7.6.13

Η πολιτική είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ...



Το ότι η κρίση θα έπρεπε να μας έχει κάνει όλους να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, είναι δεδομένο.
Αυτό προφανώς συμπεριλαμβάνει και το πολιτικό προσωπικό αυτής εδώ της χώρας. Δυστυχώς όμως καθημερινά τα κρούσματα της πολιτικής αμετροέπειας και τυχοδιωκτισμού κάνουν πολλάκις την εμφάνισή τους.




Αναστάτωση λοιπόν σε όλο το πολιτικό φάσμα έχει δημιουργήσει η έκθεση του ΔΝΤ και η παραδοχή λαθών στο πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεπικουρούμενα από εξαιρετικούς δημοσιογράφους γνώστες της οικονομίας και άλλους οικονομικούς και μη αναλυτές, βρέθηκαν αμέσως στα κάγκελα.
Τι κάνει η κυβέρνηση;
Γιατί δεν σπεύδει να εκμεταλλευτεί αυτή τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας;
Ήταν κάποιες από τις αιτιάσεις που ακούστηκαν και συνεχίζουν να ακούγονται.



Ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που προφανώς πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκμεταλλευθεί αυτή την κατάσταση.
Με τη διαφορά όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο.
Και όχι στα κανάλια και στα ραδιόφωνα όπως γίνεται από τους λαϊκιστές που αμέσως κάνουν την εμφάνισή τους για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους.
Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια και καλή.
Όταν φίλες και φίλοι ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς, είχε να διαχειριστεί μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση η οποία είχε γίνει ακόμη πιο δύσκολη από τους καταστροφικούς χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου στο 1ο μνημόνιο.
Είχε λοιπόν να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά κακά, το λιγότερο κακό σενάριο. Αυτό έκανε και προσπαθεί να οδηγήσει σταδιακά και μεθοδικά τη χώρα σε απάνεμα ύδατα.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτή η προσπάθεια περνάει αποκλειστικά από τον έλεγχο και την έγκριση τρίτων.
Αυτούς τους τρίτους προσπαθείς να τους πείσεις για την ορθότητα των λεγομένων σου.
Άλλες φορές το κατορθώνεις και άλλες όχι.
Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσεις τα όσα σου λένε με την ευχή να καταλάβουν γρήγορα το λάθος που έκαναν.
Όσοι έχουμε εργασιακή εμπειρία πολυεθνικών εταιρειών που η συνεργασία με συναδέλφους άλλων χωρών είναι καθημερινή, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσκολία συνεννόησης που προκύπτει από μία σειρά παραγόντων όπως διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, διαφορετική βιοθεωρία. Πόσο μάλλον στην πολιτική όπου τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.
Και χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
Κυρίως όταν το πάνω χέρι δεν το έχεις εσύ αλλά οι άλλοι.
Είναι μεγάλο προτέρημα να αντιλαμβάνεσαι και να κατανοείς πλήρως την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και ανάλογα να πράττεις.
Η πολιτική είναι αγώνας μαραθωνίου και χρειάζεται ιδιαίτερη τακτική.
Όσοι πιστεύουν ότι είναι 100στάρι μπορούν να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς.
Εξάλλου αν και βρισκόμαστε στο 2013, οι πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να εξακολουθούν να σαγηνεύουν κάποιους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου