1.4.13

Εκεί που δεν ταξιδεύει κανείς….


Οι πιθανότητες είναι να μην έχετε καν ακουστά το κράτος Nauru, πόσο δε μάλλον να το έχετε επισκεφτεί…


Και αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, αφού το συγκεκριμένο μικροσκοπικό νησιωτικό κρατίδιο, αποτελεί τον λιγότερο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στον πλανήτη!


Αν όμως θέλετε να κάνετε τουρισμό, μακριά από οχλαγωγίες, κοσμοσυρροή, ουρές, τσάρτερ, γκρουπ, τουριστικά μαγαζιά που πουλάνε (κινεζικά) σουβενίρ, και ρεστοράν που πουλάνε πλαστικά σκουπίδια αντί φαγητού, διαβάστε παρακάτω.
Ο κατάλογος με τα κράτη εκείνα που κανένας τουρίστας  δεν επισκέπτεται είναι μεγάλος, αλλά εμείς σα παρουσιάζουμε την αφρόκρεμα,  το τοπ 10.
Οι λόγοι της χαμηλής έως ανύπαρκτης επισκεψιμότητάς τους είναι μάλλον τρεις:
Είναι πολύ απομακρυσμένα και απομονωμένα (Ναούρου), είναι πολύ καταπιεστικά (Τουρκμενιστάν), ή είναι πολύ επικίνδυνα (Αφγανιστάν).
Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι, που κάποια κράτη δεν προσελκύουν τουρισμό, όπως το ότι δεν έχουν τίποτα το αξιοσημείωτο ώστε κάποιος να θελήσει να τα επισκεφτεί. Για παράδειγμα, το πιο ελκυστικό τοπίο του Ναούρου είναι ένα … ορυχείο φωσφόρου!
Ιδού λοιπόν η λίστα με τους δέκα λιγότερο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με τον αριθμό των συνολικών (ετήσιων) επισκεπτών τους  σε παρένθεση:

Ναούρου (200 επισκέπτες το 2011)
Σομαλία (500)
Τουβάλου, Πολυνησία (1.200)
Κιριμπάτι στον Ειρηνικό Ωκεανό (4.700)
Νησιά Μάρσαλ (5.000)
Ισημερινή Γουινέα (6.000)
Τουρκμενιστάν (7.000)
Σάο Τόμε & Πρινσίπε (8.000)
Κομόρος, Μοζαμβίκη (15.000)
Αφγανιστάν (17.500)
 
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου