3.3.13

Κάποιοι δεν έβαλαν ακόμη μυαλό.


Υπήρξε μια εποχή, όχι πολύ παλιά, που το «σεμνά και ταπεινά» ήταν απλά ένα σύνθημα.
Όλα πήγαιναν καλά, το χρήμα έρρεε άφθνο, οπότε δικαιούνταν και οι πολιτικοί μας να το ρίχνουν που και που έξω, με τον υπόλοιπο λαό να κάνει τα στραβά μάτια.

 
Σήμερα όμως που το κλίμα είναι βαρύ, και όχι μόνο το οικονομικό, το «σεμνά και ταπεινά» δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά μια επιταγή!
Όλοι, και ειδικά οι πολιτικοί, οφείλουν να συνέλθουν, να συμμαζευτούν, να ανασκουμπωθούν, και να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, αντί να το παίζουν… μεγαλοπρεπείς.


Πολιτικοί που άλλοτε δεν καταδέχονταν να σου δώσουν το χέρι, σήμερα είναι φυλακή παρέα με τον Αμπντούλ από το Σουδάν, και τον Σεργκέι από την Γεωργία.
Άλλοι, ακόμη εν ενεργεία, δεν τολμούν να εμφανιστούν δημοσίως, υπό τον φόβο του γιαουρτώματος, ή και κάτι πολύ χειρότερου.
Ο λαός είναι απαυδισμένος και όχι μόνο δεν δικαιολογεί αυτοκρατορικές συμπεριφορές, αλλά είναι έτοιμος με το δάχτυλο στη σκανδάλη να πάρει κεφάλια.
Και όμως, μέσα σε αυτό το ζοφερό για τους πολιτικούς (της κάθε παράταξης) κλίμα, υπάρχουν ακόμη κάποιοι, που σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα, συνεχίζουν να προκαλούν.
Και δεν αναφέρομαι σε πολυτελή διαβίωση, γάμους στο Παρίσι, και πρώτα τραπέζια πίστα στον Μαργαρίτη.
Αναφέρομαι σε πολύ πιο πεζά ζητήματα, που όμως συσσωρευτικά αν τα πάρεις δείχνουν και το μέγεθος των ανδρών.
Έτσι σήμερα, στις 13:30 περίπου, ένας από τους πολιτικούς «σωτήρες» μας, πρώην προπονητής μπάσκετ που ελέω αναγνωρισιμότητας έγινε βουλευτής και υπουργός, ένας υποψήφιος Θεσσαλονικάρχης δηλαδή, φαίνεται πως ζήλεψε την δόξα κάποιων άλλων ατσαλάκωτων, ή και αυτής της ίδιας της Εύας (που επιμένει σε καταστάσεις VIP αν και ο λαός την μαύρισε), και έδειξε το πόσο λογαριάζει τον υπόλοιπο κόσμο, και το που γράφει τον ΚΟΚ αλλά και την κοινή λογική.
Βγαίνοντας λοιπόν σαν σίφουνας από το κατάμεστο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Nouvelle στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, μέσα στην απαστράπτουσα μαύρη λιμουζίνα του με πινακίδες που αρχίζουν από ΙΟΑ, και με δυο  κινητά κολλημένα στα αυτιά του, άφησε (ή διέταξε) τον οδηγό του  να κάνει επικίνδυνη αναστροφή σε πολυσύχναστη διασταύρωση (που αυτή απαγορεύεται), και μάλιστα ενόσω το φανάρι ήταν ακόμη κόκκινο, παρακάμπτοντας τους  υπόλοιπους (κατ’αυτόν) «χλεχλέδες» που υπομονετικά  περίμεναν κανονικά στην σειρά τους για να στρίψουν.
Για τόσο μεγαλείο μιλάμε.
Προφανώς βιάζονταν να πάει σε άλλη δεξίωση για να μιλήσει στον λαό!
Η όλη εικόνα όμως ήταν θλιβερή και πολύ πιο σοβαρή από όσο φαίνεται.
Διότι την ώρα που οι πολιτικοί, και δη αυτοί της ΝΔ, θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα, κάποιοι μάλλον έχουν παρασυρθεί από τα παρελκόμενα της εξουσίας και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν Αντουανέτες, σε μια εποχή που οι Ροβεσπιέροι είναι προ των πυλών, έτοιμοι να τους πάρουν το κεφάλι.
Άλλοι λοιπόν αγωνίζονται νυχθημερόν να πολεμήσουν τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τις μεθοδεύσεις της τρόικας, και να καταργήσουν στη πράξη το κυρίαρχο σύνθημα του «όλοι ίδιοι είναι», και άλλοι την ίδια ώρα κάνουν τα πάντα, μέσα από την καθημερινότητά τους, για να δώσουν πόντους στον λαϊκισμό, που ως άλλος φασισμός είναι έτοιμος να μας καταπιεί, προσφέροντάς του επιχειρήματα.
Ντροπή κε Γιάννη μας.
Τίποτα άλλο, και ας ελπίσουμε πως ο Σαμαράς θα σου πει δυο τρία λογάκια μπας και χαμηλώσεις λίγο το τουπέ σου.
Και αν δεν κάνω λάθος, ο ΚΟΚ ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, ακόμη και για τα περιπολικά της αστυνομίας, πόσο δε μάλλον για τους πολιτικάντηδες.

Ο Κήνσορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου