14.6.13

Κάνει πίσω ο Ερντογάν;



Δυο εβδομάδες μετά το αρχικό ξέσπασμα των διαδηλώσεων της Τουρκίας, η κυβέρνηση του Ερντογάν καταθέτει μια χειροπιαστή πρόταση στους διαδηλωτές.
Η πρόταση έγινε τα ξημερώματα, μετά από συνάντηση στην πρωθυπουργική κατοικία, και σύμφωνα με αυτήν, οι αρχές θα αναβάλλουν κάθε εργασία ανάπτυξης στο πάρκο Γέζι, μέχρις ότου  η όλη υπόθεση να αποφασιστεί από τα δικαστήρια.



Ακόμη όμως και αν τα δικαστήρια ετυμηγορήσουν υπέρ της ανάπτυξης που θέλει η  κυβέρνηση, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Κων/πολη για το να θα χτιστούν στρατώνες και μουσείο στον χώρο.


Πρόκειται για μια λεπτή συμφωνία μεταξύ Ερντογάν και διαδηλωτών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως μερίδα των διαδηλωτών δεν αναγνωρίζει την ομάδα αλληλεγγύης της πλατείας Ταξίμ, εκπρόσωποι της οποίας συμμετείχαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Τώρα, οι διαδηλωτές οργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία στο πάρκο, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα αποδεχτούν την κυβερνητική πρόταση εκεχειρίας.
Όπως λένε, «σήμερα σώσαμε τα δένδρα, αλλά ο σκοπός μας είναι να σώσουμε τους ανθρώπους»!
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Ερντογάν τους διεμήνυσε: «το πιο σωστό για όλους θα ήταν απόψε να πάτε  να κοιμηθείτε στα ζεστά κρεβάτια σας στο σπίτι…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου