18.4.13

Μύθοι και παραμύθια της μεταπολίτευσης...

Όλα τα είχε η μνημονιακή Μαριωρή, ο φερετζές της μεταπολιτευτικής σαπίλας της έλειπε.
Από το πουθενά έπεσε στην αντίληψή μας πριν λίγες μέρες άρθρο του κυρίου Θεόδωρου Κατσανέβα, διαπρεπούς γαμπρού του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, στο οποίο υμνεί τον μακαρίτη και μας μαλώνει που του φορτώνουμε όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης!



Εκτός από τα γνωστά μελιστάλαχτα και ξύλινα μεταπολιτευτικά γλωσσικά τερτίπια, μας παραθέτει ως  ιερό ευαγγέλιο ένα βιβλίο του κυρίου Νίκου Νικολάου, του οποίου η ιδιότητα είναι "πρύτανης των οικονομικών αναλυτών".
Να πω την αμαρτία μου, έχει δυο μέρες τώρα και ψάχνω περί τίνος πρόκειται, αλλά δεν έχω βρει κάποιον Πρύτανη με το εν λόγω όνομα και το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι ο εν λόγω κύριος είναι δημοσιογραφούντας αναλυτής.




Τι μαθαίνουμε το λοιπόν?
Πρώτον και κύριον ότι είμαστε αχάριστοι.
Ναι, ναι, είμαστε αχάριστοι, διότι επί Παπανδρέου ο κόσμος έφαγε ψωμάκι.
ΟΚ,  να το δεχτώ.
Ομολογουμένως επί Παπανδρέου αυξήθηκαν θεαματικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και νομοθετήθηκαν αρκετά φιλοεργατικά μέτρα.
Το θέμα είναι όμως πως ενώ μια μερίδα του κόσμου έφαγε ψωμάκι, κάποιοι καρχαρίες έφαγαν παντεσπανάκι.
Ταψιά ολόκληρα βασικά.
Η νομιμοποίηση της ρεμούλας με το "δωράκι" ήταν κι αυτή φιλοεργατικό μέτρο;
Επίσης, δεν μας αναφέρει ο έγκριτος αναλυτής αν όλα αυτά τα μέτρα πάρθηκαν μετά από κάποια αναλογιστική μελέτη. Γιατί το ότι σε μια δεκαετία μπατήρισε η Ελληνική βιομηχανία ακόμα και ως ιδέα και μπήκαμε σε μια δίνη αλλεπάλληλων κλεισιμάτων εργοστασίων δεν μπορεί να ευθύνεται αποκλειστικά στα "κακά αφεντικά".
Και πόσο φιλοεργατική ήταν η ιδέα της κρατικοποίησης δεκάδων οργανισμών, ώστε να βολεύονται οι κομματικοί στρατοί (ένθεν κακείθεν ομολογουμένως).
Το "βουρ στον πατσά" των επιδοτήσεων από τους τσιφλικάδες ποιος το σήμανε και πότε, αν όχι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου το '80;
Για να μη μιλήσουμε για την ηθική κατάπτωση της Ελληνικής κοινωνίας χάρη στο νεύμα του Ανδρέα στην μπαμπάτσικια αεροσυνοδό.
Το κορυφαίο μάλιστα είναι ότι γίνεται αναφορά στον υπερδιπλασιασμό του ποσοστού του δημοσίου χρέους, από το 29.7% στο 72% μέσα σε 8 χρόνια, αλλά μας υπενθυμίζουν ότι δε φταίνει οι μισθοί των εργατών, αλλά οι σπατάλες στις ΔΕΚΟ και οι προσλήψεις στο δημόσιο.
ΣΩΠΑ!
Και αυτές ποιος τις έκανε τότε;
Η Νέα Δημοκρατία  ή το ΚΚΕ (αν και για αυτό το δεύτερο έχω κάποια παραδείγματα, αφού επί Πασόκ, οι κουκουέδες έκαναν ... κουμάντο).
Για να καταλάβετε την γενική ασχετοσύνη του άρθρου και τον ερασιτεχνισμό του κυρίου Κατσανέβα, αρκεί να σας παραθέσω την εξής αποστροφή:
"Η έωλη Αντιαδρεϊκή προπαγάνδα, χρησιμοποιεί κουραστικά επαναλαμβανόμενη, το περίφημο «Τσοβόλα δώστα όλα». Ένα στιγμιαίο φραστικό παιχνίδι του Α.Π. που προφανώς αφορούσε την ορμητικότητα του λόγου του Δημήτρη Τσοβόλα και όχι φυσικά την προτροπή για ανεξάντλητες παροχές."
Συγνώμη ρε παιδιά. Παρεξήγησις...
Όπως και να έχει, όσοι ντερλικώσατε χάρη στον Ανδρέα και λιγδώσατε το αντεράκι σας, άμε στην ευχή του Θεού και κάντε του και κάνα τρισάγιο, αλλά, ήμαρτον, μη μας ταράσσετε και πολύ τους κύκλους.
Πάρτε και το ψιλόλιγνο spawn του που ήρθε και έδεσε το γλυκό που μας είχε φυλαγμένο ο μακαρίτης, και τραβάτε να χαρείτε τα λάφυρα.
Α, και μην ξεχάσετε την Μιμή, την Βαγγέλω, και τον ... Άκη!

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου