21.3.13

Ζούμε το όραμα του Τσίπρα στη πράξη, και μπροστά στα μάτια μας.


Αυτές τις μέρες, και εξαιτίας των εξελίξεων στη Κύπρο, ζούμε όλοι μια εθνική υπερδιέγερση.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Η κατάσταση είναι όντως σοβαρή, και για την Κύπρο κάτι παραπάνω από κρίσιμη.

 
Οι συνέπειες της κυπριακής περιπέτειας θα είναι πολυεπίπεδες, τόσο για την ίδια την μεγαλόνησο, όσο και για την Ευρώπη γενικότερα.
Αυτά όμως που συμβαίνουν εκεί δεν χρειάζονται ειδικές σπουδές στην οικονομία, για να γίνουν κατανοητά.
Στην πραγματικότητα είναι απλά… απλούστατα.



Η Κύπρος, εδώ και 10-15 χρόνια αποφάσισε να πάρει τον δικό της ιδιαίτερο δρόμο, βασιζόμενη σε ένα υπέρμετρα διογκωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που στηρίζονταν σε ξένες καταθέσεις, και δη αυτές των νεόπλουτων ολιγαρχών της Ρωσίας του Πούτιν.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού αυτό βόλευε πολλούς, και συνέφερε οικονομικά στη χώρα, η οποία βίωσε απίστευτη ευμάρεια, έστω και τεχνητή (όπως αποδείχθηκε).
Σε κάποιο μάλιστα σημείο, ο τραπεζικός της τομέας ξεπερνούσε έως και οκτώ φορές το ΑΕΠ της.
Όπως όμως κάθε φούσκα, έτσι κι αυτή της τραπεζικής ανάπτυξης της Κύπρου έπρεπε κάποια στιγμή να σκάσει.
Ειδικά όταν το εθνικό χρέος της, από 40% του ΑΕΠ που ήταν προ Χριστόφια, έφτασε να ξεπερνάει σε ποσοστά κι αυτό της Ελλάδας.
Έτσι λοιπόν, όταν αυτό έφτασε στο μη παρέκει, και η Κύπρος χρειάστηκε την ανάλογη διάσωση, η ΕΕ, ήδη καταπονημένη από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία κλπ και επειδή δεν θεωρεί την Κύπρο σημαντική ποσότητα, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: Να βάλει δηλαδή τους Κύπριους να συμμετάσχουν κι αυτοί στην διάσωσή τους. (Και συγχρόνως να δώσει ένα μάθημα σε κάποιους άλλους «άτακτους»).
Και όχι με μνημόνια στυλ Ελλάδας, που συνοδεύονται από χαράτσια, απολύσεις, ύφεση, ανεργία, και φτώχια, αλλά από μια και έξω φορολόγηση ενός μικρού σχετικά ποσοστού επί των καταθέσεων.
Και τότε είναι που έγινε ο κακός χαμός.
Λες και οι καταθέσεις διαφέρουν σε κάτι από τα ακίνητα… λες κι αυτές είναι η ιερή αγελάδα του καπιταλισμού.
Ε, λοιπόν δεν είναι.
Κι αυτό αποδείχτηκε.
Αν λοιπόν περνούσε η πρόταση της ευρωζώνης, η Κύπρος θα σώζονταν, και η ΕΕ θα ρίσκαρε την γενική εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στο τραπεζικό της σύστημα, που να μην ξεχνάμε είναι αυτό που  κρατάει ότι κρατάει σήμερα στην οικονομία της Ευρώπης.
Και επειδή η οικονομία στη βάση της είναι ψυχολογία, η ΕΕ ρίσκαρε πραγματικά πολλά, θέτοντας το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου.
Και τι έγινε;
Η Κύπρος δοκίμασε στη πράξη αυτό που πρότειναν εδώ σε εμάς οι Τσίπρας, Καμένος, Βαρουφάκης, και λοιποί δραχμολάγνοι, όταν υποστήριζαν πως η Μέρκελ θα υποχωρήσει αν τυχόν πούμε όχι στα μνημόνια, διότι εμείς είμαστε Έλληνες και μπλα μπλα….
Το λέει άλλωστε ο Πάντζας, το επαναλαμβάνει κάθε πρωί ο Τράγκας, και το φωνάζει στη Βουλή ο Χαϊκάλης.
Και οι Κύπριοι τους άκουσαν.
Και ναι μεν αντιστάθηκαν ηρωικά στις ρουκέτες του Βερολίνου, δεχόμενοι τα συγχαρητήρια των πρακτόρων του χάους,  πλην όμως, ως κλασικοί Έλληνες κι αυτοί, αποδείχτηκαν δραματικά απροετοίμαστοι και αδιάβαστοι.
Νόμισαν πως θα τους σώσει ο ομόδοξος Πούτιν, και το ξανθό γένος, επειδή τόσο καιρό τον βόλευε το κυπριακό πλυντήριο, και επειδή  το  είπε κάποιος όσιος πριν από 300 χρόνια.
Η πραγματικότητα όμως δεν διαμορφώνεται από προφητείες, δοξασίες, και ευχές.
Διαμορφώνεται από την ισχύ. Είτε στρατιωτική είτε οικονομική.
Έτσι, το Κρεμλίνο, που πιο πολύ εξάρτηση έχει από την ΕΕ, αφού εκεί πουλάει το φυσικό του αέριο και το πετρέλαιο, από τα οποία και πλούτισε, είπε νιετ στους ηρωικούς Κυπρίους, εκτός και αν…
Εκτός και αν παραχωρήσουν μια ναυτική βάση, του δώσουν το τραπεζικό τους σύστημα, τους καταστήσουν συνεταίρους στα μελλοντικά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, και άλλα πολλά.
Εν ολίγοις, η Ρωσία θα βοηθήσει, αν η Κύπρος δεχτεί να γίνει υποτελές δεσποτάτο της.
Οπότε προς τι ο ηρωισμός;
Λέμε ένα μεγαλοπρεπές όχι στους Ευρωπαίους, για να παραδοθούμε άνευ όρων στους Σλάβους;
Χμμμμμ….
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται η ΕΕ, που όχι μόνο δεν τρόμαξε, αλλά βάζει το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά μέσα στη πληγή, και λέει στη Λευκωσία, πως ρευστότητα θα έχετε μέχρι την (σημαδιακή) 25η Μαρτίου. Από κει και πέρα γεια χαραντάν και τα κουκιά (κυριολεκτικά) μπαγλάν.
Και έτσι πάει το plan B, το  plan C, όπως πάνε και όλα τα υπόλοιπα  plans, και την βλέπω την Λευκωσία να επανέρχεται (με σκυμμένο το κεφάλι αυτή τη φορά) στο αρχικό  plan, που το μόνο που ζητάει είναι να φορολογηθούν κάποιες καταθέσεις κάποιων μεγαλόσχημων (μαφιόζων στην πλειονότητά τους).
Και έρχεται και το χαστούκι από τους Ευρωπαίους που λένε ότι εμείς προτείναμε να απαλλαγούν οι μικροκαταθέτες, αλλά ο κος Αναστασιάδης δεν το δέχτηκε!!!!!
Έτσι, στη Κύπρο ζούμε στη πράξη, αυτό που θα ζούσαμε στην Ελλάδα αν ο λαός επέλεγε τις τσιπρέικες ανοησίες και τις Μπαρουφάκιες συμβουλές.
Και όπως βλέπουμε καθημερινά, καλοί οι ηρωισμοί και τα όχι στους Τεύτονες, αλλά κακά τα κουκιά, οι μπάμιες, και τα κλειστά ΑΤΜ.
Εν ολίγοις, οι Κύπριοι τα παίξανε όλα για όλα, και στη προσπάθειά τους να γλιτώσουν το 6% επί των καταθέσεων, κινδυνεύουν τώρα όχι μόνο να χάσουν το 100%, αλλά να επανέλθουν ανώμαλα σε καταστάσεις άγριες… αυτό που εγώ λέω «επιστροφή στις μπάμιες»!
Να ξαναγίνουν δηλαδή μια απομονωμένη αγροτική και τουριστική οικονομία, όπως ήταν παλιά, χωρίς όμως αυτή τη φορά να έχουνε ούτε τρακτέρ, ούτε πισίνες, ούτε 4Χ4, ούτε ζάπλουτους Ρώσους τουρίστες, που θα βρουν αλλού πορτοκαλιές που να κάνουν πορτοκάλια (φορολογικούς παραδείσους).
Και στους Κύπριους τι θα μείνει;
Το ένα 24ωρο που το έπαιξαν ήρωες… Τίποτα άλλο.
Όπως και να εξελιχτεί η κρίση τους.
Ας πρόσεχαν, αφού παρασύρθηκαν από τους Αλέξη και σία…

Strange Attractor

ΥΓ- Μεγάλη ζημιά έπαθαν επίσης και κάποιοι δικοί μας, που αντί να στηρίξουν τη χώρα στα δύσκολα, φυγάδευσαν όπως όπως τα λεφτά τους έξω, και δη στη Κύπρο, για να είναι … σίγουροι.
Τι λένε τώρα;

28 σχόλια:

  1. Πω, πω τσούξιμο οι εν Ελλάδι φιλοκυβερνητικοί! Τρόμος από το όχι της Κύπρου στην πολιτική που προωθεί η ΕΕ και οι λοιποί της Τρόικας. Πανικός μήπως και μπουν ιδέες και στους Έλληνες.

    Αφού λοιπόν δε πέρασε το δικό τους (το οποίο ναι μεν είναι κάτι εντελώς άλλο από αυτό που υποστηρίζουν στην Ελλάδα αλλά μιας και είναι δικό τους, είναι αυτομάτως τίμιο, δίκαιο και με ελάχιστες επιπτώσεις), η Κύπρος θα καεί στην κόλαση.

    Και φυσικά η χαρά τους που η ΕΕ επιτίθεται σαν όρνιο σε μέλος της όχι απλώς δε τους αηδιάζει αλλά την επικροτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΕ εν προκειμένω πήρε μια άκρως σοσιαλιστική απόφαση, δηλαδή να φορολογηθεί το κεφάλαιο και δη το μεγάλο κεφάλαιο μ' ένα ποσοστό που δεν θα ξεπερνούσε το 12%. Κοινώς οι Ευρωπαίοι πήραν την απόφαση για πρώτη φορά να κάνουν αυτό που λένε οι αριστεροί, δηλαδή να πληρώσει την κρίση ο πλούσιος και δυνατός που έχει κεφάλαια και όχι ο αδύναμος με την περικοπή μισθών και συντάξεων. Η Κύπρος ισορροπούσε ανάμεσα σε δύο βάρκες (ΕΕ & Ρωσία). Ο ένας βαρκάρης της είπε να διαλέξει βάρκα γιατί θα φύγει και αυτή σαν πισματάρα επέλεξε να ισορροπεί εκεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στο νερό...

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά τα είπες ! μακάρι να τα διαβάσει και κανένας τσιπρολάγνος μπας και ξεστραβωθεί λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αναρωτιέμαι αν έγραψες το κείμενο έχοντας γνώση της φαιδρότητας του ή αν πράγματι σας μεταφέρουν μια τόοοοσο αλλοιωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει εδώ.

    Πάντως σε ευχαριστώ γιατί μέσα στη σοβαρότητα των ημερώ, χαμογέλασα.

    Φιλικά, ένας Κύπριος :)

    υ.γ.
    Η πεποίθηση οτι συσσωμη η Κυπριακή Βουλή ψήφισε για το μέλλον του τόπου με γνώμονα το "να το παιξει παλικάρι" με τρελαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νιώσαμε τέτοια ντροπή με το ΟΧΙ σας που τώρα παλεύουμε να το αμαυρώσουμε,όπως βλέπεις.Νομίζαμε ότι όλοι προσκυνάνε σαν εμάς και ότι όλοι έχουν τέτοιους ανάξιους εκπροσώπους στη Βουλή τους,όπως εμείς.Μας πέφτει πολύ βαριά η αξιοπρέπεια και η λεβεντιά παρόλο που λεγόμαστε κι εμείς Έλληνες...
      Καλή δύναμη.
      Ζ.Κ

      Διαγραφή
    2. Tι περιμένεις απο γλύφτες γερμανοτσολιάδες..Οι άθλιοι..οι εμετικοί ΄΄πατριώτες΄΄.. θέλουν να τσακιστεί η Κύπρος για να σώσουν το τομάρι τους.. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!! Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα...

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν μας περιγραφετε τι συμβαινει στην Κυπρο συμφωνα με την δικη σας μαρτυρια ?
      Γιατι στο Ελλαδισταν μια μεγαλη μεριδα συμφωνει με τον αρθρογραφο

      Διαγραφή
  4. Προς τον/την ανωτέρω ανώνυμο....
    Οι φιλοκυβερνητικοί της Ελλάδος κάνουν το σταυρό τους που τα ΑΤΜ κι οι τράπεζες της χώρας δεν έχουν ήδη πτωχεύσει (μη δουλευόμαστε οι κυπριακές τράπεζες ζουν με τα λεφτά της ΕΚΤ)...
    Θα αντιλαμβανόμουν την χαρά των αντικυβερνητικών στην Ελλάδα αν το όχι στην Κύπρο ανάγκαζε τη Μέρκελ & ΣΙΑ να κάνουν πίσω - πράγμα που μέχρι στιγμής δε φαίνεται πιθανό...

    Τι να πω, κάποιοι δεν έχουν ακριβώς επαφή με την πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίνεται το όχι της Κύπρου,που δε δέχτηκε τα παράλογα μέτρα των <>, οι οποίοι για 17 δις,ένα μηδαμινό ποσό για την ευρωπαική ένωση ζήτησαν κούρεμα των καταθέσεων με σκοπό να πλήξουν το κράτος ως χρηματοπιστωτικο κέντρο και κατά συνέπεια τα ξένα κεφάλαια έχοντας ως στόχο να ωφεληθούν άμεσα από την εισροή κεφαλαίων στα βόρεια και ασφαλή κράτη αλλά και έμμεσα στο μέλλον με αλλα μνημόνια και τελικό σκοπό το φυσικό αέριο. Είναι αφέλεια η μάλλον θράσος να θεωρείται ότι το οργανωμένο αυτό σχέδιο σκοπό είχε να νουθετήσει τους Κύπριους που χρησιμοποιούσαν τις τράπεζες τους ως <> και να παραδειγματήσει και τους υπόλοιπους <>. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος βιώνει τις συνέπειες του <> και προσπαθεί να βρεί εναλλάκτικες λύσεις, μια από αυτές είναι η Ρωσία χώρίς βέβαια αποτελέσματα, αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλία πιάνεται. οι περίεργοι βλέπουν τα αποτελέσματα και τις συνέπειες που θα είχε μία παρόμοια άρνηση απο πλευράς Ελλάδας, μια χώρα δηλαδή να καταστρέφετε μέσα σε λίγες ώρες, και βολεμένοι κάποιοι από τον μισθό που εξακολουθούν να λαμβάνουν χαίρονται για τα ηρωικά <> των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων που φέρνουν στην Ελλάδα ανά διατήματα τις πολυπόθητες δόσεις σαν τη δόση ηρωίνης στον ναρκωμανή. οι δόσεις αυτές σκοτώνουν όλο και περισσότερο το λαό που δεν επωφελείται σε τίποτα, αντίθετα περίμενει μοιρολάτρικά το θανατό του, από την στιγμή που υπογράφηκε το καταραμένο μνημόνιο. Για κάποιους λοιπόν είναι αυτονόητο οι λαοί να σκύβουν το κεφάλι και να λένε ναι στην πανίσχυρη Γερμανία διαφορετικά οι τσαμπούκαδες μόνο χειρότερο μπορούν να κάνουν λες και οι Ευρωπαικοί προστάτες μας, μας προστατεύουν. Λυπάμαι αλλά ολά τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από χαιρεκακία γιατί η <>, <> Κύπρος από εισροές ξένων καταθέσεων έφτασε ή μάλλον ξεπέρασε την κατάντια της Ελλάδας και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Ξεχνάμε όμως ότιμέχρι και πριν λίγες μέρες, προτού ακουστεί το <> πολλοί ήταν οι Ελληνες που είχαν καταφύγει στην Κύπρο για δουλειά και οι Κύπριοι αγγαλιαζοντας μας, μας προσφωνούσαν αδέλφια... την ίδια αδελφική αγάπη και υποστήριξη δείχνετε και έσεις, ευχαριστούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρακάλω να δημοσιευθεί το σχόλιο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα τα λες φιλε μου αλλα οφειλουμε να συμφωνησουμε με την αποψη οτι για 65 δις δεν χανεις 600 δις που ειναι τα αερια και πετρελαια, καλα λοιπον λενε οχι σε ολους και ολα θα τους πανε καλα, αιντε γιατι ευρωπαικη ενωση και σκατα, μουφα αποδειχθηκε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να θυμηθούμε λίγο διότι οι νεοδημοκράτες ξεχνούν. Ποιος φαγώθηκε και σαν τον κόκορα καθημερινά κακάριζε κατά του μνημονίου? Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ποιος ψήφισε όλα τα μέτρα του μνημονίου? Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μάλιστα. Άρα το ΠΑΣΟΚ είχε δίκιο? Άρα ο Γιωργάκης είναι ήρωας . Άρα στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ? Πρόβατα εεεε πρόβατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο τσιπρας τι λέει γι'αυτά . λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι. Καθε κανονας τραπεζικου συστηματος γραμμενος στα παλια τους παπουτσια. Οτι εμαθε η οικονομικη επιστημη τα τελευταια 100 χρονια στο βροντο. Δεν θα σχολιασω τους αμετρητους σοφισμους και τις παραλλαξεις της πραγματικοτητας του αρθρου. Απλα να καταλαβετε οτι στηριζετε μια Γερμανικη αποφαση να καταρευσει το τραπεζικο συστημα της Κυπρου επειδη δεν βολευει την Γερμανια.

    Για παραδειγμα, υπερμετρα διογκωμενο τραπεζικο συστημα δεν ειναι αυτο που εχει πολλες καταθεσεις, αλλα αυτο που εχει πολλα δανεια σε σχεση με τις καταθεσεις (guess who?). Αλλα αν ηταν αυτο το μονο προβλημα του αρθρου τοτε μπορει και να ζουσαμε σε δημοκρατια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι μπράβο.
    Αλλο η εθνική υπερδιέγερση..και άλλο τι τραπεζικό σύστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανάξιο σχολιασμού και χάσιμο χρόνου η ανάγνωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φυσικά οι υποστηρικτές του ΟΧΙ της Κύπρου θα νιώσουν κάπως άβολα με το άρθρο αυτό, αλλά ετσι ειναι η πραγματικότητα.
    Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως όταν ζείς με ψέματα δεν μπορείς να μην θές και να πληρώσεις απο την τσέπη σου για να σωθείς και να παριστάνεις συγχρόνως τον πατριώτη.
    Το έχει πει ο Ράμφος πως οι Ελληνες σκεφτόμαστε με την καρδιά και οχι με το μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ συμφωνώ με όλα τα σχόλια και με το άρθρο άσχετα αν λένε αντίθετα πράγματα. Όλοι το καλό της πατρίδας μας θέλουμε με διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης. Η άποψή μου είναι ταυτόσημη με την άποψη του Χρυσόστομου να πάει δηλ. η Κύπρος στο δικό της νόμισμα. Φυσικά αν θέλει να συνεχίσει να είναι στην ΕΕ τότε κακός ψήφισε όχι γιατί τώρα θα έχει χειρότερους όρους. Ότι απόφαση πάρει η Κύπρος πρέπει να την κρατήσει μέχρι τέλος αν αλλάζει αυτό θα είναι πιο καταστροφικό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα από την στιγμή που δεν πήγε σε δραχμή το 2009 τώρα αν κάνει χρεοκοπία θα είναι όλεθρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προκοπάκης: "Τρέξε Κύπρος τρέξε..."
    http://www.sigmalive.com/news/local/532647

    Γιατί γαμ...(!) το σύμπαν στην Κύπρο
    http://www.euro2day.gr/specials/opinions/132/articles/765188/Article.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Strange Attractor είναι από τους πιο γνωστούς και συχνούς αρθογράφους του σαμαρικού Ζήση του Antinews. O οποίος προφανώς αισθάνθηκε την ανάγκη να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Σαμαρά. Θ΄ση που βρέθηκε λόγω της στάσης των Κυπρίων.

    Τέλος, εκτός από την αλήθεια, ο Strange Attractor, έχει κακή σχέση και με τη γραμματική και ειδικά με το τρίτο πρόσωπο ενικού και πληθυντικού στον παρατατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριακή κοντή γιορτή.... Ή καλύτερα Τρίτη 26 Μαρτίου(κοντή γιορτή) θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Η εκτίμησή μου είναι πως στη δεύτερη μπλόφα τους οι Κύπριοι, θα χάσουν και τα ρέστα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. απο ποιο λαμογιο τα παιρνεις να μας πεις. ή εισαι πραγματι τοσο ασχετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Strange Attractor, ἄνοιξες παράρτημα τοῦ antinews;

    Φαίνεται ὅτι τὸ μαγαζὶ ἐκεῖνο δὲν πείθει πλέον καὶ χρειάζεται ἐνισχύσεις...

    Καλὴν ἐπιτυχία!

    ΥΓ. Πάντως ἂν δὲν τό κατάλαβες, μὲ τὸ ΟΧΙ οἱ κύπριοι κέρδισαν πολλά. Διάβασε τὶς ἐφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα !
    Οι συνέπειες του "ΟΧΙ" της Κύπρου ας βάλει μυαλό στους τσάμπα μάγκες στην Ελλάδα (Τσίπρα , Καμένο , Χρυσή Αυγή) . Όσοι είναι πραγματικά μάγκες δεν καλψουρίζουν για κακές διαπραγματεύσεις αλλά φεύγουν απο το ευρώ και ξαναγυρίζουν στον εθνικό του νόμισμα. Γιατί να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι τις ρεμούλες στα δημόσια ταμεία της Ελλάδας και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι Κύπριοι ζούνε το όραμα Τσίπρα, εμείς ζούμε το όραμα των αυτοκτονιών, του στεγνώματος της αγοράς, του 50% ανεργίας, των διαλυμένων νοσοκομείων, της μειωμένης εκπαίδευσης και άλλα 1.000 «καλά» των πολιτικών Μέρκελ που ακολουθούνται 6 χρόνια τώρα. Μισές δουλειές παντού, ίσα να πάρουμε την δόση, ίσα να μας πάρουν κυριαρχικά δικαιώματα … μύλος δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελενη Δημακοπουλου25 Μαρτίου 2013 στις 2:36 μ.μ.

    Aσχημο πραμα η θολουρα !!!
    Σαν μπαφος ενα πραμα ;;;!!!!
    Χρονια Πολλα μεγαλε Παραξενε !!!!
    Νασαι καλα ανα τα χωνεις !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή