14.5.13

Άβυσσος η ψυχή του Έλληνα!


Δεν συνηθίζω να  δίνω βάση στις εκάστοτε δημοσκοπήσεις, διότι προσωπικά δεν μου λένε τίποτα.
Υπάρχουν μάλιστα πολλά διεθνή (και ντόπια) ιστορικά παραδείγματα, όπου οι προβλέψεις των δημοσκόπων έπεσαν έξω κατά παρασάγγας…
Παρόλα αυτά, όλοι σχεδόν οι πολιτικοί (σε παγκόσμιο επίπεδο) τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, και χαράσσουν τις εκλογικές και πολιτικές στρατηγικές τους με βάση τα όποια δημοσκοπικά αποτελέσματα τους είναι διαθέσιμα.
Εξ ου και οι πάμπολλες εταιρίες δημοσκοπήσεων που υπάρχουν διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, και που πλουτίζουν κρίση ξεκρίση.



Σήμερα όμως, περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο, έπεσα επάνω σε δυο δημοσκοπήσεις, εκ των οποίων μια άτυπη, και μια «επιστημονική».
Η άτυπη έγινε μέσω του δημοφιλούς θεσσαλονικιώτικου μπλογκ  taxalia  και αφορά στον ποιον θα ψήφιζαν (δυνητικά) για δήμαρχο οι Θεσσαλονικείς αναγνώστες του.
Και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό…



Και δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι πρώτος στην (μέχρι στιγμής) κατάταξη  αναδεικνύεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος με 244 ψήφους (ακολουθούν οι Κ. Γκιουλέκας με 208, και ο νυν δήμαρχος κ. Μπουτάρης με 195)…
Αυτό δεν με εκπλήσσει καθόλου, αφού έτσι όπως έχουν εξελιχτεί τα οικονομικά και πολιτικά πράγματα της χώρας, ο κόσμος θέλει «πυγμή», και θέλει κάτι το διαφορετικό, και θέλει να τιμωρήσει το παραδοσιακό πολιτικό μας σύστημα, ή τουλάχιστον την πολιτική μας τάξη.
Και πολλοί πιστεύουν πως αυτό το διαφορετικό, ή αυτή την τιμωρία θα τους τα προσφέρει η Χρυσή Αυγή.
Κούνια που τους κούναγε, αλλά τέλος πάντων.
Και βέβαια εδώ να αναφέρω πως τον συγκεκριμένο βουλευτή τον γνωρίζω προσωπικά πάρα πολύ καλά, και είναι ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που κυκλοφορούν.
Τώρα, το πώς και το γιατί κατέληξε στο συγκεκριμένο κόμμα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Πάντως δεν θα με εξέπλησσε αν εκλέγονταν ποτέ δήμαρχος, αφού πιστεύω ότι σε σχέση με όλους όσοι προηγήθηκαν, αποκλείεται να είναι χειρότερος.
Το αντίθετο θα έλεγα…
Εκείνο όμως που με εξέπληξε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 39 (μέχρι τώρα) συμπολίτες μου που θέλουν για δήμαρχο την … Εύα Καϊλή!!!
Μα είναι δυνατόν;
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Προφανώς η επιτυχημένη πορεία της στα βουλευτικά έδρανα, και στα τηλεοπτικά στούντιο, τους έχει πείσει ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται την στιβαρή της παρουσία και καθοδήγηση.
Η θεωρούν πως εκεί που πάσχει ο Δήμος είναι στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, που με λατρεία δηλώνει πως υπηρετεί η συγκεκριμένη πολιτική στοχάστρια.
Τι να πω;
Αν πω ότι μας ψεκάζουν, μπορεί να κακοχαρακτηριστώ…
Αμ το άλλο;
Ότι άλλοι 24 Θεσσαλονικείς ψηφίζουν για δήμαρχο τον Χάρη (δια τούτο λέγω) Καστανίδη;
Τόσο πολύ τους έλειψε;
Και αν όντως  τους έλειψε, τότε γιατί τους έλειψε;
Για τον ξεκάθαρο πολιτικό του λόγο;
Για την ανιδιοτελή του πολιτική παρουσία;
Για το πολύτιμο έργο που άφησε πίσω του μετά από 30 περίπου χρόνια βουλευτικής και υπουργικής συνεισφοράς στον τόπο;
Γιατί;
Να μη ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εκλογές, ο Αντώνης Γρέγος που λέγαμε, αν και πρωτοεμφανιζόμενος, πήρε περίπου 10.000 ψήφους και εστάλη σούμπιτο στη Βουλή, την ίδια ώρα που ο τιτανοτεράστιος Χάρης πήρε (αν δεν κάνω λάθος) 2.000 και έμεινε στην απ’έξω.
Και ας ήταν επί δεκαετίες πρωτοκλασάτο στέλεχος του κυβερνητικού και μη Πασόκ.
Και όμως συνεχίζει να αρέσει…
Επαναλαμβάνω: Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Και πάμε τώρα στην άλλη δημοσκόπηση που λέγαμε, την επιστημονική…
Την οποία δημοσιεύει το Έθνος.
Και βάσει της οποίας, αν είχαμε σήμερα εκλογές, η ΝΔ θα έπαιρνε 21.6%, και ο Σύριζα 21.4%.
Και για να το κάνουμε πιο λιανό, το ποσοστό αυτών που θέλουν να δουν τον Αλέξη τον καταληψία, την Δούρου την «διεθνολόγο», τον Στρατούλη τον «δαρμένο»,
και τον Σκουρλέτη τον «ασυμβίβαστο» στην εξουσία, είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που θέλει να δει εκεί την ΝΔ.
Την ΝΔ δηλαδή του Σαμαρά, που με νύχια και με δόντια, εδώ και ένα χρόνο κάνει τα πάντα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, και για να διατηρηθούμε στην πολιτισμένη Δύση.
21.4% δηλαδή των συμπατριωτών μας οραματίζεται την δραχμή, τις φακές, και συμπαρίσταται στα καλάσνικοφ, στους λαθρομετανάστες, και στο … χάος.
Πως το λένε;
Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος, ή κάπως έτσι.
Το μόνο που έχω να πω για αυτό το ανεκδιήγητο ποσοστό που δίνουν στον ανεκδιήγητο Σύριζα κάποιοι ανεκδιήγητοι Έλληνες, είναι προσοχή στο τι εύχεστε.
Διότι πολλές φορές μπορεί να πραγματοποιηθεί κιόλας.
Και τότε να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος…
Όταν με τον Αλέξη στο Μαξίμου να ζει το όνειρο, θα πλακωνόμαστε όλοι μαζί οι υπόλοιποι, Συριζαίοι και μη, για τα σακιά με τις φακές που θα μας πετάνε από ψηλά τα αεροπλάνα της μελλοντικής ΟΥΝΡΑ.

Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Καλά κάνετε και δεν δίνετε βάση στις δημοσκοπήσεις. Ιδίως του taxalia. Θυμάστε τη δημοσκόπηση πριν τις δημοτικές ε; Θυμάστε πόσο "ανέβαζε" τεχνιέντως τον Γκιουλέκα. Θυμάστε πόσο "πολεμώντας" τον Μπουτάρη τον έριχνε στα τάρταρα; Όταν λοιπόν ένα μπλόγκ είναι κομματικό (και αυτά που λένε οι taxalia ότι είναι ανεξάρτητοι είναι για παιδιά δημοτικού - αρκεί να δεί κανείς μία μέρα τις αναρτήσεις τους), δεν πρόκειται να δώσει σωστή δημοσκόπηση γιατί απλά είναι "πειραγμένη". Τέλος θα θελα να δείτε και μια παράλληλη δημοσκόπηση του thestival. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ιωάννης Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή