19.6.13

Τελευταίο βήμα πριν από τις κάλπες;



Τελευταίο βήμα πριν από τις πρόωρες εκλογές απόψε στο Μαξίμου.
Εάν οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης απορρίψουν τα σχέδια Σαμαρά για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, η χώρα οδηγείται σε κάλπες.



Η αποψινή συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου θα ξεκινήσει με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες: Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «διαβάζουν» ανάποδα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με αποτέλεσμα να ξεκινούν από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες για την ΕΡΤ.



Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα υπό τη βάση ότι η «παλιά ΕΡΤ» έχει ήδη καταργηθεί –κάτι που ωστόσο δεν αποδέχεται πρωτίστως η πλευρά Κουβέλη και δευτερευόντως η Ιπποκράτους.
Το μεταβατικό σχήμα θα αφορά σε ένα φορέα με περιορισμένο προσωπικό που θα εργαστεί για ένα βασικό πρόγραμμα στο οποίο ωστόσο θα υπάρχουν και τρία δελτία ειδήσεων –καθώς ο κ. Σαμαράς έχει ήδη κάνει ανοιχτή πρόταση για πρόγραμμα και ενημερωτικού χαρακτήρα στο φορέα «γέφυρα» προς τη νέα δημόσια τηλεόραση.
Οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ότι η πρόταση του κ. Σαμαρά θα αφορά ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα έχει πολύ μικρότερο αριθμό εργαζομένων από το σημερινό και συγκεκριμένα κριτήρια για όλους όσοι μείνουν εκτός της «παλιάς» ΕΡΤ.
Επί της ουσίας πρόκειται για το τελευταίο βήμα του Μαξίμου πριν από τις πρόωρες κάλπες καθώς στο περιβάλλον του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ λύθηκαν όλα τα θέματα ως προς τη λειτουργία της παλιάς εταιρείας αλλά κυρίως ως προς τις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας της απόφασης για λουκέτο στην ΕΡΤ.
Αυτό που συζητείται επίσης έντονα από χθες το απόγευμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι το γεγονός ότι πλέον ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν μετατοπίσει τη συζήτηση από την απόφαση του ΣτΕ, που σφράγισε τις δυο χιλιάδες και πλέον απολύσεις, προς την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το Δημόσιο συνολικά, κάτι που ωστόσο τον ερμηνεύουν ως απόλυτα προσχηματικό, κοιτώντας προς την Ιπποκράτους, αφού ήδη από το 2011 υπάρχει ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Ευ. Βενιζέλου για τη διάσπαση, κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κάλπες εκτός αν…
Στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει γενναία βήματα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο βάζοντας στο τραπέζι ακόμη και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον ανασχηματισμό που τόσο «καίει» τον Ευ. Βενιζέλο.
Επιπροσθέτως σημειώνουν ότι το ζήτημα της ΕΡΤ αποτελεί την κορωνίδα των έως τώρα κινήσεων του κ. Σαμαρά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και διερωτούνται τι θα γίνει εάν η κυβέρνηση κληθεί σε κάποιους μήνες να πάρει άλλες δύσκολες αποφάσεις που θα αφορούν στο μνημόνιο ή ακόμη και στα εθνικά θέματα.
«Κάποιος πρέπει να κάνει πίσω, ο φόβος είναι σύμμαχος σε αυτές τις περιπτώσεις» σημείωναν στο
real.gr κυβερνητικά στελέχη δείχνοντας προς την πλευρά των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη γνωρίζοντας ότι πλέον υπάρχουν ισχυρές πιέσεις και εντός των κομμάτων τους από φωνές που ωστόσο «συγκρούονται» μεταξύ τους για το εάν θα πρέπει ή όχι να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στον Αντώνη Σαμαρά με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου