16.6.13

Η Αίγυπτος κατά του Άσαντ.



Ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του διακόπτει οριστικά τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία, και κλείνει την πρεσβεία της Δαμασκού στο Κάιρο.



Η απόφαση ελήφθη μετά από πιέσεις των σκληροπυρηνικών Σουνιτών κληρικών της Αιγύπτου, οι οποίοι καλούν τους πιστούς σε «ιερό πόλεμο» εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.


Ο πρόεδρος Mohammed Morsi ζήτησε από την Χεζμπολάχ να αφήσει τη Συρία, όπου η σιιτική αυτή ομάδα, με τη στήριξη του Ιράν,  πολεμά στο πλευρό του στρατού του Άσαντ εναντίον των Σουνιτών ανταρτών..
Όπως είπε, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του στο Κάιρο,  «μιλάμε σοβαρά… δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται η Χεζμπολάχ στη Συρία. Το καθεστώς Άσαντ δεν έχει καμιά θέση στη  μελλοντική Συρία, έχοντας διαπράξει θηριωδίες εναντίον του λαού του».
Η ομιλία του Αιγύπτιου προέδρου ήρθε να υπογραμμίσει την τάση που αναπτύσσεται τελευταία, σύμφωνα με την οποία η σύγκρουση της Συρίας  θεωρείται ως καθαρά σεχταριστική και θρησκευτική διαμάχη.
Προσερχόμενος στη συγκέντρωση, ο Morsi κρατούσε και κουνούσε στο πλήθος μια αιγυπτιακή σημαία, αλλά και μια σημαία της συριακής επανάστασης

S.A.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου