11.6.13

Δήμητρα Λιάνη: ‘Εξω απ’ τα δόντια!



Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, ομολογεί ότι χρωστάει η Δήμητρα Παπανδρέου και για την κατάστασή της αυτή «δείχνει» ως υπεύθυνη την οικογένεια Παπανδρέου.
Η πετσοκομμένη σύνταξή της ως χήρα πρώην πρωθυπουργού, την οποία μοιράζεται με την Μαργαρίτα Παπανδρέου, είναι το μοναδικό εισόδημα σήμερα, καθώς τα σχέδιά της για την αξιοποίηση της «ροζ» βίλας της Εκάλης, όπου ζούσε με τον Ανδρέα δεν ευοδώθηκαν.




Μιλώντας στο «Secret», ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η Δήμητρα Παπανδρέου αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν να αντιμετωπίζει σήμερα
ένα τόσο βαρύ χρέος.



«Τα χρέη προέκυψαν, συσσωρεύτηκαν από δικαστικά βάρη. Η οικογένεια Παπανδρέου με είχε κυνηγήσει με κάθε τρόπο. Μια από τις υποθέσεις ήταν κι αυτή με το σπίτι στο Ψυχικό».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βλαχούτσικος είχε αγοράσει το σπίτι στο Ψυχικό, την αποκαλούμενη Βίλα Μινέικο, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς τότε να είναι γνωστό ότι η Σοφία Μινέικο το είχε κληροδοτήσει στα παιδιά του, τα οποία το διεκδίκησαν από τον νέο ιδιοκτήτη τον κ. Βλαχούτσικο, που και αυτός με τη σειρά του διεκδίκησε από τη Δήμητρα Παπανδρέου, 1, 5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση .
«Έπειτα υπήρξαν κάποια δάνεια από τράπεζες για την αποπεράτωση του συγκροτήματος με τις μεζονέτες… αλλά και υποχρεώσεις όπως η εφορία.
Παλεύω να βρω άκρη και τη δύναμη να μείνω δυνατή», επισημαίνει.
Σε ό,τι αφορά στη σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι είναι λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει, δεν κρύβει όμως ότι νιώθει πως για πολλά πράγματα δικαιώνεται.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει από την εποχή που έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όταν το κόμμα ανέλαβε ο πολιτικός αντίπαλός του, ο Σημίτης, το κόμμα πήγε προς άλλη κατεύθυνση και φυσικά με το Γιώργο… διαλύθηκε εντελώς».
Το χειμώνα θα κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο, για το οποίο συγκεντρώνει υλικό και που αναμένεται εκεί όχι μόνο να περάσει σε αποκαλύψεις-φωτιά, αλλά και μέσα από ντοκουμέντα να δώσει, νέες, πραγματικές κατά την άποψή της, διαστάσεις  σε πολλές πτυχές της πολιτικής διαδρομής του Ανδρέα Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλών προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής.
Δηλώνει διαθέσιμη να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά συμπληρώνει «όλα εξαρτώνται από τις συγκυρίες … προς το παρόν δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει διαλυθεί σε … μικρά κομματάκια και κανένα από αυτά τα κομματάκια δεν είναι κοντά ή δεν θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα», τονίζοντας ταυτόχρονα πως «Θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική αλλά… οι πολιτικοί δεν ήθελαν».

Στέλλα Νοβάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου