3.6.13

Τα σαπάκια του δημοσίου.



Έπειτα από τρία χρόνια μνημονίων, αφόρητης λιτότητας και 1,5 εκατομμυρίων απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση εδέησε να διώξει 85 άτομα από το Δημόσιο, και μάλιστα τους επονομαζόμενους και επίορκους, κάτι κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου και έναν για σεξουαλική παρενόχληση.
Ακόμα κι αυτό όμως έγινε κατόπιν τρομακτικής πίεσης της τρόικας των δανειστών, που την τελευταία φορά που ήρθε στην Αθήνα απείλησε με διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης αν δεν διώξουν έστω αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους.


Όλα τα πολιτικά κόμματα ανεξαιρέτως (κι αυτό είναι το πιο δυσάρεστο) προβάλλουν το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα ο ιδιωτικός τομέας αν απολυθούν λίγοι ακόμα από το Δημόσιο.
Τεράστιο ψεύδος, με σκοπό να κρυφτεί η αλήθεια που είναι μία και μοναδική: ότι δεν θέλουν να διώξουν τους πελάτες-ψηφοφόρους τους.



Αν είχαν σταδιακά μέσα σε μια τετραετία απομακρύνει όσους δημοσίους υπαλλήλους πλεονάζουν με βάση την κατάργηση ή συγχώνευση επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ, θα είχαν ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα θα χρειάζονταν λιγότεροι φόροι και χαράτσια για όλους.
Ακόμα και διπλάσιες αποζημιώσεις να έδιναν σε όσους έδιωχναν, πάλι τα νούμερα θα έβγαιναν.
Γράφτηκε ότι συζητείται στην κυβέρνηση να κλείσει μία από τις τρεις ΕΡΤ και ξεσηκώθηκε σάλος, και μάλιστα από δημοσιογράφους-βουλευτές.
Γιατί άραγε, δεν κατάλαβα, τι χρειάζεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει για τρεις κρατικές τηλεοράσεις και δέκα ραδιόφωνα που όλα μπαίνουν μέσα και δεν κρατάει μία τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο, να πουλήσει τα υπόλοιπα και να βγάλει και μερικά λεφτά;
Γιατί πρέπει να συντηρούνται 2.200 υπάλληλοι, να χαρατσώνουν υποχρεωτικά όλο τον κόσμο μέσω ΔΕΗ για να βολεύουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας και ο Κουβέλης τους δικούς τους δημοσιογράφους;
Πού αλλού γίνεται αυτό το πάρτι μιντιακής σπατάλης στην Ευρώπη - και μάλιστα σε χώρες με δεκαπλάσιο πληθυσμό από τον δικό μας;
Γιατί θέλουν να πουλάνε φτηνά (ή, έστω, σε τιμές αγοράς που είναι χαμηλές λόγω κρίσης) τις καλές δημόσιες επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδη και θέλουν να συντηρούν τα σαπάκια του Δημοσίου που πληρώνει ο κόσμος;
Καλώς κάνουν το πρώτο, καλώς να κάνουν και το δεύτερο όμως.

Τάσος Καραμήτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου