8.3.13

Η Βόρειος Κορέα το πάει φιρί φιρί….


Ο λατρεμένος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un, γνωστός και ως ένας από τους πλέον σέξι άνδρες του πλανήτη, απείλησε δια μίαν ακόμη φορά τις ΗΠΑ με πυρηνικό ολοκαύτωμα.


Αυτή τη φορά, η Ουάσιγκτον μάλλον πήρε στα σοβαρά την απειλή του θερμόαιμου Kim, και απάντησε επίσημα μέσω του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου Jay Carney, λέγοντας πως  είναι σε απόλυτη θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε τυχόν βαλλιστικό πύραυλο που θα εκτόξευε εναντίον της η Β. Κορέα!


Αν και ακόμη εξελίσσεται, είπε ο Carney, το αμερικανικό αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα με την ονομασία Ground-Based Interceptor βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Είναι σχεδιασμένο, διευκρίνισε, ακριβώς για να αντιμετωπίζει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Στην περιοχή της ανατολικής Ασίας, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot στη ξηρά, ενώ στη θάλασσα έχουν αναπτύξει το σύστημα Aegis, αμφότερα κατάλληλα για την απόκρουση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι απειλές της Βόρειας Κορέας εκλαμβάνονται πάντα ως σοβαρές, και για αυτό η Αμερική συνεχώς βελτιώνει τα μέτρα προστασίας της απέναντι σε τυχόν κινδύνους.
Η κατάσταση όμως δεν είναι τόσο ευχάριστη για τους συμμάχους των ΗΠΑ, κυρίως την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα.
Οι Νοτιοκορεάτες ανησυχούν ιδιαίτερα, και μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσαν πως η Β. Κορέα έχει τη δυνατότητα να πλήξει άμεσα και αποτελεσματικά την Σεούλ, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από την μεταξύ των δυο χωρών αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Ούτως ή άλλως, τόσο η Ν. Κορέα, όσο και η Ιαπωνία βρίσκονται εντός της ακτίνας δράσης των πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς της Β. Κορέας.
Τέλος να μη ξεχνάμε την αριθμητική υπεροχή των Βορειοκορεατών, που με τα 12 εκατομμύρια των στρατιωτών τους θα μπορούσαν να κάνουν περίπατο εναντίον των 640.000 στρατιωτών της Ν. Κορέας.
Βέβαια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί αναλυτές, η οικονομικά δυσχερής (αν όχι εξαθλιωμένη) κατάσταση της Βόρειας Κορέας θα καθιστούσε αδύνατη τη διεξαγωγή και διατήρηση μιας μακροχρόνιας ή έστω παρατεταμένης σύγκρουσης στο έδαφος.
Εντύπωση πάντως προκάλεσαν τηλεοπτικά πλάνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Β. Κορέα, με αφορμή την επίσκεψη του Kim Yong Un σε κάποια απομακρυσμένα στρατιωτικά φυλάκια, με εικόνες δεκάδων στρατιωτών σε παραλήρημα, να κλαίνε από τη χαρά τους, και να χοροπηδάνε σαν τρελοί στην θέα του σέξι ηγέτη, και μάλιστα να βουτάνε στη παγωμένη θάλασσα με τα ρούχα τους, ακολουθώντας το σκάφος που τον έπαιρνε από κοντά τους!

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Η εποχή που τα 12εκ θα έκαναν περίπατο έχει περάσει ανεπιστρεπτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή