6.5.13

Το συνονθύλευμα



Πριν λίγες μέρες, στις 26 Απριλίου, είχαμε την 27η επέτειο από το τρομακτικό πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας. Αν και δεν ασχοληθήκαμε τότε, σήμερα το θεωρούμε απαραίτητο μετά από ντοκουμέντο που έπεσε στα χέρια του Ορθογράφου. Ένα ντοκουμέντο που δείχνει την ηλιθιότητα και την προπαγανδολαγνεία των εν Ελλάδι κομμουνιστών.

Τις μέρες του ατυχήματος, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής οι κάτοικοι ήταν από τους πρώτους που ενημερώθηκαν για το ατύχημα με αρκετές λεπτομέρειες, λόγω συντοπίτη τους έγκριτου επιστήμονα και μέσω ενημέρωσης από μέσα του εξωτερικού. Αποφάσισαν τότε να οργανώσουν την πρώτη ειρηνική πορεία στην Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για τους κινδύνους των πυρηνικών. 5/5/1986, Δεύτερη μέρα του Πάσχα, όπως η σημερινή, την ημέρα που διαπιστώθηκε η ραγδαία εξάπλωση της ραδιενεργούς μόλυνσης.

Όμως, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ διαφωνούσε. Βλέπετε, το ατύχημα έγινε στη μαμά Σοβιετία, οπότε κάθε πράξη που θα υπονόμευε το κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ θεωρούνταν προβοκατόρικη. Ακόμα και κάτι τόσο σοβαρό όσο ένα πυρηνικό ατύχημα. Την ίδια βραδιά της πορείας το χωριό γέμισε με το φυλλάδιο που παραθέτουμε, σε ποιότητα τυπογραφείου μάλιστα, το οποίο δείχνει το φακέλωμα που έπεσε! (Για ευνόητους λόγους σβήσαμε τα ονόματα.)

Βέβαια, σύντομα μαζεύτηκαν πάραυτα, όταν πλέον έγινε ευρέως γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασης και την παραδέχτηκε και η ίδια η Σοβιετική Ένωση, οπότε και γίνανε ρεζίλι οι κόκκινοι της Ορμύλιας.

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε ποιοι είναι μανούλες σε φακελώματα, καπελώματα και προπαγάνδα.

TopGunZ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου