11.5.13

Μια συγνώμη ρε….


Τι ωραίοι που είναι οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ!
Μαχητικοί... Δυναμικοί... Αγωνιστές...
Όπως συνηθίζουν να λένε κάθε φορά που κάνουν απεργία “δίνουν το καλό παράδειγμα στους μαθητές τους για την αγωνιστική διεκδίκηση του δίκιου τους”!
Ρε, δε ντρέπεστε λιγάκι λέω εγώ;

 
Αποφάσισε η ΟΛΜΕ 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων (ναι, ξέρω, τώρα τις λένε “Πανελλαδικές” αλλά εγώ είμαι τις παλιάς σχολής) και θα ψηφίσουν για την πρόταση πενθήμερης απεργίας 20-24/5, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα των εξετάσεων…



Άκουσα το μεσημέρι τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ και σκεφτόμουν τι θα έκανα εάν αντί για πέρσι η κόρη μου έδινε φέτος εξετάσεις...
Σίγουρα θα έβριζα τόσο ώστε να κάνω και λιμενεργάτη να κοκκινίσει και πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα από Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία.
Επειδή λοιπόν εγώ είχα την τύχη να ξεμπερδέψω πέρσι μπορώ -ίσως- να δω τα πράγματα πιο νηφάλια και έχω να κάνω ένα και μόνο σχόλιο...
  η ΟΛΜΕ έχει πλάκα!
Ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες αντιδρώντας στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά 2 ώρες εβδομαδιαίως.
Φυσικά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (και μη) της χώρας τους πήραν στο ψιλό και τα ειρωνικά σχόλια έπεφταν βροχή.
Βλέποντας ότι κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν άλλαξαν τροπάρι και το γύρισαν στην αντίδραση για την αξιολόγηση.
Φυσικά την γελοιοποίηση δεν την γλίτωσαν γιατί όσοι έχουν περάσει από Ελληνικό σχολείο τα τελευταία 30-40 χρόνια ξέρουν από πρώτο χέρι ότι οι σωστοί καθηγητές είναι ελάχιστοι ενώ η πλειοψηφία... μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλειμματική.
Τρανή απόδειξη η ραγδαία αύξηση των φροντιστηρίων!
Τι να κάνουν πια και αυτοί οι “καημένοι” οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, προσπαθώντας να περισώσουν έστω και ψήγματα της αξιοπρέπειάς τους, αναγκάστηκαν να ξανα-αλλάξουν τροπάρι και σήμερα μάθαμε ότι θα απεργήσουν σε συμπαράσταση στις 4.000 των συναδέλφων τους που θα μετατεθούν και στις 10.000 που θα απολυθούν(;).
Επειδή φαντάζομαι ότι και τώρα θα ακούσουν τα “σχολιανά” τους ίσως μέχρι τις 15/5 που θα ξανασυνεδριάσουν αναγκαστούν να ξαναλλάξουν τροπάρι.
Ίδωμεν...
Το βέβαιο είναι ότι, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ, για να μην “ταλαιπωρηθούν” 4.000 μόνιμοι καθηγητές θα ταλαιπωρηθούν πάνω από 100.000 οικογένειες!
Οι 10.000 “απολύσεις” για τις οποίες μίλησε ο πρόεδρος είναι αναπληρωτές συμβασιούχοι οι οποίοι κάθε χρόνο κρίνονται απαραίτητοι παρόλο που στην Ελλάδα πληρώνουμε 1 εκπαιδευτικό ανά 7 μαθητές!
Αν το υπουργείο αποφασίσει επιτέλους να εκμεταλλευτεί σωστά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς οι συμβασιούχοι αναπληρωτές δεν θα “απολυθούν”.
Απλά δεν θα χρειαστεί να προσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά.
Καταλαβαίνω ότι η λέξη “απόλυση” έχει μεγαλύτερη πέραση αυτή την εποχή και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο όταν ισχύει πραγματικά και όχι για την δημιουργία εντυπώσεων.
Ειδικά οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να κάνουν καλύτερη επιλογή λέξεων!
Αυτό όμως που με έκανε πραγματικά έξαλλη στις μεσημεριανές δηλώσεις ήταν η απάντηση του προέδρου στην ερώτηση δημοσιογράφου “τι έχετε να πείτε στους μαθητές”;
Ο “κύριος” αυτός (για τον οποίο δεν αμφισβητώ μόνο το δικαίωμά του να χαρακτηρίζεται “παιδαγωγός” ή “εκπαιδευτικός” αλλά και σκέτο “κύριος”!) απάντησε μιλώντας για την απόφαση που θα πάρουν οι τοπικές ΕΛΜΕ στις 15/5 ζητώντας από τα ΔΣ να ψηφίσουν όλοι οι καθηγητές και όχι μόνο οι συνδικαλιστές για να είναι απόφαση των “μαχόμενων εκπαιδευτικών”!
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά και επί λέξη...
“Στους μαθητές μας λέμε ότι πρώτα εμείς βρισκόμαστε σε μία άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί ύστερα από 23 χρόνια που ποτέ δεν κάναμε χρήση αυτού του δικαιώματος, αναγκαζόμαστε
  λόγω της αδιαλλαξίας του υπουργείου να κάνουμε χρήση της απεργίας, πράγμα που δεν θέλαμε”.
Και ερωτώ αυτόν τον “κύριο”...
Δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους μαθητές;
Ένα “τους ζητάμε συγνώμη αλλά...” δεν μπορούσε να το πει;
Συγνώμη για την ταλαιπωρία...
Συγνώμη για την αβεβαιότητα...
Συγνώμη για την ψυχολογική βία (γιατί τέτοια είναι!)...
ΣΥΓΝΩΜΗ!!!
Το μόνο που ήξερε να πει είναι ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση τους επιστρατεύσει θα γυρίσουν με το κεφάλι ψηλά και θα μπορούν να κοιτάξουν τους “απολυμένους” συναδέλφους τους στα μάτια.
Και τους μαθητές;
Τους γονείς τους;
Αυτούς θα τους κοιτάξετε στα μάτια;
Αν έχετε λίγη τσίπα...
  μάλλον όχι.
Γιατί θεωρείτε ότι είστε “υπεράνω” και αντί για να πάτε στα σχολεία με σκυμμένο το κεφάλι από ντροπή, θα παρουσιαστείτε ως “αγωνιστές” και “ήρωες”.
Μη ξεχάσετε να βγάλετε και την χλαίνη του παππού από το μπαούλο να την αερίσετε. Αγωνιστές της πλάκας!
Ντροπή σας!
Αλλά δυστυχώς αυτή η άτιμη η μονιμότητα δεν επιτρέπει τις απολύσεις.
Ελπίζω πραγματικά το υπουργείο παιδείας να μην υποκύψει στον ωμό εκβιασμό των καθηγητών και να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.
Κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει την αρχή σε αυτήν τη χώρα για να επιστρέψει η...
απλή κοινή λογική... 

Μάνια



ΥΓ : Το ύφος και η φρασεολογία της ανάρτησης ίσως ξενίσουν κάποιους αλλά ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν διαφορετικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου