3.4.13

Παντού τα πάντα…


Όλοι έχουμε ακούσει για το τεράστιο πρόβλημα που μέσα στην οικονομική κρίση χτυπάει κι αυτό την χώρα μας, και κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους, και των ΔΕΚΟ (που όλοι εμείς συντηρούμε).


Αναφέρομαι στη συστηματική κλοπή οποιουδήποτε μεταλλικού αντικειμένου από διάφορους γύφτους, αθίγγανους, Πακιστανούς, και λοιπές συμπαθείς κοινωνικές και άλλες μειονότητες.


Όπως διαβάζω κατά καιρούς, οι συγκεκριμένες οργανωμένες και μη συμμορίες, κλέβουν τα πάντα, αρκεί να τους αποφέρουν κέρδος.
Κλέβουν καλώδια, σύρματα, μεταλλικές σχάρες, λέβητες, μετασχηματιστές,  κλιματιστικά, ακόμη και τις ράγες από τις σιδηροδρομικές γραμμές, και στη συνέχεια τα πουλάνε ως παλιοσίδερα (σκραπ).
Ε λοιπόν, το φαινόμενο αυτό δεν είναι αμιγώς ελληνικό, αλλά συμβαίνει και στις «καλύτερες οικογένειες», εκεί όπου δεν υπάρχουν Ρουμανόγυφτοι και άλλοι κατατρεγμένοι.
Η κλοπή μεταλλικών σχαρών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων κλπ αποτελεί ένα μέγιστο πρόβλημα και στις ΗΠΑ!
Ένα πρόβλημα που κοστίζει πολλά χρήματα στις τοπικές αρχές, ενώ παράλληλα προκαλεί και κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.
Οι σχάρες, που ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά η καθεμία, καλύπτουν υπονόμους αρκετού βάθους, και αν λείπουν αποτελούν μεγάλη απειλή για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, αλλά και τους πεζούς.
Η αντικατάστασή τους κοστίζει έως και $800 για την καθεμία, κάτι που μεταφράζεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ειδικά στη περίπτωση της πόλης Ατλάντα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν αφαιρεθεί (κλαπεί) περισσότερες από 600!
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της πολιτείας «δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το φαινόμενο να συνεχίζεται… πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, και όταν κλαπεί μια σχάρα πρέπει αμέσως να την αντικαθιστούμε με μεγάλο κόστος».
Οι συγκεκριμένες σχάρες αποφέρουν μόλις $20 η καθεμία ως σκραπ, και σύμφωνα με τις αρχές, που τις ψάχνουν μετά σε μάντρες με παλιοσίδερα, αυτές μάλλον δεν πωλούνται εκεί, αλλά διοχετεύονται σε άλλες πολιτείες, όπου τις αγοράζουν εργολάβοι μέχρι και $200 την μία.
Παντού τα πάντα λοιπόν…

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να ψάξουν πρώτα στα χυτήρια - διαλυτήρια μετάλλων - οχημάτων για να δουν ποιοί αγοράζουν αυτά τα κλοπιμαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή