5.5.13

Το βάρος των αλυσίδων…


Επιτέλους. Το βραβευμένο καναδικό  φιλμ του Boris Malagurski, με τίτλο The Weight of Chains (Το βάρος των Αλυσίδων), που αναφέρεται στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ανέβηκε στο YouTube!



Όποιος νομίζει πως γνωρίζει τους λόγους της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, ας ετοιμαστεί για να αναθεωρήσει τις απόψεις του.



Ο Malagurski φέρνει στο φως τις ρίζες του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, και εξηγεί τον σκοπό της Δύσης, που απλά θέλει να δημιουργήσει οικονομικές και γεωπολιτικές αποικίες στα Βαλκάνια.
Στο φιλμ εμφανίζονται οι πάντες.
Ο «οικονομικός εκτελεστής» John Perkins, ο απόστρατος πλέον στρατηγός του ΟΗΕ Lewis Mackenzie, ο Καναδός οικονομολόγος Michel Chossudovsky, ο δημοσιογράφος Scott Taylor, ο πρώην Πρέσβης του Καναδά στη Γιουγκοσλαβία James Bissett, ο ανθρωπιστής Vlade Divac, και πάρα πολλοί άλλοι.
Η χρηματοδότηση της ταινίας έγινε μέσω δωρεών, και άρα όποιος θέλει να συνδράμει ας επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα της http://www.weightofchains.com/ για να αγοράσει ένα DVD.
Το καναδικό αυτό ντοκιμαντέρ εξετάζει με κριτικό μάτι τον ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ στην τραγική αποσύνθεση της άλλοτε ειρηνικής και πλούσιας αυτής χώρας των Βαλκανίων.
Στο φιλμ παρουσιάζονται σκληρές εικόνες, που δεν έχουν ειδωθεί ποτέ πριν στην Δύση, και αποτελεί μια πρωτογενή μαρτυρία της επέμβασης της Δύσης στην Γιουγκοσλαβία.
Παρουσιάζονται πολλές συνεντεύξεις με ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους, καθώς και με απλούς πολίτες της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Παράλληλα, η ταινία παρουσιάζει και κάποια θετικά συμπεράσματα που προέκυψαν, όπως είναι η αλληλεγγύη των ανθρώπων, η γενναιότητα, και η αυτοθυσία.
Ο σκοπός της, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι όλοι όσοι αντιτίθενται στον πόλεμο και στο μίσος, να διαθέτουν ένα «όπλο» και ένα εργαλείο γεμάτο με επιχειρήματα.
Η διχόνοια των λαών των Βαλκανίων είναι κάτι που υπάρχει εδώ και αιώνες.
Για αυτό, όπως λέει, ας κάνουμε μια φρέσκια αρχή στον 21ο αιώνα.

Απόδοση S.A.
Δείτε την ταινία εδώ: Global Research

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου