30.5.13

Και ο Στουρνάρας μας διαβάζει!



Δεν ξέρω τι λένε οι εχθροί μας, αλλά αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι ότι εκτός από τον Σαμαρά (και την Μαντάμ Μέρκελ), τώρα αποδεικνύεται ότι μας διαβάζει και ο Στουρνάρας!
Και κάνει πολύ καλά, διότι έτσι θα ενημερώνεται από τον απλό άνθρωπο, με τον κοινό νου, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκπροσωπεί το μπλογκ μας, και θα γλιτώνει και μερικά αυτογκόλ.



Και γιατί είμαι τόσο σίγουρος ότι μας διαβάζει;
Επειδή, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάρτησή μας σε σχέση με την ταλαιπωρία της αυτοπρόσωπης προσέλευσης στις τράπεζες, για τις βεβαιώσεις των τόκων καταθέσεων (βλ. εδώ ), έρχεται μια φρέσκια σημερινή είδηση, και με ικανοποιεί απόλυτα.



 

Όπως λοιπόν αναφέρει το New Money.gr«απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι από τον βραχνά της προμήθειας των βεβαιώσεων για τους τόκους των καταθέσεων για το 2012, καθώς με απόφαση Στουρνάρα, οι τράπεζες είναι εκείνες που θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.  


Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον οι πολίτες να σπεύσουν στις τράπεζες προκειμένου να τα προμηθευτούν, ώστε να τα συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις».
Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά.
Ο Στουρνάρας μας άκουσε...
Να δούμε τώρα αν θα εισπραχτεί και κανένα έσοδο, ή αν θα βρεθεί κανένα ακόμη λαμόγιο με κρυφές καταθέσεις, που παριστάνει τον πένητα…

Strange Attractor

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Δε του λες να διαβάσει και το δικό μου σχόλιο μπας και ξυπνήσουν και πληρώσουν καμιά εφημερία που ενώ χρωστάει το κράτος αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε πιστωτικές και να πληρώνουμε τόκους στα καλά καθούμενα. Θα μου πληρώσει κανένας τους τόκους ή θα εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία για πληρωμή σε ιδιώτες και υπαλλήλους μέσα σε 2 μήνες από το δημόσιο αλλιώς θα πληρώνει τόκους το κράτος. Βέβαια, πληρώνουμε ένα κομμάτι, κυρίως στην Αττική που είναι μεγάλος ο πληθυσμός και οι άλλοι να πάνε να...
    Πες του να πληρωθούν εταιρείες και στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο οι γνωστοί και φίλοι που είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Εγώ θυμάμαι ότι το Δεκέμβριο είχε δηλωθεί επανειλλημένως ότι ως τον Φεβρουάριο, βαριά βαριά στις αρχές Μαρτίου θα είχαν ξοφληθεί οι υποχρεώσεις του δημοσίου. Εμένα προσωπικά την εταιρεία που δουλεύω κοντεύουν να τη βάλουν λουκέτο για διάφορους λόγους.
    Εγώ προσωπικά έχω απηυδήσει με το κράτος μας, να μην πω με το έθνος μας, με την ατιμωρησία, την αδικία, την στρέβλωση ιδεών, αντιλήψεων, πράξεων για μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δεν αξίζουν στην πλειοψηφία του λαού μας.
    Και έτσι εγώ ένας παραδοσιακός δεξιός (με την έννοια που έδωσε ο Άδωνις στον Μπογδάνο και όχι όπως το κυκλοφορεί) έχω φτάσει στο αμήν και δε θέλω ν' ακούω για Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Άδωνι αλλά ξέρω ότι με Μπένι, Κουβέλη, Ρεπούση, Τσίπρα και το κακό συναπάντημα που τον ακολουθεί θα είναι χειρότερα.
    Ποια είναι η λύση; Για μένα προφανώς η μετανάστευση για να ζήσω σαν άνθρωπος και όχι σαν δούλος. Για την χώρα ένας ηγέτης που θα πει την αλήθεια και θα βάλει στον πάγο ή στην φυλακή τα συμφέροντα που έχουν κατακλέψει το κράτος μας και όμως κάνουν κουμάντο ακόμα. Μακάρι να είναι ο Σαμαράς, να γλιτώσω και εγώ το ταξίδι αλλά αν εγώ ένας παραδοσιακός δεξιός, που αμόρφωτο δε με λες κιόλας κοντεύω να τρελαθώ, απορώ που όλοι αναρωτιούνται γιατί οι δεξιοί και αριστεροί φασίστες ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις.
    Φυσικά, αυτά είναι ένα μικρό δείγμα ζητημάτων αλλά άμα έγραφα για όλα θα ήθελα κανά δυο τόμους και γνώσεις πολύ περισσότερες εξειδικευμένες επί των θεμάτων. Αυτά που έγραψα είναι γενικά και επί θεμάτων που ξέρω.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To θέμα ειναι γιατί να φορολογούνται οι καταθέσεις φίλτατε! Γιατί να φορολογείται το εισόδημα, εξ αρχής! Είναι που η αλαζονία του Κράτους δημιουργείται ακριβώς επειδή τρώει από τα έτοιμα..!

    Στην πορεία υπεισέρχεται και η διαπλοκή του Κράτους-σατράπη με την Ιδιωτική Πρωτοβουλία, που υπονομεύει την Εργασία, αλλά και την ίδια την Ελεύθερη Οικονομία. Αυτό το νοσηρό Κράτος που ουσιαστικά είναι το κυβερνόν κόμμα που εν είδει συμφωνικής ορχήστρας (ή ξεκούρδιστης λατέρνας) διευθύνει τις Εξουσίας (Εκτελεστική, Βουλή, Δικαιοσύνη, πρύτανεις/Παιδεία, Τύπος/ΜΜΕ, ΟΤΑ/Αυτοδιοίκηση, Εθνική Άμυνα, Εκκλησία, Τράπεζες, Συνδικαλισμός).

    Το κλειδί για να σωθεί η Ελλάς είναι ο Λαός. Χρειάζεται συσπείρωση, ώστε να εκφραστεί ξεκάθαρα η ετυμηγορία της Λαϊκής Βούλησης, και να πάνε στο Γέρουν τον Ντάισσενμπλουμ οι αληταράδες, οι τυχάρπαστοι που παριστάνουν τους εθνοσωτήρες, ενώ καταστρέφουν την Ελλάδα με μη-αναστρέψιμο τρόπο (υπονόμευση Ευημερίας με συντεταγμένη ανέχεια, ποσοτική & ποιοτική συρρίκνωση των πόρων του Ελληνισμού, αέναη ταπείνωση σε υποτιθέμενους προστάτες)!

    Η παλλαϊκή συνειδητοποίηση της δύναμης του ελληνικού Έθνους, π.χ. με πρότυπο τον "Αυτοκράτορα Λαό" του Ρήγα Βελεστινλή, μπορεί να ενώσει έστω πρόσκαιρα αριστερούς με δεξιούς, με αντικειμενικό στόχο την ανατροπή των εθνικοπόρδων γερμανολάγνων ευρωδούλων με τα γαμψά νύχια!!
    Κάθε Οικονομία ευημερεί λόγω 3 παραγόντων:
    ---> Σταθερότητα θεσμική,
    ---> Εμπιστοσύνη επιχειρηματική,
    ---> Αισιοδοξία δημοσιονομική.
    Ακριβώς αυτά που αποσυνθέτουν οι ξεφτίλες σε Ελλάδα & ΕΕ! Για χρόνια καταδυναστεύει τον Κόσμο ο τυφώνας ΤΙΝΑ = There Is No Alternative δήθεν. Τα νεολιμπεράλ τζιμάνια προβάλλουν τη Λιτότητα -άρα & την εξαθλίωση των μαζών- ως το μόνο δρόμο προς την Ανάπτυξη, και την από σπόντα Ευημερία, συμφώνως με την tricκledown ανοησία. Φούμαρα..!

    Ένα κράτος πρέπει ν'αυτοχρηματοδοτείται, για να μην βασίζει την ύπαρξή του σε φορολόγηση εισοδήματος, και τελικά στην αλιεία της μικρής μαρίδας! Όπως και κάθε χώρα με πετυχημένη Οικονομία, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά με μικτή καπιταλσοσιαλιστική διαχείριση. Βέβαια λόγω της νοσηρότητας της πτωχής & άτιμης Ελλαδας, απαιτούνται έξτρα δραστικά μέτρα:
    ---> Εκμηδενισμός των πάσης φύσεως παροχών, χορηγήσεων, επιδοτήσεων, πριμοδοτήσεων, ΕΣΠΑ κ.λ.π.
    ---> Μηδενισμός ΦΠΑ & κατάργηση κουλών φόρων

    Αυτά μεταφράζονται σε άμεση μείωση του κακώς κείμενου Κράτους ως βρόχου της Ελεύθερης Αγοράς & νταβατζή της Επιχειρηματικότητας. Εκτός από την προφανή προσέλκυση ημεδαπών & ξένων επενδυτών, ζωτικής σημασίας συνέπεια μιας τέτοιας μεταρρύθμισης θα είναι και ο οριστικός διαχωρισμός Κράτους από ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία μέχρι τώρα καθίζει συνέταιρος, κατάσταση που δυσχεραίνει την Εργασία, και κατ’επέκταση την Οικονομία & την Κοινωνία. Ως συνέταιρος εννοείται ότι το Κράτος δεν μπορεί να δράσει ως Ρυθμιστής, και να ελέγξει αντικειμενικά μια επιχείρηση, για εργασιακά, περιβαλλοντικά & άλλα θέματα! Το τραγικό είναι ότι στην πορεία ούτε τους φόρους της πλερωνει τελικά η επιχείρηση/conglomerate, καταφεύγοντας σε κόλπα, μέχρι και σε ωμό εκβιασμό, εις βάρος του Δημοσίου[/Εθνικού] Συμφέροντος!
    Δηλαδή με μηδενική φορολόγιση τόσο της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, όσο και των πολιτών/ φυσικών προσώπων, το Κράτος, άρα και οι εκλεγμένοι διαχειριστές του, δεν μπορούν έτσι να βασίζονται σε σάπια υποστυλώματα, π.χ. ρουσφέτια, μίζες κλπ. Θα πρέπει να ελέγχουν διαρκώς τους διοικητές (τους!) των κρατικών επιχειρήσεων, ώστε να εξασφαλίζουν θετική χρηματοδότηση του κρατικού κορβανά!!!

    Μιχάλης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή