25.4.13

‘Όλα τα λουλούδια του μπαχτσέ…


Τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς διαρρήξεις και ληστείες και είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 



Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία οι κακοποιοί χωρίζονται τόσο βάσει της εθνικότητας τους, όσο και βάσει των χτυπημάτων που επιλέγουν να κάνουν.
Το έγκλημα είναι πολυεθνικό και οι δράστες ανάλογα την εθνικότητα τους έχουν το δικό τους τρόπο δράσης και τους δικούς τους στόχους.


Ο χάρτης των κακοποιών που τρομοκρατούν τους πολίτες:
Οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί είναι ειδικεύονται στις καταδρομικές ληστείες στο δρόμο σε βάρος περαστικών. Συνήθως στόχος τους είναι να κλέψουν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, χρήματα.
Οι ακροβάτες Ρουμάνοι
Οι Ρουμάνοι είναι γνωστοί ως ακροβάτες και ζογκλερ, αφού θεωρούνται μετρ στις αναρριχήσεις. Μπορούν να ανέβουν σε όποιο όροφο θέλουν χρησιμοποιώντας τις τέντες, τις υδρορροές ή ακόμα και τα κλαδιά ενός δέντρου που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι που έχουν βάλει στο μάτι. Αφού φτάσουν στο μπαλκόνι, στη συνέχεια με ένα κατσαβίδι παραβιάζουν την μπαλκονόπορτα. Ωστόσο δεν εισβάλλουν σε σπίτια όταν είναι μέσα οι ένοικοι.
Οι διαρρήκτες Γεωργιανοί
Δεν υπάρχει κλειδαριά που να μην μπορούν να ανοίξουν οι Γεωργιανοί. Ειδικεύονται σε όλες τις πόρτες ασφαλείας. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί Γεωργιανοί διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν στο σπίτι τους όλες τις κλειδαριές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας και έκαναν εξάσκηση για να τις ανοίγουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι Ρουμάνοι διαρρήκτες έριχναν ψυκτικό υγρό (φρέον) στις κλειδαριές και τις έσπαγαν. Και αυτοί όμως μπαίνουν σε σπίτια όταν οι ένοικοι απουσιάζουν.
Οι ταχυδακτυλουργοί Βούλγαροι
Είναι οι πιο γνωστοί πορτοφολάδες που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Θεωρούνται από τους αριστοτέχνες στην αφαίρεση πορτοφολιού από τσέπες και τσάντες ανυποψίαστων πολιτών που βρίσκονται σε λεωφορεία, τρένα ή περπατούν στο δρόμο.
Αλβανοί: Οι σκληροί κακοποιοί με τα καλάσνικοφ
Εχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών οι Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι εισβάλουν στα σπίτια κλέβοντας και κακοποιώντας τους ενοίκους. Στόχος τους είναι τα ακριβά αυτοκίνητα και συνήθως χτυπούν σε ακριβές περιοχές στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Οπλισμένοι με καλάσνικοφ μπαίνουν στα σπίτια τα ξημερώματα όταν οι ιδιοκτήτες κοιμούνται και αρπάζουν τα κλειδιά των ΙΧ και ότι άλλο πολύτιμο βρουν. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βιάσει τις γυναίκες ενοίκους. Στη συνέχεια στέλνουν τα πολυτελή αυτοκίνητα στη χώρα τους.
Ρώσοι; Οι άνθρωποι της βαριάς εγκληματικότητας
Λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός είναι μερικές από τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι κακοποιοί στην Ελλάδα. Θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και κυκλοφορούν με βαρύ οπλισμό.
Ελληνες για όλες τις... δουλειές
Οι Έλληνες κακοποιοί επειδή δρουν στη χώρα τους δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση και υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά σε όλα τα πεδία της εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου