22.6.13

Η ΔΗΜΑΡ δεν είχε αντοχές…



Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση μειώνει μεν την κοινοβουλευτική της δύναμη, από την άλλη όμως ανοίγει το δρόμο για μια πιο καλή συνεργασία μεταξύ ΝΔ και
ΠΑΣΟΚ.  
Η ΔΗΜΑΡ όσο συμμετείχε στην κυβέρνηση μόνο εμπόδια έβαζε στις μεταρρυθμίσεις. Οι δυο υπουργοί της, ο Μανιτάκης και ο Ρουπακιώτης προκάλεσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην όποια μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Είναι πολύ καλή εξέλιξη η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, όπως θα είναι καλή εξέλιξη και η στήριξη της κυβέρνησης, αν χρειασθεί, για την ψήφο εμπιστοσύνης από ανεξάρτητους βουλευτές. 
Κάποια στιγμή σε αυτή την κρίση, όλοι θα έπρεπε να πάρουν θέση με δύσκολες αποφάσεις.
Και οι αποφάσεις που έχει μπροστά της η όποια ελληνική κυβέρνηση είναι δύσκολες.
Μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει καμία μεταρρύθμιση, δεν έχει εξορθολογισθεί η δημόσια διοίκηση, δεν έχει περιορισθεί η γραφειοκρατία, δεν έχει συλληφθεί η φοροδιαφυγή, δεν έχει μειωθεί το μέγεθος του Δημοσίου τομέα.



Οι κλέφτες και οι πλαστογράφοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους στο Δημόσιο, ολόκληρος ο πληθυσμός πληρώνει τους μισθούς τους, όπως πληρώνουμε όλοι μας τους μισθούς όλων των τεμπέληδων και των λαμόγιων των κομματικών μηχανισμών που είναι κρυμμένοι στις δημόσιες υπηρεσίες.
Αυτό είναι απαράδεκτο.
Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν διότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί αν πληρώνει τους τεμπέληδες και τους άχρηστους.
Και από ότι φαίνεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα των αλλαγών και μπορούν να αντέξουν και το πολιτικό κόστος που συνεπάγονται.
Σε τέτοιες εποχές μόνο όσοι αντέχουν μπορούν να μείνουν στην κυβέρνηση.
Οι υπόλοιποι, όπως ο Φώτης Κουβέλης καλύτερα να κάτσουν σπίτια τους γιατί αποτελούν εμπόδιο όχι μόνο στην πρόοδο, αλλά ακόμη και στην επιβίωση της χώρας.

Γρηγόρης Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου