10.7.13

Τα καλά να λέγονται.


Προσωπικά δεν είχα ούτε έχω καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση στους πολιτικούς, και δη σε όλους όσοι προέρχονται από κομματικούς σωλήνες, και πιο πολύ σε όσους είναι ετερόφωτοι, ελέω μπαμπά κλπ.
Όπως όμως σε κάθε κανόνα, έτσι και σε αυτόν, υπάρχουν οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν.



Και στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιες τέτοιες εξαιρέσεις είναι που κάνουν την διαφορά.


Έτσι, τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μέσω του οποίου αναβαθμίστηκαν κάποια πολιτικά τίποτα (ας όψονται οι συγκυρίες), και αφού είπα ότι ήταν να πω και ξεθύμανα, ήρθε η ώρα να αναγνωρίσω και κάτι το καλό που προέκυψε από αυτό το «ανακάτεμα».
Μιλάω για τον νέο υφυπουργό Υποδομών (Μεταφορών) Μιχάλη Παπαδόπουλο, βουλευτή Κοζάνης της Ν.Δ.
Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, και ούτε καν ξέρει ποιος είναι ο Strange Attractor.
Τον γνωρίζω όμως εμμέσως, και μέσα από την δουλειά του ως βουλευτή Β. Ελλάδος, και τομεάρχη μεταφορών της ΝΔ.
Και επειδή θέλω να πιστεύω ότι έχω αισθητήριο, και ξεχωρίζω τους (ελάχιστους) σωστούς, του βγάζω το καπέλο, του εύχομαι μακροημέρευση, και καλή επιτυχία στο υπουργείο "Λεβιάθαν" που ανέλαβε.
Δουλευταράδες σαν κι αυτόν σπανίζουν στην πολιτική μας σκηνή, όπως σπανίζουν και οι μη καβαλημένοι, απλοί, και προσηνείς άνθρωποι.
Που δεν το παίζουν παράγοντες, και που δεν σε κοιτάνε αφ' υψηλού.
Τέτοιος θέλω να πιστεύω πως είναι και ο νέος υφυπουργός.
Γνωστός και ως άνθρωπος της λάντζας.
Αυτό ακριβώς δηλαδή που χρειάζεται η σημερινή κυβέρνηση.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Σαμαρά για την επιλογή του, και ας ελπίσουμε πως αυτή η συγκεκριμένη επιλογή θα ισοσκελίσει ή θα ακυρώσει κάποιες άλλες άτυχες (πλην όμως για αλλότριους λόγους επιβεβλημένες) υπουργοποιήσεις.
Εξάλλου, όπως έχω καταλάβει προ πολλού, ο Σαμαράς με λίγους μόνο δουλεύει, και σε λίγους μόνο βασίζεται, αφού οι περισσότεροι πολιτικάντηδες είναι ούτως ή άλλως για τον  «μπιπ» που έλεγε ο Καραϊσκάκης….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου