8.3.13

Αλλάζει και πάλι το Facebook.


Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα τον νέο του σχεδιασμό.
Πρόκειται για ένα γενικό και λειτουργικό «ρεκτιφιέ», που όπως λέει ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg «θα προσφέρει στους χρήστες του την πιο προσωπική εφημερίδα που γίνεται…».
Τι σημαίνουν όλα αυτά;


Η πρώτη βασική διαφορά που θα αντιληφθούμε, μόλις καταφθάσει το νέο φορμάτ, θα είναι οι πολύ πιο κυρίαρχες φωτογραφίες.
Θα είναι μεγαλύτερες, πιο έντονες, και θα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο feed αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτές.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Facebook οι  φωτογραφίες είναι αυτές που προκαλούν τις περισσότερες συζητήσεις και τις περισσότερες συμμετοχές, οπότε οι προγραμματιστές προχώρησαν σε νέους ενισχυμένους αλγόριθμους.


Παράλληλα θα δημιουργηθούν και νέα sub-feeds, στα οποία ο χρήστης θα εισέρχεται, συμεριλαμβανομένου ενός για μουσική, ενός άλλου για τις σελίδες που ακολουθεί, και ενός ακόμη για τα ενδιαφέροντα και τις λίστες φίλων του.
Σύμφωνα πάντα με τον Zuckerberg, θα είναι κάτι ανάλογο με μια εφημερίδα. «Θα έχει ένα πρωτοσέλιδο τμήμα με ειδήσεις για το τι συμβαίνει, και από κει και πέρα ο καθένας θα μπαίνει σε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο».
Εκτός από τις μεγαλύτερες φωτογραφίες, θα υπάρχουν πλέον και πιο έντονοι χάρτες που θα δείχνουν τοποθεσίες.
Μια άλλη αλλαγή θα είναι η μεγαλύτερη εστίαση στην επικαιρότητα και στις κυρίαρχες τάσεις, με αναρτήσεις ειδήσεων κλπ από διάφορες πηγές, σχετικές με τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη.
Όπως λέει το Facebook, ο νέος σχεδιασμός θα είναι πιο φιλικός στα κινητά τηλέφωνα, και θα είναι εξίσου λειτουργικός σε αυτά, όπως στους κανονικούς υπολογιστές.
Κάτι άλλο καινούργιο θα είναι και το εξής: Αν αρκετοί φίλοι του χρήστη μοιράζονται το ίδιο λινκ, τότε αυτός θα μπορεί με το ποντίκι του να περνάει πάνω από το προφίλ του καθενός και να βλέπει τι έχει να πει ο καθένας του για τον κοινό σύνδεσμο.
Πάντως, παρά το νέο στυλ που επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις εικόνες, το Facebook ανακοίνωσε ότι το πολύ πετυχημένο Instagram θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως μια ακόμη συνηθισμένη εφαρμογή.
Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν και οι ανυπόμονοι θα μπορούν να γραφτούν σε μια λίστα αναμονής, για να έχουν προτεραιότητα.
Τέλος, οι αλλαγές θα ισχύσουν στα iPhone και στα iPad πριν από τα Android.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου