχέση με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.
Ο
 πρωθυπουργός που επέτρεψε να γίνει αυτό, παριστάνει το σιωπηλό «Βούδα» που προβάρει το ρόλο του πολιτικού που είναι έτοιμος να επιστρέψει αν χρειαστεί για να σώσει τη χώρα από το χάος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (θαυμαστής κάθε λαϊκιστή δημαγωγού του τρίτου κόσμου) για χάρη των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων εκθειάζει την μετριοπάθεια του ανδρός.
Ο υπουργός που εφάρμοσε το αίσχος της
 προσωπικής συνέντευξης και ζημίωσε τη χώρα όσο χιλιάδες Τσοχατζόπουλοι και Παπαγεωργόπουλοι κυκλοφορεί από κανάλι σε κανάλι και δίνει συμβουλές πώς να βγούμε από την ύφεση και να πετύχουμε ανάπτυξη.
Περιμένετε πως όλος αυτός ο θίασος συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μπορεί να μας βγάλει από την κατάσταση χρεοκοπίας;
Όλο το σύστημα είναι επίορκο
Δεν είναι τυχαίο που δεν μπορούν να απολύσουν ούτε ένα επίορκο.
Οι επίορκοι αποτελούν την βάση ενός συστήματος στο οποίο δεν μπορείς ούτε γραμματόσημα να αγοράσεις χωρίς κατάλληλο «σπρώξιμο».
Κάποιος που
 προσελήφθη με αντάλλαγμα την ψήφο του στο δημόσιο έχει παρανομήσει όσο και εκείνο που τον διόρισε.
Επί της ουσίας έχει κλέψει μια θέση εργασίας από κάποιον που την άξιζε και την δικαιούταν.
Έχει ζημιώσει την κοινωνία.
Για αμφότερους,
 η μικρότερη τιμωρία είναι η απόλυση και η επιστροφή των όσων εισέπραξαν ενώ δεν τα δικαιούνταν.
Αυτό συμβαίνει για δεκαετίες στη χώρα, αλλά στην πενταετία Καραμανλή προσέλαβε τις διαστάσεις της ύβρεως που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και να οδηγηθούμε στην κατάρρευση.
Τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν, καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν έχει προχωρήσει γιατί για κάθε μεταρρύθμιση υπάρχει κάποιος που θίγεται και αντιδρά, αγνοώντας πως στο τέλος η βύθιση των άλλων θα τον συμπαρασύρει και το ίδιο.
Τρία χρόνια οι πολιτικοί μας,
 κοροϊδεύουν τους αδαείς γραφειοκράτες  της τρόικας και κερδίζουν χρόνο αποσπώντας δανεικά από τους ευρωπαίους φορολογούμενους υποσχόμενοι μεταξύ άλλων ενεργειακή  απεξάρτηση από πετρέλαια και αέριο  που δεν έχουμε βρει ακόμη.

Κώστας Στούπας

1 σχόλιο:

  1. "Αυτό συμβαίνει γιατί άπαντα τα κόμματα είναι όμηροι της πελατοκρατίας που έχουν επιβάλλει σαν κυρίαρχο πολιτικό μοντέλο."

    Πατερούλης ὁ λαοπλάνος καί τό κόμμα του! ῾Η ἐμπάθεια γιά τόν ΚΚ γνωστή. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή