23.5.13

Κρίση; Ποια κρίση;


Ο ιστορικός του μέλλοντος, που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με τη δική μας εποχή, αυτήν της βαθιάς ύφεσης και της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, ίσως τα βρει μπαστούνια.

Ίσως προβληματιστεί.
Οι βασικές πηγές ενός ιστορικού είναι τα όποια γραπτά κείμενα, και δευτερευόντως τα υπόλοιπα (κτίσματα, αντικείμενα, τεχνουργήματα, κλπ).
Συνεπώς, όταν κάποιος στο μέλλον θα θελήσει να αναλύσει την εποχή μας, πρώτα απ’ όλα θα καταφύγει στα γραπτά της…
Φαντάζεστε όμως να πέσει σε κανένα από αυτά τα άφθονα περιοδικά φτηνού λάιφ στάιλ που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν, και που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων, ενώ παράλληλα έκαναν πλούσιους και διάσημους διάφορους πανύβλακες καραγκιόζηδες;
Αυτά δηλαδή τα γραπτά ντοκουμέντα, που σε συνδυασμό με τα μεσημεριανάδικα, έκαψαν δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα συμπατριωτών μας, εκτοξεύοντας στα ουράνια τους μαϊντανούς  σελέμπριτι, αλλά και τους επιτήδειους φοροφυγάδες που τα προωθούσαν στην αγορά;
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πάθε κολούμπρα, αν τυχόν πέσει στα χέρια του για παράδειγμα ένα Ντάουν Τάουν, όπως έπεσε στα δικά μου σήμερα (το βρήκα σε μια τουαλέτα, δίπλα στο χαρτί υγείας) ένα τέτοιο τεύχος του Δεκέμβριου του 2011.
Τότε δηλαδή που η κρίση είχε φουντώσει, ήταν στο φόρτε της, και που είχε συμπαρασύρει τα πάντα στο δρόμο της...




Μια περίοδο, που αν ακούσουμε τον Τράγκα και άλλους παλαβούς κήνσορες της ενημέρωσής μας, θα πιστέψουμε ότι η Ελλάδα ήταν όχι μόνο βουτηγμένη στην ένδεια, αλλά είχε παράλληλα και σκληρή γερμανική κατοχή, κυβερνώμενη από κάποιους πουλημένους γκαουλάιτερ που έστηναν κοινωνικές ομάδες στον τοίχο.
Με τον λαό της να υποφέρει τα πάνδεινα, τρεκλίζοντας από την πείνα.
Και όμως…
Διαβάζω από το εν λόγω περιοδικό:
-Η Νάντια Μπουλέ μαζεύει εκατοντάδες θαυμαστές στη σκηνή του Cabaret, μαζί με τις Μέλισσες.
-Ο Νίνο στην πρώτη εμφάνισή του μετά την αποχώρησή του από το FIX, έπαιξε ντραμς και τραγούδησε το Smells Like Teen Spirit των Nirvana, παρέα με την Τάμτα.
-Το προηγούμενο Σάββατο, στα πρώτα τραπέζια του Fever διασκέδασε η Σίσσυ Χρηστίδου παρέα με τον Παύλο Σταματόπουλο, και την Δέσποινα Καμπούρη.
Λίγο μετά το γλέντι, οι δυο φίλες συνέχισαν να ξεφαντώνουν ως το πρωί στο place to be, S club, μαζί με τον Σάκη Ρουβά, τους ΟΝΙΡΑΜΑ, και την Ελένη Φουρέιρα!
-Ο Πλούταρχος έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία το τελευταίο βράδυ του Νοεμβρίου, καθώς το θερμό χειροκρότημα των 2.000 θαυμαστών του συνόδευσε την λάιβ παρουσίαση των νέων τραγουδιών του…
-Η Ναταλία Γερμανού στο booth (σημ. Ο- είχε και στο χωριό της booth;) και σε μια ακόμη πετυχημένη βραδιά Δευτέρας στο Villa Mercedes, όπου το ξέφρενο κέφι και το celebrity skin(;) δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως είναι σαββατόβραδο.
-Το βράδυ της Κυριακής, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Sebastian Leto διασκέδαζε τρελά, παρέα με την Νάταλι Θάνου, με τον Νίκο Βέρτη, και άλλους στο Fantasia Live, ενώ το βράδυ του Σαββάτου η Εύα Καϊλή (όπα!!!!) αιχμαλωτίστηκε φωτογραφικά στο πρώτο τραπέζι της Ακτής Πειραιώς, μαζί με τη μητέρα της Μαρία και τη μικρότερη αδερφή της Μανταλένα.
-Η Αννίτα Πάνια, στο πλευρό του Νίκου Καρβέλα ξεφάντωσαν  με την Άννα Βίσση η οποία τραγούδησε μαζί τους το «Ένα χρόνο περισσότερο».
-Η Τζένυ Μπαλατσινού έκαψε καρδιές εμφανιζόμενη με φόρεμα Lena Katsanidou, γόβες Dukas, και κοσμήματα  Kessaris.
Και άλλα τέτοια πολλά…
Στο δε «ανδρικό» κομμάτι του περιοδικού, αυτού που ασχολείται με τα αυτοκίνητα, υπάρχει ολοσέλιδο αφιέρωμα στην …. Bentley Continental GT!!!!
Τόσο καλά!
Μιλάμε για πείνα και ανέχεια.
Μιλάμε για κατοχή…
Βέβαια, για να τα λέμε όλα, και επί κατοχής δούλευαν κανονικά τα διάφορα καμπαρέ και κοσμικά κέντρα.
Έτσι δεν είναι;
Πάντως, φαντάζεστε να πέσει στα χέρια του μελλοντικού ιστορικού και κανένα Dvd του Νότη, συνεντευξιαζόμενου από τον Μπογδάνο, όπου ο παντογνώστης αυτός βασιλιάς του μαύρου χρήματος κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό μας ως ανίκανο, πουλημένο, κλπ;
Βρίζοντας τον χαζό λαό που «εξελέγει» (sic) αυτούς τους άχρηστους;
Και μιλώντας για σφιγκτήρες, εννιάμερα, και Εβραίους;
Κρίση; Θα αναρωτηθεί ο ταλαίπωρος ιστορικός…
Ποια κρίση;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου