12.4.13

Η Ντόρα άρχισε τα δικά της…


Μετά από σιωπή πολλών μηνών και μετά από πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάσισε να ανασκουμπωθεί κι άρχισε να «χτυπά» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με «αθώες» ερωτήσεις και «αθώες» παρεμβάσεις στη βουλή.



Την περασμένη εβδομάδα τα έβαλε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, γιατί το υπουργείο εξωτερικών αποφάσισε να καταργήσει τρεις θέσεις στη γενική γραμματεία απόδημου ελληνισμού και να δημιουργήσει μόνο μία θέση γραμματέα απόδημου ελληνισμού.



Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, όπως ειπώθηκε από την ηγεσία του ΥΠΕΞ, θα είναι να εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ από την κατάργηση των 3 θέσεων.
Τούτο όμως φαίνεται πως δεν άρεσε στην τέως υπουργό και «απειλούσε» στη βουλή ότι δεν θα ψηφίσει αυτή τη διάταξη.
Το κλου αυτής της μικρής ιστορίας, ήταν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη σε γαλάζιους βουλευτές είπε ότι η κριτική της είναι καλόπιστη κι ότι δεν «επιθυμεί» να επιστρέψει στο υπουργείο εξωτερικών, κάνοντας πολλούς να μειδιάσουν.
Το δεύτερο χτύπημα που «ακουμπά» το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό ήρθε με αφορμή την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ , με ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών, αναρωτιέται γιατί η γ.σ του Οργανισμού αποφάσισε να παρατείνει για άλλα 5 χρόνια τη σύμβαση που έχει με την Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη.
Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια νέου λειτουργικού συστήματος και την παροχή τεχνικής υποστήριξης και εξοπλισμού.
Προφανώς η Ντόρα, τώρα «ανακάλυψε» ότι ο Κόκκαλης είναι εδώ και πολλά χρόνια ο βασικός προμηθευτής του λειτουργικού συστήματος του ΟΠΑΠ.
Η ερώτηση όπως προαναφέραμε είναι προς τον υπουργό Οικονομικών, αλλά είναι εμφανές ποιος είναι ο βασικός (πολιτικός) στόχος της κυρίας Μπακογιάννη…
Το πολιτικό συμπέρασμα πάντως που προκύπτει, με βάση τα όσα λένε στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση, είναι το εξής: όσο η τέως υπουργός «βλέπει» πως ο πρωθυπουργός δεν την συμπεριλαμβάνει, (κι ούτε πρόκειται όπως υποστηρίζουν), στα σχέδια του για κάποια υπουργική θέση, τόσο θα εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της κυβέρνησης.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως δεν τους ξαφνιάζει η αντιπολιτευτική διάθεση της Ντόρας: «η συντριπτική ήττα που υπέστη το 2009 από τον Σαμαρά και τον Αβραμόπουλο, θα την ακολουθεί για πάντα στην πολιτική της καριέρα» τονίζουν με νόημα.

ΥΓ. Το καλύτερο πάντως για την Ντόρα Μπακογιάννη ακούστηκε τις προάλλες, υπό τη μορφή πρότασης, σε μια σύσκεψη στο Μαξίμου: «για να γλυτώσουμε από τις επιθέσεις και της γκρίνιες της οικογένειας Μητσοτάκη, μήπως πρέπει ο πρωθυπουργός να της προτείνει να πάει υπουργός Υγείας, με αναπληρωτή υπουργό τον αδερφό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ή να τους στείλει να αναλάβουν το υπουργείο Εργασίας;;; » πρότεινε ένας εκ των συμμετεχόντων.
Ο Σαμαράς πάντως δεν ήταν παρών στη σύσκεψη για να γελάσει κι αυτός, όπως έκαναν οι συνεργάτες του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου