4.5.13

Σουβλάκια από ποντίκια;


Για όσους ανησυχούν μη τυχόν και φάνε κατά λάθος αλογίσιο κρέας, αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, αυτό το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό… υπάρχουν και χειρότερα.



Στην Κίνα, οι αρχές εξάρθρωσαν ένα ολόκληρο δίκτυο, που βάφτιζε το κρέας των ποντικών (αλλά και των αλεπούδων, γατών, κλπ) ως αρνίσιο, κερδίζοντας μέχρι και $1.6 εκατομμύρια τον χρόνο!


Η αστυνομία συνέλαβε 63 άτομα μέχρι στιγμής, που συνδέονται με το συγκεκριμένο κύκλωμα, το οποίο δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2009!
Το δήθεν αρνίσιο κρέας ήταν πασαλειμμένο  με ζελατίνη, βαμμένο με κόκκινες μπογιές, και … τίγκα στο αλάτι, προκειμένου να ξεγελαστούν οι καταναλωτές.
Η Κίνα είναι γνωστή για τα κατά καιρούς διατροφικά της σκάνδαλα, ενώ οι κάτοικοί της καταναλώνουν συστηματικά και κρέας σκύλου.
Όμως η συγκεκριμένη περίπτωση σπάει κόκαλα.
Ποντίκια;
Για όνομα….
Από την πλευρά τους, οι αρχές το αντιμετωπίζουν λίαν σοβαρά, και προχωρούν σε συνεχείς εξαρθρώσεις παρόμοιων κυκλωμάτων.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι μόνο από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν συλληφθεί 904 άτομα που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα σε σχέση με το κρέας.
Παράλληλα έχουν σφραγιστεί 1.721 εργοστάσια και βιοτεχνίες παραγωγής και συσκευασίας προϊόντων κρέατος.

S.A.

ΥΓ- Καλά που δεν εισάγουμε πασχαλινά αρνιά από την Κίνα.... ή μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου