28.4.13

Κρίση ξεκρίση… η βλακωδία παραμένει!


Ανέκαθεν στη χώρα μας η σαχλαμάρα πήγαινε σύννεφο.
Είτε ζούσαμε φτωχικά, είτε μαλώναμε για το ποιος θα πρωτοαγοράσει το μεγαλύτερο Κοχίμπα.
Και εκτός από τις πίστες των σκυλάδικων που κρίση ξεκρίση, συνεχίζουν να πνίγονται στα … κοτσάνια, ένα ακόμη νεοελληνικό φρούτο που επιμένει στις μέρες μας είναι αυτό με τους έχοντες και κατέχοντες το «κληρονομικό χάρισμα»!



Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι εφημερίδες, και τα κανάλια ήταν γεμάτα από διαφημίσεις αστρολόγων, καφετζούδων, και λοιπών χαρισματικών (συνήθως δήθεν εξ Αιγύπτου), πολλοί εκ των οποίων πρόβαλλαν και τα «πανεπιστημιακά» τους πτυχία  στην αστρολογία, άσχετα αν κανένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν θεωρεί την αστρολογία επιστήμη, πόσο δε μάλλον την διδάσκει…


Έτσι, εκτός από φαινόμενα Πιτ Παπαδάκου, ή κάποιων σιτεμένων γιαγιάδων με ντεκαπέ μαλλί, που στα πρωινάδικα έγιναν πλούσιες και διάσημες, να μη ξεχνάμε και την παρ ολίγον πρωθυπουργό μας κα Μιμή, η οποία εκτός από Κούντερα, είχε εμβαθύνει και στα αστρολογικά, έχοντας παράλληλα σπουδάσει και … αεροσυνοδεία!
Με αποτέλεσμα για μερικά χρόνια, το Μαξίμου αρχικά, και το Ωνάσειο αργότερα, να πνιγούν στα χαϊμαλιά, στα ματζούνια, στα κομποσκοίνια, και στα χλιμιτζούρια!
Νόμιζα, πως εξαιτίας της κρίσης, όλα αυτά θα γίνονταν παρελθόν, και πως ο μέσος Έλληνας θα συνειδητοποιούσε ότι τελικά την μοίρα μας  την φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, άντε και η Μέρκελ, τουλάχιστον στο επίπεδο του «μικρόκοσμού» μας, και πως δεν μπορούν τα διάφορα «χαρισματικά» μέντιουμ να βοηθήσουν, ούτε καν τον εαυτό τους.
Διότι αν μπορούσαν, ποιος ο λόγος να δέχονται κατόπιν ραντεβού στο Μπραχάμι και στον Δενδροπόταμο, αντί να έχουν αποσυρθεί προ πολλού, μαζί με τα χαρέμια τους στις Μαλδίβες, στην Τζαμάικα, ή έστω στο Μπαλί;
Τέλος πάντων…
Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν προχθές έπεσε στα χέρια μου ένα από εκείνα τα ένθετα περιοδικά των κυριακάτικων εφημερίδων, που ασχολούνται με τα συνήθη τηλεοπτικά κουτσομπολιά, απευθυνόμενα στους γελοιωδέστερους εξ ημών, που είχε μια ολοσέλιδη καταχώριση για έναν μελλοντολόγο: Το φαινόμενο Ρετζέπη!
Και όπως αναφέρεται διεξοδικά, ο συγκεκριμένος χαρισματικός άνδρας έγινε διάσημος για πρώτη φορά το 1958, όταν ως μικρός μαθητής αρνήθηκε να μάθει ένα ποίημα που του έδωσε ο δάσκαλος, λέγοντας πως η εκδήλωση δεν πρόκειται να γίνει εξαιτίας ενός απρόβλεπτου γεγονότος!
Όλοι τον κορόιδεψαν τότε, αλλά φευ!
Τη συγκεκριμένη μέρα, ο υδράργυρος ανέβηκε στους 45 β. κελσίου, και το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία.
Η εκδήλωση ακυρώθηκε, και όλο το χωριό έπεσε στα πόδια του μικρού προφήτη, ο οποίος από τότε θεωρήθηκε εξέχουσα προσωπικότητα!!!!!!!
Κάτι σαν την Εύα Καϊλή, που σύμφωνα με ένα προεκλογικό της φυλλάδιο, από 13 χρόνων ασχολείται ενεργά με τα του Πασόκ!!!!!
Μικρές διάνοιες, η καθεμιά στον τομέα της.
Στη συνέχεια, με όπλο του την «πρόβλεψη», και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την έκτη αίσθηση που απλόχερα του έδωσε ο Θεός, ο Ρεντζέπης άρχισε να ασχολείται με τα τυχερά παιχνίδια, κερδίζοντας αλλεπάλληλα 13άρια στο Προπό.
Και δεν έμεινε εκεί.
Από το 1981, λέει, συμμετέχει σε προσωπικά στοιχήματα για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών (και εκλογολόγος δηλαδή), κερδίζοντας σημαντικά ποσά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τρία σπίτια!
Και δεν σταματά εκεί.
Το 1996 έδωσε σε δυο πελάτες του τους χρυσούς αριθμούς στο ΛΟΤΤΟ, κάνοντάς τους εκατομμυριούχους!
Μάλιστα, το θεϊκό ταλέντο του έγινε, λέει,  κεντρικό θέμα στις εκπομπές της βαθυστόχαστης Νατάσας Ράγιου στον ΑΝΤ1, όπως και στην (κουλτουριάρικη) εκπομπή ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!
Κάτι σαν τον Νανόπουλο δηλαδή, αλλά στο πιο … επιστημονικό.
Και να’ ταν μόνο τα λεφτά;
Όχι!
Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Καλιρρόη Αποστολίδου, η οποία δηλώνει μακροχρόνια μελετήτρια του σπάνιου αυτού φαινομένου που λέγεται Ρετζέπης, ο εν λόγω «προφήτης» πριν από 11 χρόνια απευθύνθηκε στη βουλή των Ελλήνων προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για τη σωτηρία της χώρας.
Οι πολιτικοί μας ταγοί όμως εκώφευσαν, με αποτέλεσμα να καταστραφούμε.
Ντροπή τους!
Και να’ ταν μόνο η πολιτική;
Όχι!
Ο προικισμένος αυτός συμπατριώτης μας βοηθά και στην υπογεννητικότητα, αλλά και στα αισθηματικά μας προβλήματα.
Κανονικός πανεπιστήμων δηλαδή….
Και όλα αυτά κατόπιν ραντεβού.
Εκτός και αν θέλουμε να βοηθηθούμε εξ αποστάσεως, παραγγέλνοντας και αγοράζοντας τα δυο πανίσχυρα φυλαχτά που η οικογένεια Ρεντζέπη δημιούργησε, και τα οποία είναι «αναγνωρισμένα παγκοσμίως»!

Το ένα φέρνει εύνοια σε τυχερά παιχνίδια, σε οικονομικά και επαγγελματικά θέματα, σε ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων, και άλλα πολλά.
Το άλλο, το πιο χρήσιμο, είναι αυτό της αγάπης, που χάρη στις δυνάμεις του χιλιάδες ζευγάρια βρήκαν την ευτυχία!
Μάλιστα, όλες οι λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.rentzepis.gr.
Τι άλλο να πω;
Κλείνω εδώ, και τρέχω να προλάβω να παραγγείλω τα φυλαχτά, μπας και καταφέρω να κλείσω τις υποχρεώσεις μου αυτό το μήνα, και βρω παράλληλα και την αισθηματική γαλήνη…
Διότι αν τα αφήσω αυτά τα κρίσιμα ζητήματα στους πολιτικούς, κάηκα…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου