24.4.13

Οι αψυχολόγητες κινήσεις των βομβιστών της Βοστόνης.


Ο νεαρός Τσετσένος Dzhokhar Tsarnaev είναι επίσημα πλέον κατηγορούμενος για «χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, και καταστροφή περιουσίας με αποτέλεσμα τον θάνατο αθώων».

 
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν τρεις μέρες μετά τη σύλληψη του μέσα σε σκάφος όπου είχε κρυφτεί, και τέσσερις μέρες μετά την έναρξη του ανθρωποκυνηγητού, μετά την αναγνώριση των δυο αδελφών ως τους κύριους ύποπτους για την επίθεση.
Προς το παρόν, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι τα δυο αδέλφια έδρασαν από μόνα τους.



Αυτό που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι το κίνητρο των δυο νεαρών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι αρκετές από τις πράξεις τους μετά την επίθεση μοιάζουν αψυχολόγητες, αν τις εξετάσουμε εκ των υστέρων.
Ιδού μερικές από αυτές:
-Σε αντίθεση με τον αδελφό του, ο Dzhokhar δεν έκανε καμιά προσπάθεια μεταμφίεσης, φορώντας απλά ένα τζόκευ ανάποδα, χωρίς καν γυαλιά ηλίου. Έτσι, η εικόνα του καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας, και η ταυτότητά τους έγινε σύντομα γνωστή, όταν το FBI έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες.
Μάλιστα, αρκετοί συμφοιτητές του τον είδαν και τον αναγνώρισαν αμέσως στις φωτογραφίες, αλλά δεν το πίστεψαν επειδή τους φάνηκε απίστευτο.
-Για τρεις ολόκληρες μέρες οι αστυνομικοί μαζί με ειδικούς ανέλυσαν κάθε εικόνα και βίντεο από την περιοχή της έκρηξης ψάχνοντας να βρουν μη φυσιολογικές αντιδράσεις των παρισταμένων.
Στο επίσημο κατηγορητήριο αναφέρεται χαρακτηριστικά η μη φυσιολογική αντίδραση του Dzhokhar στην πρώτη έκρηξη, και που τον «καρφώνει», αφού όπως δείχνουν τα βίντεο απλά κοίταξε στιγμιαία προς το σημείο της έκρηξης, και μάλιστα χωρίς καμιά ιδιαίτερη έκφραση…
-Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο νεαρός Dzhokhar πέρασε την Τρίτη από ένα φανοποιείο της Watertown για να πάρει το αυτοκίνητό του μάρκας Μερσεντές που είχ αφήσει για επιδιόρθωση.
-Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στις 2:49 της Δευτέρας. Τα δυο αδέλφια έκλεψαν ένα αυτοκίνητο με την απειλή όπλου στις 10:39 της Πέμπτης. Τι έκαναν στο μεσοδιάστημα αυτό;
Πήγαν στο γυμναστήριο, πέρασαν από το φανοποιείο, και μάλιστα ο Dzhokhar πήγε και σε ένα πάρτι στο πανεπιστήμιο!
Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να διαφύγουν από τη πόλη.
-Γιατί άραγε δολοφόνησαν τον 26χρονο αστυνομικό του πανεπιστημίου Sean Collier;
Η δολοφονία αυτή, που έγινε στις 22:30 τη Πέμπτης, είναι το καθοριστικό γεγονός που ξεκίνησε όλη την αλυσίδα γεγονότων η οποία κατέληξε στην σύλληψη.
-‘Όταν τα δυο αδέλφια έκλεψαν το αυτοκίνητο ενός εποχούμενου, τα μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να βρουν χρήματα αμέσως. Για αυτό και πήγαν σε άνα ΑΤΜ από το οποίο πήραν $800 κάνοντας χρήση του ΡΙΝ του θύματος, πιάνοντας το όριο αναλήψεων.
Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο απροετοίμαστοι ήταν, αφού δεν είχαν φροντίσει εκ των προτέρων να έχουν χρήματα για την διαφυγή τους.
-Μόλις έπιασαν το όριο χρηματικής ανάληψης στο συγκεκριμένο ΑΤΜ, τα δυο αδέλφια, αγνοώντας μάλλον ότι το σύστημα των ΑΤΜ είναι δικτυωμένο, προσπάθησαν να βγάλουν λεφτά από δυο ακόμη μηχανήματα.
Αυτή η αναζήτηση ΑΤΜ που να τους δώσει κι άλλα λεφτά, εκτός του ότι αποδεικνύει βασική άγνοια εκ μέρους τους, κατέληξε στο να παρευρεθούν συμπτωματικά σε ένα μαγαζί 7/11 στο οποίο μόλις είχε διαπραχθεί ληστεία, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσει μια κάμερα ασφαλείας.
-Σύμφωνα πάντα με το επίσημο κατηγορητήριο, όταν ο Dzhokhar μπήκε στην κλεμμένη Μερσεντές, ρώτησε τον οδηγό όμηρο αν είχε ακούσει για τις εκρήξεις; Μάλιστα ομολόγησε ότι αυτός το έκανε!
Αυτή η κίνηση από μόνη της είναι εντελώς παράλογη, αφού αν ο οδηγός δραπέτευε, η ταυτότητά του θα ήταν αμέσως γνωστή.
Τελικά ο όμηρος όντως κατάφερε να ξεφύγει όταν τα δυο αδέλφια έκαναν στάση σε ένα βενζινάδικο για να αγοράσουν… σνακς.
Στη συνέχεια οι βομβιστές συνέχισαν την διαδρομή τους χωρίς τον όμηρο, αλλά κράτησαν το κινητό του, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν μέσω συστήματος GPS από την αστυνομία!
Σύμφωνα με τις αρχές, τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες είναι: Χύτρες ταχύτητας, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, μια καραμπίνα Μ4, δυο πιστόλια, και ένα αεροβόλο!!!!!!
Τι το ήθελαν άραγε το αεροβόλο;

Απόδοση S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου