16.6.13

Τι θα γίνει άραγε αύριο;



Θα κάνω μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.
Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί με κάποιο τρόπο θα τα βρουν στη σύσκεψη της Δευτέρας, παρά τα αρνητικά μηνύματα που θέλουν να συντηρούν κάποιοι.
Δεν είναι διακαής πόθος, άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός έχει λύσεις. 




Η αισιοδοξία ότι δεν θα συμβεί το καταστροφικό σενάριο για την οικονομία και τη χώρα και θα επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός προέρχεται από γεγονότα αλλά και από πληροφορίες που μας έρχονται στο antinews.  
Βεβαίως, πάντα υπάρχει το «ατύχημα» όπως και πάντα υπάρχουν κάποιοι αφελείς ή επαγγελματίες του χάους που θα ήθελαν να σέρνεται η Ελλάδα σε εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται.


Τα γεγονότα είναι τα εξής:
- Δείτε τις δύο τελευταίες συνεντεύξεις του Ευ.Βενιζέλου και του Φ.Κουβέλη.
Παρά τους λεονταρισμούς μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών είναι… γατάκια Σιάμ. Άλλωστε, πώς να το θέλουν όταν και οι δύο μαζί μόλις που θα συμπληρώσουν 10%. Επομένως, με το να καταστραφούν και να κινδυνεύσουν να μη βγουν ούτε οι ίδιοι βουλευτές θα προτιμήσουν τον… έντιμο συμβιβασμό.
- Διαβάστε το άρθρο του Αντ. Σαμαρά στην Καθημερινή.
Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα σημαντικό άρθρο, είναι και γεμάτο μηνύματα προς όλους.
Το βασικό μήνυμα, όμως, είναι ότι αντιπαλεύεται το παλιό με το νέο.
Όποιος θελήσει να πάει η χώρα πίσω έχει να επιλέξει εκλογές και πισωγυρίσματα. Από την άλλη, ότι ο πρωθυπουργός στέλνει μηνύματα για κάθαρση στη ΕΡΤ και όπου αλλού υπάρχει εστία διαφθοράς δείχνει ότι δεν είναι πολιτικός με ημερομηνία λήξης. Υπάρχει μακρόπνοο σχέδιο και στήριξη από τον κόσμο, όπως επίσης υπάρχουν και συμφέροντα που δε θέλουν να βγουν στη φόρα σκάνδαλα. Όμως, το άρθρο βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ζητά από τον κόσμο να επιλέξει.
- Ας δει κάποιος τη δημοσκόπηση του Βήματος της Κυριακής. Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες λένε όχι σε πρόωρες εκλογές.
Αυτό το γνωρίζει και ο Σαμαράς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κι όποιος επιλέξει να διαλύσει την κυβέρνηση θα υποστεί τις συνέπειες.
Ο πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα πίσω με το να προτείνει σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το άνοιγμα της ΕΡΤ από διακομματική επιτροπή μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το  τοπίο και ετοιμαστεί η νέα εταιρεία.
Επιτέλους, λοιπόν, ας κάνουν ένα βήμα πίσω και οι τζάμπα επαναστάτες. Άλλωστε, ποιος θέλει να πάει σε εκλογές με την τουριστική σεζόν σε εξέλιξη και τα μπάνια του λαού να ξεκινούν.
Η πιθανή ημερομηνία της 14ης Ιουλίου φαντάζει τόσο εφιαλτική που κανείς δε θέλει να το σκέπτεται.
Άλλωστε, ο κόσμος θέλει σταθερότητα η οποία του δίνει μια ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι και πολύ σύντομα. Με το να χύσουν την καρδάρα με το γάλα απλά θα έχουν φέρει πιο κοντά την Ελλάδα στην καταστροφή.
- Ας διαβαστεί επίσης η ομιλία του Σαμαρά στο Ναύπλιο.
«Κανείς δε θα μας εγκλωβίσει σε πρόωρες εκλογές» είπε και πρόσθεσε: «Μαζί με Βενιζέλο και Κουβέλη υπογράψαμε τις 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο».
Τι να πουν λοιπόν τώρα; Έχουν να προτείνουν κάτι άλλο εκτός από το να καταγγέλλουν;
- Ας δει κάποιος και τις δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης και του ίδιου του Σαμαρά από κορυφαία στελέχη και υπουργούς.
Η επιχείρηση σύμπνοιας, ακόμη κι αν έχουν γίνει λάθη επικοινωνιακά ή τακτικής, απορρέει από το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερο διακύβευμα από την ΕΡΤ. Κι αυτό είναι η σωτηρία της χώρας, πράγμα που κανείς υπουργός ή σοβαρό στέλεχος δεν παραβλέπει.
- Υπάρχουν και οι πληροφορίες που έχουμε και οι οποίες λένε ότι αναμένεται μπαράζ δηλώσεων στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από Ευρωπαίους και σημαντικά κέντρα αποφάσεων.
Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα το δούμε να συμβαίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, διότι οι ξένοι βλέπουν ότι μια κατεστραμμένη Ελλάδα δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά τώρα που η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται.
Γερμανοί και Αμερικανοί εκφράζουν τη σοβαρή ανησυχία τους για μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και βλέπουν ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για τη χώρα.
Εκτός κι αν η επιλογή… Τσίπρα είναι για κάποιους ευκαιρία ή η εκτίναξη της Χρυσής Αυγής εκτιμάται ότι θα δώσει πόντους στη χώρα.
Επομένως, ας μην απορήσει κανείς από το «πράσινο φως» που θα δώσουν οι ξένοι στις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.
Τέλος, ας μην απορήσει κανείς από μια κίνηση ουσίας από την πλευρά της τρόικας, όπως τη συναίνεση σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά, θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους από την κατανάλωση ενώ θα δοθεί το σήμα για περαιτέρω χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Ποιος θα τολμήσει λοιπόν να προκαλέσει πρόωρες εκλογές ενώ όλα δείχνουν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά με τη διαπραγμάτευση  και ξαναγεννιέται η ελπίδα;
Εκτιμούμε, λοιπόν, ότι το παιχνίδι θα κερδηθεί από τον Αντ. Σαμαρά και θα βρεθεί η χρυσή τομή στην αυριανή σύσκεψη.
Αρκεί να μην επικρατήσουν οι ακραίοι των δύο κομμάτων, κάποιοι επιχειρηματίες που θέλουν να χρεοκοπήσει η χώρα και «πριμοδοτούν» ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ορισμένοι αφελείς και ανώριμοι που εκτιμούν ότι εκλογές σημαίνει και διέξοδος από την κρίση και επιστροφή στον παράδεισο του «λεφτά υπάρχουν».
Η επόμενη ημέρα, πάντως, θα συνεχίσει να είναι δύσκολη για τον πρωθυπουργό.
Διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να απομακρύνει ανθρώπους που στην κρίση δε λειτούργησαν όπως πρέπει (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) και να κάνει ριζικό ανασχηματισμό δίνοντας νέα πνοή στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου