26.6.13

Ο Αλέξης (Σόλων) και η νέα … σεισάχθεια!



Είμαι  μαζόχας, τι  να κάνω;
Έτσι, μετά από αρκετό καιρό, είπα να ξανακούσω Τράγκα πρωί πρωί.
Και μαύρισε η ψυχή μου.
Αν τον πάρει κανείς στα σοβαρά, όπου να’ ναι η Ελλάδα όπως την ξέραμε σβήνει οριστικά, και ο πληθυσμός της θα πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα της παγκοσμιοποίησης.



Και για όλα φταίει η σημερινή κυβέρνηση, που είναι τσιράκι των Αμερικανών και των Γερμανών, που μοναδικό της σκοπό έχει να μας φορολογήσει μέχρι θανάτου, και στη συνέχεια να μας πάρει τα σπίτια, τις γυναίκες, και ότι άλλο έχουμε.
Σε χρονικό ορίζοντα ολίγων ετών, τότε που οι υψηλότερες αποδοχές που θα υπάρχουν, ακόμη και για τα χρυσά αγόρια των μεγάλων επιχειρήσεων θα είναι το πολύ €300 ως €500 τον μήνα.
Όπως στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας…
Οι υπόλοιποι θα ψάχνουμε στους κάδους σκουπιδιών.
Το λέει και η Καλογεροπούλου…
Το έχει πει και η Λίτσα Πατέρα...


Δεν το αποσαφήνισε ο Τράγκας, αλλά άφησε να εννοηθεί πως η μόνη διέξοδος από αυτό το ζοφερό μέλλον, είναι η κατάργηση του μνημονίου, η βίαιη εκδίωξη της τρόικας, μερικά ικριώματα στη πλατεία Συντάγματος, και προφανώς μια (αντάρτικη) διακυβέρνηση Τσίπρα.
Με υπουργό Οικονομικών τον Δραχμαζάνη,  και γενικό κομισάριο τον Στρατούλη.
Μπορεί και τον Μπαρουφάκη.
Για τον Πάντζα δεν είπε τίποτα.
Εγώ λοιπόν, αυτό κατάλαβα.
Ο οποίος Τσίπρας, παρεμπιπτόντως, από την θεσμική του θέση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και εν δυνάμει μελλοντικός πρωθυπουργός), τα ίδια λέει με τον Τράγκα.
Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.
Με απλά λόγια, αυτό που διακηρύττει είναι ότι οι φόροι είναι κακοί!
Και προφανώς αχρείαστοι
Ξεχνώντας μια βασική παράμετρο της αριστεράς, την οποία υποτίθεται ότι εκφράζει (και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο ως άλλος Τσε).
Ότι δηλαδή το κοινωνικό κράτος που ευαγγελίζεται η σοσιαλδημοκρατία και η αριστερά, βασίζεται στην φορολόγηση.
Για να μη πω στην υπερφορολόγηση.
Ο Αλέξης όμως είναι κατά των φόρων.
Και υπόσχεται την κατάργησή τους.
Και όλα αυτά,  εν μέσω κρίσης, σε μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, και που επί δεκαετίες για να μη πω αιώνες, χαρακτηρίζεται  από την συστηματική φοροδιαφυγή των πολιτών της.
Η οποία αν δεν υπήρχε, θα ήμασταν εδώ και δεκαετίες σε επίπεδα Μονακό.
Αν δηλαδή φορολογούνταν η τεράστια μαύρη οικονομία, ποιος μας έπιανε;
Φευ…
Αλλά προκειμένου να μαζέψει ψήφους, ο Αλέξης δεν το έχει σε τίποτα να κάνει το άσπρο μαύρο, πείθοντας τους διάφορους απελπισμένους ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα χρειάζονται φόροι, και τα λεφτά θα πέφτουν από κάποια αόρατη κάνουλα στον ουρανό, και εμείς όλοι θα ζούμε ως μπρούκληδες, χορεύοντας και τραγουδώντας στους δρόμους και στα λιβάδια το … Κουμπαγιά.
Δυστυχώς όμως για τον Αλέξη, τον Τράγκα, τον Μπαρουφάκη, και τους λοιπούς πράκτορες του χάους, η χώρα πρέπει να συνεχίσει τον δρόμο αυτό των μεταρρυθμίσεων, και να κλείσει τα αφτιά στους  αναχρονιστικών αντιλήψεων λαϊκιστές.
Και αυτό κάνει ο Σαμαράς.
Δουλεύοντας νυχθημερόν σαν το σκυλί!
Να θυμίσω εδώ, ότι ο Αλέξης και το κόμμα του έχουν καταψηφίσει όλα ανεξαιρέτως τα νομοσχέδια που έχουν έρθει στη βουλή, και που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο Αλέξης και το κόμμα του συμπαρίστανται ολόθερμα στους διάφορους φοροφυγάδες, διαφωνώντας ακόμη και με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ή τις κατασχέσεις αυτών που οφείλουν σημαντικά ποσά.
Και αυτό, όχι μόνο στα τηλεπαράθυρα, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο, στο κοινοβούλιο.
Οι Συριζαίοι διαφωνούν ακόμη και με τις διάφορες διεθνείς συμφωνίες για συνεργασία μεταξύ των χωρών σε θέματα φορολόγησης των πολιτών.
Τόσο καλά και τόσο υπεύθυνα δηλαδή.
Το κόμμα που εκφράζει την αριστερά, το κοινωνικό κράτος δηλαδή, το κράτος πάτερ φαμίλιας, αντιτίθεται με όλη του την δύναμη στην φορολόγηση!!!
Σχιζοφρένεια, ή απλή βλακεία;
Ή μήπως κάτι χειρότερο;
Κάτι το στημένο εκ των προτέρων;
Και ως κερασάκι στην όλη τούρτα του τσιπρέικου λαϊκισμού, ο Αλέξης υπόσχεται … σεισάχθεια (άσχετα που σίγουρα αγνοεί την συγκεκριμένη λέξη), και την πλήρη διαγραφή των χρεών.
Το τι θα γίνει αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, δεν μας το λέει.
Θα το μάθουμε όμως εμπράκτως, και από την καλή, αν τυχόν ποτέ μας κυβερνήσει (Θεός φυλάξοι).
Προς το παρόν, έμαθε τασαπατσουλίστικα τον Τσε, αν μάθει και τον Σόλωνα… τότε ποιος τον πιάνει;
Θα αρχίσει να κυκλοφορεί με χιτώνες και σανδάλια άραγε;
Πω πω maleficium!!!!!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου