20.3.13

Υπουργός … μαϊμού!


Εδώ στην Ελλάδα, με τον μικρό σχετικά πληθυσμό, που όλοι πάνω κάτω γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν λείπουν οι μαϊμού τυφλοί, οι μαϊμού συνταξιούχοι, ακόμη και οι μαϊμού παράγοντες…



Στη Κίνα όμως, με το ένα και βάλε δισεκατομμύριο ανθρώπων, όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, υπάρχουν και μαϊμού υπουργοί!


Για παράδειγμα ο σοβαρός Zhao Xiyong, με τα πούρα του, τα σκούρα κοστούμια του, και τις εμβριθείς αναλύσεις του, που δεν έχανε εκδήλωση για εκδήλωση, παριστάνοντας τον…  υπουργό!
Σε όλα του, έδειχνε και συμπεριφέρονταν σαν ένας ακόμη κλασικός αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος (έβαφε και τα μαλλιά του, όπως κάνουν  όλοι τους)
Τώρα όμως τον ψάχνει η αστυνομία, με την κατηγορία ότι τα τρία τελευταία χρόνια περιόδευε, έκανε ομιλίες, «διόριζε», και απολάμβανε κάθε είδους τιμές ως μεγαλόσχημο κυβερνητικό στέλεχος στην επαρχία Yunnan.
Η απάτη του αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν υποσχέθηκε να οργανώσει συνέδριο στη πρωτεύουσα της επαρχίας, τη πόλη Kunming, εκεί όπου το Πεκίνο είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει ζώνη ελεύθερου εμπορίου προκειμένου να τονώσει την οικονομία της περιοχής.
Όταν η ανακοίνωση για το συνέδριο, συνοδευόμενη από λεπτομέρειες για τη δράση του μαϊμού παράγοντα έγινε πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες, οι αρχές του Πεκίνου κατάλαβαν τι παίζει, και ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι ο εν λόγω δεν ανήκει στις τάξεις τους, ούτε έχει καμιά επίσημη ιδιότητα, αλλά είναι απλά ένας ακόμη επιτήδειος απατεώνας.
Προς το παρόν αναζητείται, αν και κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.
Αν όμως συλληφθεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου