9.5.13

Εγχειρίδιο ξεφτίλας


Η ξεφτίλα και η γύμνια του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Όσοι είχαμε την τύχη να έχουμε Δασκάλους στη μαθητική μας ζωή δεν μπορούμε παρά να λυπόμαστε για την τύχη της νεότερης γενιάς, όταν το μόνο ζόρι των εκπαιδευτών της είναι πως θα τη γαλουχήσουν σε ακραίες συμπεριφορές και πως θα κονομήσουν εις βάρος των μαθητών τους, ακόμα και μη σεβόμενοι τον κόπο των παιδιών που ετοιμάζονται για Πανελλαδικές.

Σας παραθέτουμε το πόνημα ενός καθηγητή, ο οποίος αντί να περνάει τις ώρες τους σκεφτόμενους νέους τρόπους για να βγάλει καλύτερους ανθρώπους στην κοινωνία, έγραψε ολόκληρο εγχειρίδιο για το πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διαλύσουν τις Πανελλαδικές χωρίς να τους στερήσουν λεφτά λόγω απεργιών!

Το κείμενο όπως δημοσιεύεται σε διάφορα site:

Εφόσον αποφασίσει ο κλάδος απεργία κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων και επειδή, ειδικά στις σημερινές δυσβάστακτες συνθήκες, ένα κριτήριο πολλών συναδέλφων για συμμετοχή στην απεργία είναι και το κόστος της, πρέπει να δοκιμάσει ο κλάδος και την παρακάτω αποτελεσματική, αλλά σχεδόν αδάπανη μορφή απεργίας.
Με συντονισμό της ΟΛΜΕ, οι τοπικές ΕΛΜΕ, αποφασίζουν από την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων να κηρύξουν ΜΙΑ 24ωρη απεργία ανά 13 ημέρες αγωνιστικής κινητοποίησης ή και 3ωρη στάση για τα μέλη τους καθορισμένη ημερομηνία για κάθε ΕΛΜΕ, ενώ ΟΛΕΣ οι άλλες ΕΛΜΕ δεν μετέχουν σε αυτήν, αλλά θα μετάσχουν κάποια άλλη ημερομηνία για απεργία με απόφαση της τοπικής ΕΛΜΕ. Την χρονική σειρά την αποφασίζει η ΟΛΜΕ με διάφορα κριτήρια π.χ. τα μέσα ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες. Αν οι ΕΛΜΕ ομαδοποιημένες κατά τα 13 γεωγραφικά διαμερίσματα αποφασίσουν απεργία, με συμμετοχή κατά μία ημέρα στις 13 η κάθε μια, το αποτέλεσμα είναι ισοδύναμο με απεργία διαρκείας αλλά με κόστος το 1/13 μόνο, λόγω των συνεχών αναβολών έναρξης που θα προκαλεί. Μπορεί μάλιστα αντί 24/ωρης οι αποφασιζόμενες τοπικά απεργίες να είναι 3ωρες στάσεις εργασίας, στις ώρες 7-10.00, 9.30-12.30. Τότε το κόστος της ουσιαστικά απεργίας διαρκείας είναι λιγότερο από το 1/30 !!!

Η μορφή μάλιστα αυτή των κυλιομένων γεωγραφικά- χρονικά, σύμφωνα με δικηγόρο εργατολόγο, δεν κινδυνεύει να εξουδετερωθεί από δικαστικές αποφάσεις σαν καταχρηστική, γιατί θα απαιτείται από τα τοπικά διοικητικά δικαστήρια για την κάθε ΕΛΜΕ χωριστά να βγαίνει δικαστική απόφαση που θα αφορά μόνο την τοπική ΕΛΜΕ και που δεν θα έχει αποτέλεσμα αφού θα έχει λήξει η 24ωρη απεργία εκείνης της ΕΛΜΕ.

Η απεργία μπορεί να κηρυχθεί και ενιαία από την ΟΛΜΕ και η συμμετοχή σε αυτή να γίνεται κατά περιοχές την αντίστοιχη ημερομηνία που θα αποφασιστεί για την κάθε ΕΛΜΕ , μετά από άτυπη κεντρική απόφαση, όπως αν την είχαν κηρύξει τοπικές ΕΛΜΕ.

Πρέπει να διερευνηθεί-διεκδικηθεί επίσης το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κράτηση σε τέτοια απεργία, εφόσον το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πηγαίνουμε στα σχολεία για τα λοιπά σχολικά καθήκοντα.

Συναδελφικά και αγωνιστικά

Δαμιανός Μυρίδης
Μαθηματικός 7ο Ε. Λύκειο Kαλαμαριάς
6973761202
miridisdam@sch.gr, miridisdam@gmail.com,
http://pekp.gr/?p=42722

Τα σχόλια δικά σας...

TopGunZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου